Από την απώλεια δοντιών μέχρι το να μένεις χωρίς ρούχα, τι σημαίνουν τα όνειρα για την υγεία

Από την απώλεια δοντιών μέχρι το να μένεις χωρίς ρούχα, τι σημαίνουν τα όνειρα για την υγεία
Unsplash

Μπορεί να νομίζετε ότι τα όνειρά σας είναι απλώς ένα συνονθύλευμα τυχαίων σκέψεων, αλλά μπορεί να περιέχουν χρήσιμα μηνύματα που θα σας βοηθήσουν στις ώρες που ξυπνάτε, λέει η ειδικός στα όνειρα Davina MacKail

Κάθε βράδυ, εκατομμύρια από εμάς παρασυρόμαστε για ύπνο και αρχίζουμε να ονειρευόμαστε. Συχνά, αυτό που ονειρευόμαστε μοιάζει σαν ένα συνονθύλευμα των γεγονότων της ημέρας, αλλά μερικές φορές τα όνειρά μας έχουν ένα μήνυμα -μια ώθηση από το υποσυνείδητό μας για να δώσουμε προσοχή, όπως εξηγεί η συγγραφέας και ειδικός στα όνειρα Davina MacKail.

«Τα όνειρα μπορούν να σας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανά θέματα υγείας, να δώσουν λύσεις σε προβλήματα και να σας προειδοποιήσουν όταν κάνετε λάθη στη ζωή», λέει η Davina, συγγραφέας του The Dream Whisperer και προσθέτει, «Μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να αναπτυχθείτε και να σας επαναφέρουν σε ισορροπία όταν αισθάνεστε αναστατωμένοι».

Όπως όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε βάσει μελετών, κάθε άνθρωπος ονειρεύεται από τρεις έως έξι φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας με το μεγαλύτερο ποσοστό να μην θυμάται τα όνειρα. Αν κάποιος δυσκολεύεται να τα θυμηθεί, η αύξηση της πρόσληψης λιπαρών ψαριών όπως ο σολομός ή το σκουμπρί μπορεί να βοηθήσει. Αυτό οφείλεται στη γνωστική ενισχυτική λειτουργία των ωμέγα-3, σύμφωνα με μια μελέτη στο International Journal of Dream Research.

Η Davina αντιλήφθηκε για πρώτη φορά τα δικά της όνειρα ως παιδί όταν την μάστιζαν τρομεροί εφιάλτες. Αφού εργάστηκε ως νοσοκόμα τη δεκαετία του 1980, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και εκπαιδεύτηκε ως θεραπευτής και δασκάλα του φενγκ σούι. «Ήταν η δασκάλα μου στο φενγκ σούι που μου πρότεινε για πρώτη φορά να αναλύσω τα όνειρα που έβλεπα για τα σπίτια στα οποία δούλευα», εξηγεί και προσθέτει, «Οι πληροφορίες που έλαβα μέσω των ονείρων ήταν χρήσιμες και τότε άρχισα να εξερευνώ την ευρύτερη έννοια των ονείρων».

Oδοντίατρος εξηγεί τον λόγο που δεν πρέπει ποτέ να αφήνουμε την οδοντόβουρτσα στο μπάνιο

Τα τελευταία 30 χρόνια, η Davina έχει χρησιμοποιήσει τις γνώσεις της για τα όνειρα για να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν ισορροπία στη ζωή τους. Και έχει εμπειρία από πρώτο χέρι για τη δύναμή τους.

«Το 2014, είχα ένα ζωντανό διαυγές όνειρο που πιστεύω ότι μου έσωσε τη ζωή. Ονειρεύτηκα ότι έπεσα πάνω σε ένα φορτηγό -ήταν σαν να ήμουν ακριβώς εκεί. Ο δρόμος ήταν βρεγμένος και καθώς οδηγούσα μανιωδώς έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Ένα μήνα αργότερα, ταξιδεύοντας στον δρόμο A1M Cambridge προς Leeds, το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Αντί να οδηγώ τρελά, όπως στο όνειρό μου, ενστικτωδώς ήξερα τι να κάνω. Παρόλο που το όχημα υπέστη ζημιά, δεν τραυματίστηκα -προς έκπληξη των υπηρεσιών διάσωσης. Η εμπειρία ήταν τρομακτική, αλλά ήξερα ότι θα ήμουν καλά», είπε και πρόσθεσε, «Το βασίλειο των ονείρων είναι μια χώρα μυστηρίου για πολλούς ανθρώπους, ωστόσο τα όνειρα προσφέρουν στιγμές αλήθειας που αποκαλύπτουν κάτι από τον εαυτό μας και ίσως το μέλλον μας».

Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ονείρων που ήταν χθες Κυριακή (24/9), η Davina (@davinamackail στο Instagram) εξηγεί πώς να αποκωδικοποιήσουμε τα όνειρά μας και αποκαλύπτει τις κορυφαίες συμβουλές της για να εφαρμόσουμε τα κρυμμένα μηνύματά τους στην καθημερινότητά μας.

Διατροφολόγοι καταρρίπτουν τα superfood trends του TikTok και αποκαλύπτουν τι πρέπει να τρώμε

Τι πραγματικά σημαίνουν τα όνειρά σου

Απώλεια δοντιών

Αυτό είναι ένα εξαιρετικά κοινό όνειρο παγκοσμίως. Είναι ένα όνειρο φόβου και γενικά ένας προβληματισμός για τη μετάβαση από το ένα στάδιο της ζωής στο άλλο. Το νόημα για εσένα προσωπικά μπορεί να γίνει κατανοητό μόνο σε σχέση με τη ζωή σου. Μπορεί να μετακομίζεις, να αλλάζεις δουλειά ή να χωρίζεις.

Πώς μπορείς να υποστηρίξεις τον εαυτό σου ώστε να μην αισθάνεσαι απειλή;

  • ΜΙΛΑ σε ΕΝΑ φιλο. Η έκφραση ανησυχιών μπορεί να σε βοηθήσει αλλάξεις οπτική. Τι φοβάσαι να χάσεις;
  • Εάν υπάρχει κάτι που δεν μπορείς να καταλάβεις στη ζωή σου, γράψε ένα γράμμα στον εαυτό σου περιγράφοντας όλα σου τα συναισθήματα. Στη συνέχεια πέτα το γράμμα και μαζί και τις ανησυχίες σου..

Τρέχεις να ξεφύγεις

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε όνειρα όπου μας κυνηγάει κάποιος ή κάτι. Δείχνει ότι φοβάσαι ή ξεφεύγεις από μια πτυχή του εαυτού σου, μια κατάσταση ή ένα πρόβλημα.

  • Πήγαινε σε ένα ήσυχο μέρος στο σπίτι σου, πάρε μερικές βαθιές ανάσες και κλείσε τα μάτια σου. Επίστρεψε στο όνειρο ή αν δεν μπορείς να θυμηθείς τις λεπτομέρειες, φαντάσου ότι σε κυνηγούν.

Στη συνέχεια, οραματίσου τον εαυτό σου να σταματά και να γυρνάει να αντιμετωπίσει αυτό που σε κυνηγά. Τι βλέπεις; Εάν δεν μπορείς να δεις τίποτα, κάνε την εξής ερώτηση στον εαυτό σου: «Τι με κυνηγάει;».

Αποδέξου την πρώτη απάντηση. Οπλισμένη με αυτή τη γνώση, προσπάθησε να ανακαλύψεις τι κομμάτι της ζωής σου σε ενοχλεί ή ποια κατάσταση σού προκαλεί άγχος.

Βλέπεις ότι πετάς

Ο Φρόιντ πίστευε ότι τα όνειρα για το πέταγμα συμβόλιζαν το σεξ, ενώ ο Γιουνγκ ένιωθε ότι αντιπροσώπευε βαθιές αλλαγές στη ζωή. Μια άλλη άποψη είναι ότι η πτήση σχετίζεται με την αύξηση της αυτοπεποίθησης και της ελευθερίας. Τα ιπτάμενα όνειρα σχετίζονται συχνά με την επιθυμία να ξεφύγει κανείς από τους περιορισμούς των σωματικών του περιορισμών. Συχνά, αυτό το όνειρο είναι μια ώθηση από το υποσυνείδητο για να αναζητήσει κανείς ποικιλία και να ανοίξει τα φτερά του –να ταξιδέψει, να γνωρίσει ανθρώπους και να ζήσει νέα πράγματα.

  • Ασχολήσου με το διαλογισμό ή κάνε εγγραφή σε ένα μάθημα γιόγκα ή τάι τσι, το οποίο θα φέρει πνευματικότητα στη ζωή σου. Διεύρυνε το μυαλό σου και τους εσωτερικούς σου ορίζοντες.

Είσαι γυμνή

Κάθε όνειρο όπου είσαι γυμνή ή αισθάνεσαι εκτεθειμένη πηγάζει από τον αρχέγονο φόβο ότι χρειαζόμαστε καταφύγιο για να επιβιώσουμε. Υποδηλώνει ότι αισθάνεσαι ευάλωτη, υπερβολικά εκτεθειμένη ή απροετοίμαστη. Αλλά θυμήσου, ότι οι περισσότεροι φόβοι βασίζονται σε ιδέες και όχι στην πραγματικότητα.

  • Κάνε ένα πράγμα κάθε μέρα που σε τρομάζει –μεγάλο ή μικρό. Αυτή η ενέργεια θα σε βοηθήσει να μετακινηθείς έξω από τη ζώνη άνεσής σου και να μετατρέψεις τον φόβο σε θετικό κίνητρο.

Αναρωτήσου: «Ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί;» Συνήθως η πραγματικότητα δεν είναι τόσο κακή.

  • Για να ξεπεράσεις τον φόβο, μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις κάποιες διαπιστώσεις: «Αναγνωρίζω τον φόβο, αλλά προχωρώ μέσα από αυτόν» και, «Είμαι αρκετά καλή και δυνατή».

Βλέπεις πως πεθαίνεις

Τα όνειρα για θάνατο είναι εξαιρετικά κοινά και δεν σημαίνουν ότι πρόκειται να πεθάνεις. Αυτά τα όνειρα αφορούν τη μεταμόρφωση και την αναγέννηση. Τα όνειρα θανάτου υπογραμμίζουν ότι πρέπει να απαλλαγείς από αυτό που δεν σε εξυπηρετεί πλέον. Κάποια πτυχή του εαυτού σου, ίσως μια σχέση, κατάσταση ή συμπεριφορά, πρέπει να «πεθάνει» για να προχωρήσεις.

  • Δοκίμασε αυτή την άσκηση για να συνδεθείς με το υποσυνείδητό σου. Καθώς πέφτεις για ύπνο, αναρωτήσου: «Τι πρέπει να καταλάβω για εμένα αυτή τη στιγμή;».

Δώσε στον εαυτό σου την άδεια να ταξιδέψει στο άγνωστο. Πίστεψε ότι θα λάβεις τις πληροφορίες που χρειάζεσαι. Όταν ξυπνήσεις, γράψε το όνειρό σου και σκέψου τα σύμβολα, τα χρώματα, τυχόν λέξεις, μηνύματα ή συναισθήματα. Η απάντηση μπορεί να μην έρθει αμέσως, αλλά ξαναεπισκέψου το ημερολόγιό σου μετά από εβδομάδα περίπου και τα πράγματα θα δεις πως θα γίνουν πιο ξεκάθαρα.

Βλέπεις πως ταξιδεύεις

Τα όνειρα ταξιδιού αφορούν το ταξίδι σου στη ζωή. Ο τύπος μεταφοράς αποκαλύπτει πώς προχωράς και βαδίζεις. Για παράδειγμα, ένα λεωφορείο που σταματά και ξεκινά θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι η ζωή σου σταματά και ξεκινά, ενώ ένα γρήγορο σπορ αυτοκίνητο μπορεί να δείχνει ότι προχωράς πολύ γρήγορα χωρίς να το σκέφτεσαι

Ένα κοινό όνειρο είναι να βρίσκεσαι σε ένα αεροπλάνο που συντρίβεται. Εάν βλέπεις αυτό το όνειρο, θα μπορούσε να είναι μια προειδοποίηση ότι πρέπει να αποφύγει μια «συντριβή» στην ξύπνια ζωή σου.

  • Κοίταξε τη μέθοδο μεταφοράς στο όνειρό σου και λάβε υπόψη την προειδοποίηση. Χρειάζεται να ρίξεις ταχύτητα ή να επιταχύνεις; Βγαίνεις από τη διαδρομή σου ή η ζωή σου βρίσκεται σε καλό δρόμο;

Οι σοβαρές συνέπειες αν δεν πλένεις τακτικά τις πετσέτες & κάθε πότε πρέπει να τις βάζεις πλυντήριο

Πώς να κρατήσεις ένα ημερολόγιο ονείρων

  • Κράτα ένα σημειωματάριο δίπλα στο κρεβάτι σου. Μόλις ξυπνήσεις, σημείωσε λεπτομέρειες για το όνειρό σου στη δεξιά σελίδα. Γράψε τι συνέβη –για παράδειγμα χρώματα, άτομα, ζώα ή συναισθήματα. Περιγράψτε τη ρύθμιση όσο καλύτερα μπορείς και σημείωσε οτιδήποτε ξεχωρίζει.
  • Καταχώρησε την ημερομηνία και δώσε ένα όνομα στο όνειρό σου για να σε βοηθήσει να θυμάσαι τις λεπτομέρειες.
  • Στη συνέχεια, στην αριστερή σελίδα, περίγραψε τις ανησυχίες σου. Προέρχονται κάποιες γνώσεις από το όνειρο; Αν όχι, άφησε το μυαλό σου να επεξεργαστεί το όνειρο και να επιστρέψει σε αυτό σε λίγες μέρες. Ποια μηνύματα ή λύσεις μπορείς να δεις τώρα;
james-forbes-qgh5tuELdx4-unsplash.jpg