Άσε τις ενοχές και μην παίρνεις τίποτα προσωπικά αν θες να γίνεις πραγματικά ευτυχισμένη

Άσε τις ενοχές και μην παίρνεις τίποτα προσωπικά αν θες να γίνεις πραγματικά ευτυχισμένη

Τα 5 κοινά στοιχεία που έχουν οι ευτυχισμένες γυναίκες μπορείς να τα αποκτήσεις κι εσύ.

Η ευτυχία κρύβεται στα μικρά πράγματα λέει ο σοφός λαός και η ρήση αυτή δεν απέχει από την αλήθεια. Ούτε τα ακριβά ρούχα και αξεσουάρ, ούτε οι χλιδάτες διακοπές, ούτε μια προαγωγή στη δουλειά μπορεί να σου φέρει την ευτυχία. Στιγμιαία ίσως, αλλά όχι σε καθημερινή βάση.

Αυτό το γνωρίζουν καλά οι γυναίκες που είναι πραγματικά ευτυχισμένες. Γιατί πολύ απλά δεν αναζήτησαν την ευτυχία στα υλικά αγαθά και στο φαίνεσθαι, αλλά φρόντισαν να τα βρουν πρώτα με τον εαυτό τους. Και συγκεκριμένα ακολουθούν 5 πρακτικές στη ζωή τους που από τη μία τις κάνουν να πατούν γερά στα πόδια τους και από την άλλη να νιώθουν πραγματικά ευτυχισμένες.

Ένα λεπτό Ευτυχίας: Σε ένα μονόλεπτο video σου εξηγούμε γιατί ό,τι τρως σε κάνει ευτυχισμένη

5 κοινά χαρακτηριστικά όλων των ευτυχισμένων γυναικών

Λένε «όχι» σε πράγματα που δεν θέλουν χωρίς να νιώθουν ενοχές

Αν πιάνεις τον εαυτό σου να κάνει πράγματα που δεν θέλει, απλώς και μόνο επειδή δεν νιώθεις άνετα να πεις «όχι», ήρθε η ώρα να υιοθετήσεις έναν νέο τρόπο σκέψης. Οι πιο ευτυχισμένες γυναίκες δίνουν προτεραιότητα στον εαυτό τους παρακάμπτοντας οποιαδήποτε εκδήλωση, έξοδο ή κατάσταση στην οποία δεν θέλουν να συμμετέχουν, και το κάνουν χωρίς να αισθάνονται άσχημα. Δεν ανησυχούν για το αν οι άλλοι κάνουν παρέα, ούτε κι αν διασκεδάζουν χωρίς αυτές.

eytyxia.jpg

Φροντίζουν τον εαυτό τους και βάζουν σε προτεραιότητα την υγεία τους

Οι πιο ευτυχισμένες γυναίκες φροντίζουν να ξεκουράζονται, να είναι ενυδατωμένες, να γυμνάζονται, να πίνουν πολύ νερό και να τρέφονται υγιεινά. Κάνουν πράγματα, δηλαδή, που συμβάλλουν στη συνολική ευημερία και ευτυχία τους, φροντίζοντας παράλληλα για την υγεία τους. Η πρόληψη, άλλωστε, είναι το παν και μόνο αν τηρείς όλα τα ιατρικά ραντεβού σου και παρακολουθείς τακτικά την υγεία σου θα είσαι ήσυχη και χαρούμενη.

Δεν παίρνουν τα πράγματα προσωπικά

Οι πιο ευτυχισμένες γυναίκες σπάνια παίρνουν κάτι πολύ προσωπικά. Αν ανησυχείς, λοιπόν, συχνά για το αν κάποιος είναι θυμωμένος μαζί σου ή σκέφτεσαι υπερβολικά κάτι που κάνατε ή είπατε, ήρθε η ώρα να το σταματήσεις και να παίρνεις λιγότερο προσωπικά τα πράγματα. Προσπάθησε να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι οι άλλοι φταίνε για τη συμπεριφορά τους, όχι εσύ.

eytyxia1.jpg

Αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους κατάματα

Οι άβολες συζητήσεις, οι δύσκολες μέρες και οι δύσκολες καταστάσεις μπορεί να φαίνεται πιο εύκολο να αποφευχθούν παρά να αντιμετωπιστούν. Οι περισσότερες ίσως να σκεφτόμαστε έτσι. Ωστόσο, οι πιο ευτυχισμένες γυναίκες δεν διστάζουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους. Αντιμετωπίζοντας, άλλωστε, τα προβλήματα κατά μέτωπο, αφιερώνεις λιγότερο χρόνο για να ασχοληθείς με αυτά και περισσότερο χρόνο απολαμβάνοντας τη ζωή.

Δεν ανταγωνίζονται κανέναν παρά μόνο τον εαυτό τους

Με τη συνεχή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τα μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς που προβάλλουν, δεν είναι περίεργο που πέφτουμε θύματα του παιχνιδιού σύγκρισης. Οι ευτυχισμένες γυναίκες, όμως, δεν κάνουν κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, χρησιμοποιούν τις επιτυχίες άλλων γυναικών ως έμπνευση και προσπαθούν να γίνουν καλύτερες από ό,τι ήταν πριν.