Πώς να δείχνεις η δυναμική γυναίκα που είσαι κάνοντας (κυριολεκτικά) τις σωστές κινήσεις

Πώς να δείχνεις η δυναμική γυναίκα που είσαι κάνοντας (κυριολεκτικά) τις σωστές κινήσεις
Pexels

Τα χέρια σου λένε μια μεγάλη ιστορία για εσένα χωρίς πολλές φορές να το καταλαβαίνεις. 

Μπορεί να ακούγεται λεπτομέρεια αλλά αποτελεί βασικό κανόνα στη γλώσσα του σώματός μας. Ο λόγος για τα χέρια μας και το πώς να τα τοποθετούμε σωστά ως μέσω έκφρασης προκειμένου να γινόμαστε σαφείς αλλά και να συστηνόμαστε χωρίς να λέμε πολλά. Στο πλαίσιο αυτό, ακολουθούν κάποιες συμβουλές που ίσως σου φανούνε χρήσιμες σε παρουσιάσεις, σε μια συνέντευξη για δουλειά, σε καθημερινές συζητήσεις και οπουδήποτε.

pexels-jennifer-enujiugha-1125328.jpg

1. Κράτησε τα χέρια σου στα πλάγια

Κατά γενικό κανόνα, συνιστάται να ακουμπάμε τα χέρια μας στα πλάγια, καθώς είναι μια καλή ουδέτερη θέση. Αυτό μπορεί να φανεί άβολο στην αρχή, αν δεν έχεις συνηθίσει να τα έχεις στο πλάι, ωστόσο αυτή η θέση φαίνεται OK στους άλλους και κάθε άλλο παρά άβολη. Στην πραγματικότητα, θα προβάλλεις τον εαυτό σας ως ένα άτομο με περισσότερη αυτοπεποίθηση και ανοιχτό.

Εάν αισθάνεσαι ότι αυτή η στάση είναι πολύ «ρομποτική», δοκίμασε να εξασκηθείς μπροστά σε έναν καθρέφτη μέχρι να αρχίσει η εν λόγω θέση των χεριών να είναι πιο φυσική.

2. Απόφυγε να σφίγγεις τις γροθιές σου

Ενώ μπορεί να θεωρείς ότι αποτελεί μια καλή επιλογή όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις με τα χέρια σου, το κλείσιμο ή το σφίξιμο γροθιάς μπορεί να σε κάνει να μοιάζεις επιθετική.

Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για άλλες κινήσεις που κρύβουν τα χέρια ή τα δάχτυλά σου. Σε βάζουν σε πιο αμυντική θέση και δυσκολεύει τους άλλους να καταλάβουν το μήνυμά σου. Άλλες χειρονομίες που περιλαμβάνουν μια μερικώς κλειστή γροθιά, όπως η κατάδειξη, επίσης δεν συνιστώνται για τους ίδιους λόγους.

DIY Time! Scrub χεριών με λάδι καρύδας για την πιο βελούδινη επιδερμίδα

3. Να έχεις τις παλάμες σου ανοιχτές

Οι κινήσεις των χεριών με την παλάμη προς τα πάνω είναι ιδιαίτερα επωφελείς για τη διατήρηση πληροφοριών από την πλευρά των ακροατών. Κάνοντας χειρονομίες με τις παλάμες σου ανοιχτές, αποκαλύπτεις ότι δεν έχεις τίποτα να κρύψεις ενώ παράλληλα θα μοιάζεις πιο φιλική.

Οι κινήσεις με τις παλάμες προς τα κάτω δημιουργεί το αντίθετο αποτέλεσμα, βάζοντάς σε σε μια πιο κυρίαρχη και επιθετική θέση.

4. Προσπάθησε να μην κάνεις νευρικές κινήσεις

Όταν μιλάς, συνιστάται να αποφεύγεις τις νευρικές κινήσεις γιατί όχι μόνο σού προκαλούν έξτρα νευρικότητα, αλλά αποσπούν πολύ και την προσοχή. Μπορεί να μην παρατηρήσεις πότε συμβαίνει, καθώς γίνεται ασυνείδητα, γι' αυτό θα ήταν σκόπιμο να μην έχεις τίποτα στα χέρια σου ενώ μιλάς.

Κάτι που μπορείς να κάνεις για να είσαι ήρεμη και να αποφύγεις τις νευρικές κινήσεις είναι να αγγίζεις ελαφρά τον αντίχειρά σου με τον δείκτη ενώ ακουμπάς τα χέρια σου. Εάν εξακολουθείς να αισθάνεσαι νευρικότητα, μπορείς να δοκιμάσεις να κουνάς τα δάχτυλα των ποδιών σου.

1680183372159-620543326-pexels-adrienne-andersen-2268404.jpg

5. Κράτησε τα χέρια σου μακριά από το πρόσωπο και το λαιμό σου

Κάτι άλλο που τείνει να αποσπά την προσοχή για την οποία θα πρέπει να είσαι προσεκτική είναι να μη βάζεις τα χέρια σου συνεχώς στο πρόσωπό σου, καθώς κάτι τέτοιο θα σε κάνει να φαίνεσαι αναξιόπιστη και ανασφαλής.

Πρόσεξε ιδιαίτερα να μην χρησιμοποιείς τα χέρια σου για να καλύψεις το στόμα σου, καθώς αυτό γίνεται κατανοητό ως σημάδι ότι κάποιος λέει ψέματα.

Στα άκρα: Τι λένε τα χέρια μας για την υγεία μας

6. Κάνε χειρονομίες «εντός ζώνης»

Δανειζόμενη το νόημά της από το μπέιζμπολ, η «εντός ζώνη» αναφέρεται στην περιοχή όπου κάνεις χειρονομίες όταν έχεις τα χέρια σου χαλαρά στα πλάγια, τους αγκώνες σου ελαφρώς λυγισμένους και τα χέρια σου αιωρούνται στο ύψος της μέσης. Οι κινήσεις σου θα φαίνονται πιο φυσικές σε αυτή τη στάση, καθώς επίσης θα σε κάνουν να φαίνεσαι σίγουρη και ήρεμη.

Εάν χρειάζεται, μπορείς να κάνεις ευρύτερες και μεγαλύτερες κινήσεις που ξεφεύγουν από την «εντός ζώνη», αλλά θα πρέπει να το κάνεις με διακριτικό τρόπο για να μην αποσπάς την προσοχή.

7. Κάνε αποτελεσματικές κινήσεις

Το να χρησιμοποιείς τα χέρια σου ενώ μιλάς μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, αλλά έχε στο μυαλό σου να μην το παρακάνεις. Τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα πρέπει να αποφεύγονται καθώς μπορεί να γίνουν βαρετά για τους άλλους.

Για να αποφύγεις αυτή την κατάσταση, κάνε απλές και εύκολες χειρονομίες σε εύστοχες στιγμές για να δείξεις καλύτερα την άποψή σου. Εάν κρατάς τις κινήσεις των χεριών σου δυναμικές και στοχευμένες θα φαίνεσαι πιο σίγουρη για τον εαυτό σου.

Head to toe: 12 κρέμες για βαθιά ενυδάτωση σε πρόσωπο, σώμα, χέρια και μαλλιά