Η super τροφή που επιλέγει η βασίλισσα Letizia για να έχει γραμμωμένα χέρια

Μαρία Ροδίτη
Η super τροφή που επιλέγει η βασίλισσα Letizia για να έχει γραμμωμένα χέρια

Το ψάρι που τρώει ξανά και ξανά η βασίλισσα Letizia έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες για το δέρμα και βοηθά επίσης στην απόκτηση μυικής μάζας.

Η βασίλισσα Letizia προσέχει την εικόνα της και αυτό έχει διττή σημασία: πρώτον πραγματοποιεί πολύ κομψές εμφανίσεις και δεύτερον φροντίζει να ακολουθεί μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Γι’ αυτό, άλλωστε, και η σιλουέτα της είναι υπέροχη και της επιτρέπει να φορά κάθε στυλ ρούχου αναδεικνύοντάς το συγχρόνως.

Αν την παρατηρήσεις, ωστόσο, καλύτερα, θα διαπιστώσεις ότι η 50χρονη έχει πολύ γραμμωμένα χέρια, τόσο που εκ πρώτης όψεως νομίζεις ότι γυμνάζεται πολύ συχνά και έντονα με βαράκια. Έλα, όμως, που δεν συμβαίνει αυτό, αλλά στην απόκτηση μυικής μάζας έχει παίξει ρόλο ένα συγκεκριμένο superfood. Ποιο είναι αυτό; Ο σολομός.

Η μαγική συνταγή μου για ζυμαρικά με σολομό που όλοι θέλουν να φάνε

Η βασίλισσα Letizia είναι fan της μεσογειακής διατροφής

Η βασίλισσα της Ισπανίας είναι οπαδός της μεσογειακής διατροφής και εδώ και πολλά χρόνια ακολουθεί το περίφημο αντιφλεγμονώδες διατροφικό σχέδιο Perricone, που δημιούργησε ο Αμερικανός δερματολόγος Nicholas Perricone. Σε αυτό το σχήμα υπάρχει μια σούπερ τροφή με αναγνωρισμένες αντιοξειδωτικές ιδιότητες για το δέρμα, η οποία βοηθά επίσης στην απόκτηση μυικής μάζας, επομένως συμβάλλει στη γράμμωση των μπράτσων: ο σολομός.

Dominican Republic Spain Queen Letizia

AP Photo/Pedro Bazil

Pedro Bazil

Χωρίς να φτάνει στο άλλο άκρο και να τρώει κάθε μέρα σολομό, η βασίλισσα Letizia επιλέγει πολύ συχνά μέσα στην εβδομάδα το συγκεκριμένο superfood. Βλέπεις, είναι μια τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε υγιή λίπη, συνιστάται ιδιαίτερα για το δέρμα και έχει αξιοσημείωτη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας για αποκατάσταση και αύξηση μυικού όγκου.

Γιατί ο σολομός βοηθά στη γράμμωση των μπράτσων

Η σωστή πρόσληψη πρωτεϊνών υψηλής ποιότητας είναι απαραίτητη όταν θέλεις να τονώσεις και να αυξήσεις τη μυική μάζα σου. Και ο σολομός είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες, αλλά και σε υγιή λιπαρά οξέα, τα οποία συνιστώνται για την πρόληψη της χαλάρωσης των χεριών, ενώ βοηθούν παράλληλα στην καλύτερη απόδοση της οποιαδήποτε άσκησης.

solomos.jpg

Στην ουσία, τα Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που περιέχει ο σολομός προάγουν τη σωστή ορμονική ισορροπία, επιταχύνουν την αποκατάσταση των μυών και μειώνουν την κούραση μετά την προπόνηση.