Τα φαινομενικά «αθώα» τρόφιμα θα μπορούσαν να σε κάνουν να αισθάνεσαι εξαντλημένη

Τα φαινομενικά «αθώα» τρόφιμα θα μπορούσαν να σε κάνουν να αισθάνεσαι εξαντλημένη
Pexels

Αν παρατηρείς ότι αισθάνεσαι συνεχώς εξαντλημένη, αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε ορισμένες τροφές που μπορεί να τρως.

Η υγιεινή διατροφή είναι κάτι που όλοι θέλουν να εφαρμόσουν, αλλά υπάρχουν ορισμένες «αθώες» τροφές που θα μπορούσαν να ευθύνονται για το ότι αισθάνεσαι συνεχώς εξαντλημένη, σύμφωνα με τη διατροφολόγο Susie Burrell.

Η ειδικός προέτρεψε τους ανθρώπους να αποφεύγουν τις «γρήγορες λύσεις» όπως ο καφές και η ζάχαρη για μια άμεση ενεργειακή ώθηση και να «καθαρίσουν» τη διατροφή τους σε μια προσπάθεια να σταματήσουν το αίσθημα της εξάντλησης. Αντ' αυτού συμβούλευσε τους ανθρώπους να επιλέγουν φρέσκα τρόφιμα που βοηθούν στην αποθήκευση ενέργειας.

Συγκεκριμένα, είπε στη Daily Mail: «Ξεκινάμε την ημέρα και η εστίαση δεν είναι ποτέ στον εαυτό μας. Ανησυχούμε για τα παιδιά, τα κατοικίδια, τις δουλειές στο σπίτι… Ξεχνάμε να φάμε σωστό πρωινό».

Εξαιτίας αυτού, καταφεύγουμε σε επιλογές όπως ο καφές και η ζάχαρη, που είναι βολικές αλλά όχι υγιεινές. «Συχνά μένουμε νηστικοί και μετά απλά πίνουμε έναν καφέ. Αυτό τελικά επηρεάζει τις ορμόνες μας, μετά παίρνουμε βάρος και νιώθουμε ακόμα χειρότερα. Είναι αυτό το καθημερινό βραχυπρόθεσμο boost, που όμως τελικά υπονομεύει το μακροπρόθεσμο κέρδος μας».

Η ακριβής ποσότητα νερού που πρέπει να πίνoυμε κάθε μέρα – και η κατάρριψη ενός συνηθισμένου μύθου

Υπογράμμισε ότι οι γυναίκες συχνά έχουν ανεπάρκεια σε βασικά θρεπτικά συστατικά που μπορεί να τις αφήσουν να αισθάνονται σαν να έχουν ξεμείνει από ενέργεια, ενώ έχει διαπιστωθεί ότι το 25% των γυναικών έχουν χαμηλά επίπεδα σιδήρου. Για να μην ξεκινήσουν την ημέρα τους νιώθοντας εξαντλημένες, προέτρεψε ειδικά τις πολυάσχολες μαμάδες να δώσουν προτεραιότητα στην ενίσχυση του οργανισμού με ευεργετικά θρεπτικά συστατικά, που θα τις βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του άγχους και των προκλήσεων που συνεπάγεται η μητρότητα.

Για να καταπολεμήσεις το αίσθημα της εξάντλησης, η Susie συνέστησε, αν είναι δυνατόν, να αντικαταστήσεις τον καφέ με πράσινο τσάι ή φυσικό χυμό για να ξεκινήσεις το πρωί σωστά. Ακόμη, συμβουλεύει να τρώμε ένα χορταστικό και υγιεινό πρωινό πριν φύγουμε από το σπίτι, όπως επίσης και να τρώμε μεσημεριανό γεύμα πριν από τη 1 μ.μ., καθώς αυτό θα μας βοηθήσει στην καταπολέμηση της λαχτάρας για ζάχαρη ή σνακ στα μέσα του απογεύματος.

Μεσημεριανά γεύματα όπως σαλάτες -που μπορούν να αγοραστούν έτοιμες- αποτελούν μια γρήγορη και εύκολη επιλογή, ενώ η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3, όπως τα λιπαρά ψάρια και οι ξηροί καρποί, μπορεί να βοηθήσει να επανέλθει η διατροφή στον σωστό δρόμο. Για το δείπνο, η Susie πρότεινε να ψήνουμε μερικά λαχανικά στην αρχή της εβδομάδας και να τα τρώμε καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας με πρωτεΐνες όπως κοτόπουλο ή κόκκινο κρέας.

Καθώς οι γυναίκες έχουν συνήθως χαμηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, το αρνί ή το μοσχάρι είναι ένας καλός τρόπος για να ανέβουν τα επίπεδα σιδήρου.

Μήπως βλέπεις συχνά στον ύπνο σου ότι αργείς; Να τί μπορεί να συμβαίνει με την υγεία σου

pexels-alex-green-5699860.jpg