Η τεχνική 3 βημάτων που θα σε βοηθήσει να «αδειάσεις» και να ξεκουραστείς στ’ αλήθεια

Η τεχνική 3 βημάτων που θα σε βοηθήσει να «αδειάσεις» και να ξεκουραστείς στ’ αλήθεια

Κάνε switch off εύκολα με 3 κινήσεις και νιώσε πραγματικά ξεκούραστη.

Αλήθεια, θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά που ξεκουράστηκες πραγματικά; Που ένιωσες γεμάτη ενέργεια, όρεξη για ζωή και για να κάνεις το οτιδήποτε; Ίσως να σου μοιάζει μακρινή η συγκεκριμένη περίοδος, όπως και για πολύ κόσμο εκεί έξω.

Ας μη γελιόμαστε! Τα deadlines και ο όγκος δουλειάς, οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας και τα άγχη μπορούν να σε φτάσουν σε τέτοιο επίπεδο που να μην μπορείς στ’ αλήθεια να ξεκουραστείς. Να κάθεσαι, δηλαδή, στον καναπέ σου και να σκέφτεσαι το ένα και το άλλο ή ασυναίσθητα να κάνεις τη μία δουλειά μετά την άλλη. Δεν μπορεί, όμως, να συνεχίζεται για πολύ όλο αυτό. Πρέπει επιτέλους να ξεκουραστείς κι αν έχεις απελπιστεί ότι δεν υπάρχει λύση, κάνεις λάθος.

Τα σημάδια που αποκαλύπτουν πως χρειάζεσαι άμεσα ξεκούραση και οι τρόποι για να σου την προσφέρεις

Υπάρχουν 3 βήματα που αρκούν για να «αδειάσεις» και να ξεκουραστείς πραγματικά και γρήγορα, μάλιστα. Είναι η τεχνική do less, be present, feel more.

ksekourasi1.jpg

Do less, be present, feel more

«Κάνε λιγότερα, να είσαι παρούσα, νιώσε περισσότερα». Αυτή είναι η τεχνική που θα σε σώσει και θα σε βοηθήσει να ξεκουραστείς για τα καλά. Αλλά πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία, πρέπει να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου ότι είναι ΟΚ αν κάτι δεν γίνει στην εντέλεια. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα ένα-ένα.

Κάνε λιγότερα

Προφανώς και δεν εννοούμε να παρατήσεις τη δουλειά σου στη μέση, ούτε να κάνεις διάλειμμα 2 ωρών. Μικροπαύσεις, όμως, μπορείς να κάνεις περιμένοντας να βράσει το ζεστό νερό για να φτιάξεις τσάι, ή ακούγοντας το αγαπημένο σου τραγούδι στο YouTube, όσο είσαι στο γραφείο.

Ακόμα και στο σπίτι να είσαι και να πνίγεσαι στις δουλειές, ένα λεπτό με κλειστά μάτια στον καναπέ είναι αρκετό για να ξεκουραστείς πραγματικά.

Να είσαι παρούσα

Συχνά, όταν πήζουμε από ραντεβού και υποχρεώσεις, δεν είμαστε παρούσες σε αυτό που συμβαίνει την κάθε στιγμή στη ζωή μας. Αλήθεια, πόσες φορές βγήκες με την κολλητή σου και ο νους σου έτρεχε στον λογαριασμό ρεύματος ή στο ενοίκιο που πρέπει να πληρώσεις; Ή στο τι έκανες χθες και τι θα κάνεις αύριο; Μην απαντήσεις, ξέρουμε… Αυτό μόνο κακό σού κάνει, οπότε την επόμενη φορά που θα σου συμβεί, αναρωτήσου: «αλήθεια, πού βρίσκομαι εγώ τώρα;».

Νιώσε περισσότερα

Τελευταίο, αλλά σε καμία περίπτωση ασήμαντο, είναι το να έρθεις σε επαφή με τα συναισθήματά σου. Έτσι, θα μπορέσεις και να καταλάβεις καλύτερα πολλά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σου.

Γιατί ας μην ξεχνάμε! Είναι πολύ εύκολο να αφήνουμε τη ζωή να περνά μπροστά από τα μάτια μας και να αποφεύγουμε όσα πραγματικά αισθανόμαστε. Όταν νιώθουμε πραγματικά, όμως, όλα είναι καλύτερα.