Μήπως βλέπεις συχνά στον ύπνο σου ότι αργείς; Να τί μπορεί να συμβαίνει με την υγεία σου

Μήπως βλέπεις συχνά στον ύπνο σου ότι αργείς; Να τί μπορεί να συμβαίνει με την υγεία σου
Pexels

Και ποιος δεν έχει δει έστω και μια φορά ότι αργεί στη δουλειά ή στις εξετάσεις; 

Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από την ιεροτελεστία του ύπνου είτε πρόκειται για το ψέκασμα του μαξιλαριού μας με λεβάντα, είτε το να ρυθμίζουμε το τηλέφωνό μας στη λειτουργία «μην ενοχλείτε» ή το να διαβάζουμε ένα βιβλίο για να «σβήσουμε» όμορφα. Αλλά όσο περισσότερο έλεγχο έχουμε στη ρουτίνα του ύπνου μας, πράγματα που δεν είχαμε καν συνειδητοποιήσει ότι ήταν στο μυαλό μας μπορεί να γίνουν πραγματικότητα -και μερικές φορές, τα όνειρα μπορεί να είναι σοβαρά αγχωτικά.

Μάλιστα, αν ονειρεύεσαι συχνά ότι είσαι αργοπορημένη και έτρεχες να προλάβεις, αυτό μπορεί να οφείλεται σε θέμα υγείας που δεν έχεις αντιμετωπίσει.

Ειδικότερα, αν έχεις ονειρευτεί ότι άργησες στη δουλειά, σε μια συνέντευξη ή σε ένα ραντεβού, όταν ξυπνήσεις μπορεί να αισθανθείς σοβαρό άγχος -και να έχεις το αίσθημα ανακούφισης που ήταν απλώς ένα όνειρο. Αλλά το επαναλαμβανόμενο αυτό όνειρο θα μπορούσε να έχει βαθύτερο νόημα στο οποίο θα πρέπει να εμβαθύνουμε, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς ύπνου της Dreams.

Γιατί ξυπνάς πάντα στη μέση της νύχτας μετά την κατανάλωση αλκοόλ και το κόλπο για να ξανακοιμηθείς

Παρομοιάζοντας το όνειρο με το Λευκό Κουνέλι της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων, με την ενσάρκωση της αργοπορίας στο όνειρο, οι ειδικοί λένε ότι η εξήγηση είναι απλή και μεταφράζεται ως άγχος.

«Τα όνειρα αργοπορίας αναγνωρίζονται, με ευρεία συμφωνία, ως όνειρα άγχους. Αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό επίπεδο ανησυχίας ή άγχους για κάτι στον κόσμο της εγρήγορσης», υποστηρίζουν οι ειδικοί. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι στον πραγματικό κόσμο ανησυχούμε για το ότι θα καθυστερήσουμε σε ένα ραντεβού ή στη δουλειά, καθώς το όνειρο είναι συμβολικό και όχι περιγραφικό.

«Τα όνειρα σχετικά με την καθυστέρηση μπορεί να υποδεικνύουν ότι ο ονειροπόλος υποφέρει κάτω από ένα βάρος προσδοκίας που νιώθει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί – είτε στην εργασία, είτε από τον εαυτό του, είτε σε σχέσεις. Η καθυστέρηση αντιπροσωπεύει μια αδυναμία να φτάσετε στο επίπεδο που αναμένετε από εσάς», επεσήμαναν οι ειδικοί.

Όπως επίσης αναφέρουν, «μπορεί να υποδηλώνει ότι ασυνείδητα πιστεύετε ότι ο χρόνος τελειώνει για να πάρετε μια απόφαση ή ότι ανησυχείτε για την επίτευξη ορισμένων στόχων ζωής σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Αν ονειρευτείτε ότι αργήσατε σε ένα συγκεκριμένο γεγονός, όπως εξετάσεις, γάμο ή συνέντευξη, μπορεί να υποδηλώνει ότι αντιμετωπίζετε πίεση από μια στιγμή που δυνητικά θα αλλάξει τη ζωή σας».

Δεν κινδυνεύεις από αφυδάτωση μόνο το καλοκαίρι! 4 τρόποι να την αποφύγεις

Μάλιστα, εάν ονειρευόμαστε ότι καθυστερούμε σε ταξίδια, μπορεί να συμβολίζει ότι «ανησυχούμε μήπως χάσουμε μια ευκαιρία», όπως το να μπορέσουμε να αποκτήσουμε μια ανώτερη θέση στη δουλειά ή να ξεκινήσουμε τη δική μας επιχείρηση. Και αν αργήσουμε στη δουλειά, μπορεί να υποδηλώνει «δυστυχία στο εργασιακό περιβάλλον».

Οι ειδικοί στα όνειρα συνιστούν στον ...ονειροπόλο «να στοχάζεται και να διαλογίζεται» τις τρέχουσες περιστάσεις του για να κατανοήσει καλύτερα πώς να «χρησιμοποιήσει τον χρόνο του με υγιή τρόπο».

pexels-mitch-lally-15031657.jpg