Όχι δουλειά και στα ρεπό σου – Πώς θα ξεκουράζεσαι πραγματικά τις μέρες που δεν δουλεύεις

Μαρία Ροδίτη
Όχι δουλειά και στα ρεπό σου – Πώς θα ξεκουράζεσαι πραγματικά τις μέρες που δεν δουλεύεις

Η ταχύτητα και οι υψηλές απαιτήσεις της σύγχρονης καθημερινότητας μάς έχουν κάνει να δουλεύουμε και όταν… δεν δουλεύουμε. Όχι άλλο, όμως!

Αν δουλεύεις σε κλάδο που δεν έχει Σαββατοκύριακα και αργίες, αν έχεις δουλέψει Χριστούγεννα, Πάσχα, Πρωτοχρονιά και άπειρες Κυριακές, τότε με καταλαβαίνεις απόλυτα. Τις μέρες που έχεις ρεπό θέλεις να κάθεσαι. Να μην κάνεις απολύτως τίποτα που να έχει σχέση με τη δουλειά.

Εύκολο στα λόγια, δύσκολο στην πράξη, όμως! Γιατί ολοένα και κάποιο e-mail θα χτυπήσει από τη δουλειά, όλο και κάποιος συνάδελφος θα σε πάρει τηλέφωνο να του θυμίσεις τι έπρεπε να γίνει στην τάδε περίπτωση. Όχι, όχι, όχι! Όταν λέμε day off το εννοούμε και πρέπει κι εσύ να το κάνεις πράξη. Διαφορετικά δεν θα ξεκουραστείς ποτέ πραγματικά.

5 πειστικές δικαιολογίες για να μην πας στη δουλειά αν κοντεύεις να εκραγείς

Τα μυστικά για να ξεκουραστείς πραγματικά τις μέρες που δεν δουλεύεις

Κάνε πράγματα που δεν κάνεις τις μέρες που δουλεύεις

Δοκίμασε μια μονοήμερη εξόρμηση στο Σούνιο, κλείσε το κινητό σου και κάνε social detox δοκιμάζοντας ένα extreme sport, απόλαυσε στο YouTube την αγαπημένη σου σειρά- ναι, εκείνη που έβλεπες όταν ήσουν 10 χρόνων στο χωριό με τους παππούδες σου. Σίγουρα, πάντως, μην ανοίξεις τα e-mails της δουλειάς και μη μιλήσεις για τίποτα που να αφορά τα επαγγελματικά σου. Day off είπαμε!

ekdromi.jpg

Κι αν κάνεις γενικά διατροφή… στην day off σου ΔΕΝ θα κάνεις

Αφότου ξυπνήσεις μπορείς να χαρίσεις το πιο πλούσιο πρωινό στον εαυτό σου. Τηγανητά αυτά με μπέικον, ομελέτα, φρυγανιές με βούτυρο και μέλι… Άσε τη διατροφή για τις υπόλοιπες μέρες. Σήμερα είναι μέρα ξεκούρασης και θα φας όσο και ό,τι θέλεις. Για ένα burger το μεσημέρι με τις κολλητές, τι θα έλεγες; Καθόλου κακή ιδέα.

Ξυπνητήρι; Ποιο ξυπνητήρι;

Έχεις να πας στην τράπεζα; Ή πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις ραντεβού με τον λογιστή σου; Μην κάνεις τις δουλειές σου αχάραγα. Ξυπνάς που ξυπνάς κάθε πρωί νωρίς, την day off σου απόλαυσέ τη στο κρεβάτι και όοοοταν σηκωθείς θα τα κάνεις κι αυτά. Με το πάσο σου.

Σκέψου τι σε έκανε χαρούμενη τις τελευταίες 2 εβδομάδες και κάνε το ίδιο

Μήπως εκείνο το πρώτο μάθημα yoga ή pilates που έκανες σε κάνουν ακόμα να χαμογελάς όταν το σκέφτεσαι; Ή το ζεστό φαγητό που σου μαγείρεψε η μαμά σου και σε κάλεσε να φάτε μαζί στο πατρικό σου; Ό,τι κι αν είναι αυτό που σε έκανε χαρούμενη, απλά ξανακάνε το.