Να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου & να είσαι ο εαυτός σου: Πώς να εμπνέεις εμπιστοσύνη στους άλλους

Να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου & να είσαι ο εαυτός σου: Πώς να εμπνέεις εμπιστοσύνη στους άλλους
Pexels

Ένα δύσκολο project που δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. 

Η οικοδόμηση εμπιστοσύνης δεν μπορεί να επιτευχθεί από τη μια μέρα στην άλλη. Θα πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και να κρατάς τον λόγο σου κάθε φορά που δεσμεύεσαι για κάτι.

Εκτός από αυτά τα απλά -αλλά για κάποιο λόγο όχι πάντα εφαρμόσιμα- tips υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις προκειμένου να φτάσεις στο επίπεδο της εμπιστοσύνης και των ισχυρών σχέσεων που θέλεις. Ποια είναι αυτά;

Τι θα κάνουμε με τα μονά καλτσάκια; 7 χρήσεις για εκείνα που μείνανε μόνα χωρίς το ταίρι τους

1. Να είσαι ειλικρινής

Το να λες στους ανθρώπους την αλήθεια πρέπει πάντα να είναι σημαντικό, ακόμα κι όταν αυτή η συνθήκη είναι άβολη. Το να πιαστείς να λες ένα ψέμα και να αποκτήσεις τη φήμη κάποιας που δεν είναι ειλικρινής μπορεί να είναι αντιπαραγωγικό όταν στόχος σου είναι να χτίζεις σχέσεις εμπιστοσύνης.

2. Κράτα τον λόγο σου

Το να κάνεις κάποιον να σε εμπιστευτεί δεν θα συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη. Μπορεί να πάρει χρόνο και θα πρέπει να μένεις πιστή στον λόγο σου. Έτσι, δείχνεις τι μπορείς να κάνεις και τι όχι, και κάνεις τους άλλους να σε αντιμετωπίζουν με περισσότερο σεβασμό. Προσπάθησε λοιπόν να αποφεύγεις υποσχέσεις που δεν μπορείς να τηρήσεις.

Πώς θα μαλακώσεις τις άγουρες μπανάνες σε χρόνο dt για να φτιάξεις το πιο ονειρεμένο banana bread

3. Να είσαι ο εαυτός σου

Μην πιέζεσαι μπαίνοντας στα παπούτσια ενός ρόλο που δεν είσαι εσύ. Μπορεί να σε κάνει να πιστεύεις λιγότερο στον εαυτό σου όμως το να παραμένεις πιστή στον εαυτό σου να δείχνεις αυτό που είσαι μπορεί να είναι το κλειδί για να αρχίσουν οι άνθρωποι να σε βλέπουν ως αυθεντικό άτομο.

4. Επικοινώνησε σωστά

Η κακή επικοινωνία μπορεί να βλάψει την ανάπτυξη εμπιστοσύνης. Εάν κάνεις μια συζήτηση και δεν είσαι σίγουρη για κάτι που λέγεται -ζήτησε από το άτομο να στο διευκρινίσει. Αυτό μπορεί επίσης να δείξει στον άλλον ότι προσέχεις και ακούς προσεκτικά. Με την ίδια λογική, προσπάθησε να είσαι όσο το δυνατόν πιο ακριβής στις συνομιλίες σου για να αποφύγεις παρεξηγήσεις, ειδικά όταν ανταλλάσσεις μηνύματα μέσω κινητού/υπολογιστή.

5. Δώσε προσοχή

Κάνε τον συνομιλητή σου να νιώσει ότι έχει αξία. Είναι σημαντικό να του δείξεις ότι τον ακούς. Απόφυγε να τον διακόπτεις και άφησέ τον να ολοκληρώσει την πρότασή του. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να αφήσεις να περάσει ένα δευτερόλεπτο πριν απαντήσεις. Είναι σημάδι ότι άκουσες πραγματικά τί είχε να σου πει. Η διατήρηση της οπτικής επαφής, καθώς και το να χαμογελάς, μπορεί επίσης να βοηθήσει τη μεταξύ σας σχέση να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Η κατάψυξη, η εφημερίδα και άλλοι 5 τρόποι για να απομακρύνεις τις δυσάρεστες μυρωδιές από τα ρούχα

6. Ανάλαβε την ευθύνη

Μην δικαιολογείσαι όταν κάνεις κάτι λάθος. Αντίθετα, ανάλαβε τις ευθύνες των πράξεών σου. Ο άλλος δεν εκλαμβάνει την αλήθεια ως αδυναμία αλλά ως δυναμισμό και πως υπερασπίζεσαι το λάθος σου χωρίς να το φορτώνεις σε άλλους. Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα tips για κάποιον που θέλει να είναι και να φαίνεται αξιόπιστος.

7. Βοήθα τους άλλους

Το να βοηθάς τους άλλους δείχνει μεγαλείο και ευγένεια. Όταν πρόκειται για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα, ακόμα κι αν δεν σου αποφέρει κανένα όφελος εκείνη τη στιγμή.

8. Να είσαι υπομονετική

Μπορεί να χρειαστεί χρόνος μέχρι να αναπτυχθεί ένα βαθύτερο επίπεδο εμπιστοσύνης. Επομένως, να είσαι συνεπής και υπομονετική και θα δεις πως τελικά θα φτάσεις εκεί που θέλεις.

3 μυστικά για πεντακάθαρο μπάνιο με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι και δεν κοστίζουν τίποτα