Νιώθεις πως έχεις χάσει τον αυθορμητισμό σου; Τρεις ιδέες για να τον επαναφέρεις

Νιώθεις πως έχεις χάσει τον αυθορμητισμό σου; Τρεις ιδέες για να τον επαναφέρεις

Πότε είπες «ναι» σε ένα last minute ραντεβού για ούζο με την παρέα;

Αλήθεια, πόσο καιρό έχεις να αυτοσχεδιάσεις αυθόρμητα; Πότε ήταν η τελευταία φορά που επισκέφτηκες ένα αγαπημένο πρόσωπο, χωρίς να του στείλεις μήνυμα στο Messenger πρώτα; Πότε είπες «ναι» σε ένα last minute ραντεβού για ούζο με την παρέα;

Κάπου ανάμεσα στα «πρέπει», τις υποχρεώσεις, τα meeting στο γραφείο και τα πηγαινέλα στην πόλη, φαίνεται πως χάσαμε εκείνο το στοιχείο του αυθορμητισμού, που μπορεί να κάνει μία συνηθισμένη Δευτέρα να μοιάζει με Σάββατο!

Αν μπορείς να ταυτιστείς έστω και με κάτι από τα παραπάνω, τότε αυτό το κείμενο είναι για εσένα… και σε καλεί να αναδείξεις την πιο αυθόρμητη εκδοχή σου αυτήν την άνοιξη. Το πώς και το γιατί θα τα μάθεις αμέσως!

Η εποχή του αυθορμητισμού είναι εδώ

Κλείσε τα μάτια και προσπάθησε να αναλογιστείς τις στιγμές που υπήρξες ο πιο αυθόρμητος εαυτός σου. Είναι καλοκαίρι και βρίσκεσαι σε ένα νησί κάπου στις Μικρές Κυκλάδες, τσουγκρίζοντας τα ποτήρια με το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου με τις κολλητές σου. Είναι Πάσχα στο χωριό και βλέπεις ξανά μετά από καιρό εκείνη την παρέα με την οποία μεγαλώσατε μαζί. Είναι Μάρτιος και εσύ, περπατάς στην πόλη με ένα backpack γεμάτο βιβλία, αλλά το μόνο που αισθάνεσαι είναι οι ανοιξιάτικες μυρωδιές που έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους. Δεν ξέρεις τι έχει μετά το πρόγραμμα, αλλά δεν σε νοιάζει. Διότι γνωρίζεις πως όλο και κάποια πρόταση θα «πέσει» στο τραπέζι.

1679999306348-241916041-image003.jpg

Τι κοινό έχουν οι παραπάνω εικόνες και αναμνήσεις; Αν το καλοσκεφτείς, θα διαπιστώσεις πως τις έζησες κάτω από το ζεστό χάδι του ήλιου. Και σίγουρα δεν είναι τυχαίο πως τις πιο αυθόρμητες στιγμές σου, από τότε που ήσουν παιδί μέχρι και σήμερα, τις έχεις ζήσει την άνοιξη ή το καλοκαίρι. Γιατί με κάποιον μαγικό τρόπο, ο ήλιος κάνει τα πάντα να μοιάζουν πιο απλά και ανέμελα.

Ο αυθορμητισμός κάνει καλό στη ζωή και τη διάθεσή σου

Αν έψαχνες έναν λόγο για να γίνεις λίγο πιο αυθόρμητη, τώρα τον βρήκες. Διότι σύμφωνα με έρευνα, η πλειονότητα των ανθρώπων νιώθει πιο ευτυχισμένη, έπειτα από μία αυθόρμητη πράξη!

Εμείς, λοιπόν, θα συμπληρώσουμε ότι το να απολαμβάνεις κάποιες φορές τη ζωή σου χωρίς να την προγραμματίζεις, σου επιτρέπει να ζεις με βάση τα συναισθήματα και τα βαθύτερα «θέλω» σου, κάτι που ειλικρινά όλες και όλοι μας έχουμε ανάγκη, ειδικότερα στις μέρες μας.

1679999324934-838273201-image005.jpg

Ένας οδηγός αυθορμητισμού για εσένα που θες να γίνεις λίγο πιο spontaneous

«Και πώς θα γίνω ξαφνικά πιο αυθόρμητη;», θα μας ρωτήσεις. Δεν είναι τόσο δύσκολο, όσο πιστεύεις και τώρα, με τη Σαρακοστή να είναι εδώ, με το Πάσχα να πλησιάζει και έξω να έχει αρχίσει να «μυρίζει» ήδη καλοκαίρι, το να αυτοσχεδιάσεις μπορεί να σου βγει και πιο φυσικά. Ιδού, λοιπόν, τρεις ιδέες για να γίνεις πιο spontaneous!

#1 Να λες περισσότερα «ναι» και λιγότερα «όχι» στην παρέα

Νιώθεις κουρασμένη; Μετά το γραφείο θέλεις να καθαρίσεις το σπίτι; Πρέπει να στείλεις μερικά ακόμη email αφότου σχολάσεις; Ό,τι και αν σε περιορίζει, ξέχασέ το σήμερα που θα «πέσει» στην ομαδική συνομιλία στο Messenger η πρόταση για Ούζο Πλωμαρίου στο αγαπημένο σας spot στην Πλάκα. Ένα αυθόρμητο «ναι» μπορεί να γίνει η αφορμή για νέες, υπέροχες αναμνήσεις που θα θυμάσαι για πολύ καιρό και το σίγουρο είναι πως η ώρα του Ούζου, είναι η ώρα της παρέας και δεν θέλει άγχος, παρά μόνο ανεμελιά.

#2 Βρες αφορμές για να βάλεις στο πρόγραμμα πολλά «μικρά καλοκαίρια»

Αυτό το Σάββατο μην πας για shopping στο κέντρο της πόλης, όπως συνήθως. Αντιθέτως, πήγαινε σε ένα παραθαλάσσιο ταβερνάκι με την παρέα, οργάνωσε μία μονοήμερη εκδρομή, πήγαινε σε μία παραλία για πικ-νικ και μείνε εκεί από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ. Με λίγα λόγια, αξιοποίησε το γεγονός πως οι ηλιόλουστες μέρες είναι πλέον πιο πολλές και σε εμπνέουν να βγαίνεις έξω περισσότερο, ενώ παράλληλα σε βάζουν σε summer mode. Άλλωστε, από την άνοιξη και μετά, όλες μας ονειρευόμαστε δειλά-δειλά τις πρώτες βουτιές, τα νησιά, τις ανέμελες στιγμές με εμάς να απολαμβάνουμε δίπλα στο κύμα την αγαπημένη μας «τελετουργία» του ούζου.

#3 Αξιοποίησε στο έπακρο τα έθιμα και τις γιορτές της περιόδου

Ακόμη και αν δεν είσαι fan των γιορτών που υπάρχουν μέσα στο έτος, γνωρίζεις πως οι παραδόσεις και οι γιορτές του τόπου μας αποτελούν αφορμές που μας φέρνουν πιο κοντά και μας βγάζουν από τα συνηθισμένα. Από το έθιμο της Κυράς Σαρακοστής, μέχρι το μεσημεριανό ραντεβού για Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου στο χωριό. Αυτήν τη Σαρακοστή και το Πάσχα που πλησιάζει, αξιοποίησε τα έθιμα και τις αφορμές να φύγεις από την πόλη και δώσε ραντεβού για ηλιόλουστες και ανέμελες στιγμές με τους ανθρώπους που αγαπάς. Διότι για να γίνεις πιο αυθόρμητη, καλό είναι να είσαι έτοιμη να «σπάσεις» την καθιερωμένη ρουτίνα σου.

1679999337615-101445181-image007.jpg

Να θυμάσαι πως το να είσαι περισσότερο αυθόρμητη, σημαίνει να ζεις περισσότερο στη στιγμή και να είσαι «ανοιχτή» σε προτάσεις που σε καλούν να ζήσεις πιο πολλές στιγμές κάτω από τον ήλιο, μαζί με τους αγαπημένους σου. Όλα αυτά επιμένοντας να είσαι κάθε στιγμή ο αληθινός σου εαυτός σου. Άλλωστε, αυθορμητισμός σημαίνει αυθεντικότητα!