Μια όχι και τόσο χριστουγεννιάτικη ιστορία για την αλήθεια της απιστίας

Μια όχι και τόσο χριστουγεννιάτικη ιστορία για την αλήθεια της απιστίας

«Αποφασίζεις να μπεις σε μια σχέση ως τρίτο πρόσωπο και μετά ξεκινάνε τα παρατράγουδα.  Πολλές φορές ακούω από τις θεραπευόμενες μου πως διατηρούν σχέση με έναν άντρα που είτε είναι ήδη σε σχέση, είτε είναι παντρεμένος, πάντοτε προσμένοντας να χωρίσει και να γίνουν εκείνες η πρώτη του επιλογή.» Γράφει η Νίνα Καραμολέγκου

Φίλες, σας έχω νέα, τα σημάδια είναι εμφανή από την αρχή, απλώς εσείς δε θέλετε να τα δείτε. Φυσικά και αν μπείτε σε μια τέτοια σχέση με σκοπό να αλλάξετε το σύντροφο σας, αυτό δεν πρόκειται να γίνει, κανένας άνθρωπος δεν αλλάζει χωρίς να το θέλει. Οι μόνες που μπορείτε να αλλάξετε είστε εσείς και οι επιλογές σας.

To τρίτο πρόσωπο

Ας δούμε λίγο τους λόγους που οδηγούν μια γυναίκα να γίνει το τρίτο πρόσωπο. Αρχικά είναι θέμα αυτοπεποίθησης, θεωρούν πως διεκδικώντας και κατακτώντας έναν δεσμευμένο άντρα, είναι ανώτερες από τη γυναίκα που είναι ήδη μαζί. Αυτό τονώνει την αυτοπεποίθηση, μέχρι που γίνεται μοτίβο και στο τέλος όλες οι σχέσεις καταλήγουν με τον ίδιο τρόπο. Η ψυχολογία λέει πως έλκουμε αυτό που είμαστε, επομένως, αν δεν είμαστε έτοιμες να δοθούμε ολοκληρωτικά σε μια σχέση, έλκουμε έναν άνθρωπο που δεν είναι κι εκείνος ελεύθερος.

Τελικά το revenge sex αξίζει τον κόπο;

Από την άλλη έχουμε το σύνδρομο πως θα τον σώσουμε από μια σχέση ή γάμο που δεν περνάει καλά και θα του αλλάξουμε τη ζωή. Κανένας δεν μπορεί να σώσει κανέναν και αν το δείτε ψύχραιμα, κανένας δε σας ζήτησε να σωθεί. Μπερδεύουμε την ευχαρίστηση λίγων στιγμών με τον έρωτα και την αγάπη. Οι άντρες πάντα είναι ξεκάθαροι, αυτό που λένε αυτό ισχύει, εμείς πλάθουμε σενάρια και κάνουμε σχέδια στο μυαλό μας. Ο άντρας κορίτσια δεν σκέφτεται τόσο πολύπλοκα, αυτό που θέλει το λέει, αρκεί να μπορούμε να ακούσουμε με βάση τη λογική μας και όχι με βάση το συναίσθημα.

Θα μου πεις αγιοποιείς τους άνδρες; Όχι φίλη μου, απλώς έχω μάθει να τους καταλαβαίνω, έχω αναπτυγμένη την αρσενική μου πλευρά γιατί έχω πολλούς φίλους και άνδρες θεραπευόμενους. Οι άνδρες όταν δημιουργήσουν μια σχέση ζωής ή γάμο δύσκολα θα φύγουν. Αυτό είναι μέρος του ελληνικού DNA, όταν υπάρχουν παιδιά, η οικογένεια παραμένει οικογένεια, εκτός αν ζητήσει διαζύγιο η γυναίκα.

alexandru-zdrobau-juESZxMhtXk-unsplash.jpg

Μη βάζετε deadlines, μην πιέζετε, μην χαλιέστε γιατί το δράμα το ζείτε μόνες σας. Μου είπε μια θεραπευόμενη, εγώ θα περιμένω μέχρι το Πάσχα, αν δε χωρίσει θα προχωρήσω τη ζωή μου. Δηλαδή, θα βάλω τη ζωή μου σε pause, θα βλέπω, γιορτές, χαρές, εξόδους, κι εγώ θα τρώω σοκολάτα και κλαίω μέχρι τον Ιούνιο και μετά θα πατήσω το μαγικό κουμπί και θα τον ξεχάσω; Φίλη, αν μπορείς να τον ξεχάσεις, κάνε το από τώρα να γλιτώσεις και τον οδοντίατρο με τόσες σοκολάτες.

Βρε κορίτσια, μας μεγάλωσαν πριγκίπισσες και θέλετε να γίνετε χανουμάκια σε χαρέμι; Το κεφάλι ψηλά, το μυαλό στη θέση του και με οδηγό την αξιοπρέπεια μπείτε σε μια σχέση ισότιμη, με αγάπη και σεβασμό. Τώρα θα μου πείτε υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, υπάρχουν δε θα πω όχι, αλλά είναι ελάχιστες.

Κι εσείς αγόρια, να είστε ειλικρινείς, ξεκάθαροι, κι όταν βλέπετε ότι η γυναίκα παρερμηνεύει κάποια πράγματα, να χωρίζετε. Μην καθόσαστε με μια γυναίκα που περιμένει πράγματα από σας που δεν μπορείτε να δώσετε. Φιλική συμβουλή, η αλήθεια πονάει στην αρχή, το ψέμα πονάει κάθε μέρα.

Νίνα Καραμολέγκου, Licensed Counselling Psychologist, MSc, Cognitive Behavioural Psychotherapist, MPH

Instagram: nina_karamolegou

Email: ninaka7@yahoo.com