Πώς θα γίνει πιο ανώδυνη η περίοδος τους καλοκαιρινούς μήνες;

Πατουχέα Μαριάννα
Πώς θα γίνει πιο ανώδυνη η περίοδος τους καλοκαιρινούς μήνες;

Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τους πόνους, τις κράμπες και την αυξημένη ροή της περιόδου, μπορούν να μετατρέψουν το καλοκαίρι σε εφιάλτη. Ή μήπως όχι;

Πόσες φορές σου έχει συμβεί να κανονίζεις διακοπές και να έρχεσαι αντιμέτωπη με «απρόσκλητους» επισκέπτες; Ακόμα κι αν σου έχει τύχει μόνο μια φορά, είμαι σίγουρη ότι ήταν αρκετή για να βάλεις τα κλάματα από τα νεύρα σου και να μην την ξεχάσεις ποτέ. Κακά τα ψέματα, οι μέρες τις περιόδου δεν είναι ευχάριστες για καμία μας, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που η θερμοκρασία επιβαρύνει την κατάσταση και ενώ η θάλασσα σε φωνάζει εσύ αναγκάζεσαι να της αντισταθείς.

Πως θα γίνουν πιο εύκολες αυτές οι μέρες;

Πες όχι στα βαριά γεύματα και το αλάτι

Οι μεγάλες ποσότητες φαγητού αυξάνουν το "φούσκωμα" που ούτως ή άλλως η περίοδος προκαλεί και οι αλατισμένες τροφές ενισχύουν την κατακράτηση υγρών που κάνει πολλές γυναίκες να νιώθουν (και να είναι) πρησμένες σε όλο τους το σώμα. Μικρά ελαφριά γεύματα, φρούτα, λαχανικά και πολλά υγρά θα περιορίσουν το φαινόμενο, ενώ θα απομακρύνουν εκείνο το δυσάρεστο αίσθημα υπνηλίας και απερίγραπτης κούρασης που σε εξουθενώνουν.

Συχνά μπάνια

Δυστυχώς δεν εννοώ στη θάλασσα αλλά στο μπάνιο σου. Πάντως, όσο πιο συχνά κάνεις ντους τόσο πιο πολύ θα διατηρείς το σώμα σου σε μια φυσιολογική θερμοκρασία. Παράλληλα, το δροσερό νερό θα αναζωογονήσει τις αισθήσεις σου που πέφτουν σε λήθαργο εκείνες τις ημέρες. Κάτι είναι κι αυτό.



Κάνε γυμναστική

Αν σε πρόλαβα και δεν έχεις ήδη κλείσει το κείμενο από τον εκνευρισμό σου, άκου με. Φυσικά δεν εννοώ να βγεις να τρέξεις μες την ζέστη, ούτε να χτυπηθείς με τις ώρες στο γυμναστήριο αλλά να ακολουθήσεις ένα χαλαρό πρόγραμμα γυμναστικής – έστω έναν βραδινό περίπατο που θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις τις κράμπες ειδικά εκείνες τις μέρες που πιστεύεις ότι δε θα σταματήσουν ποτέ.

Όχι αποτρίχωση ή άλλα extreme sports ομορφιάς εκείνες τις μέρες

Η αλήθεια είναι ότι το αίσθημα του πόνου σε οποιοδήποτε σημείο του γυναικείου σώματος είναι πολύ πιο έντονο τις μέρες της περιόδου. Τα οιστρογόνα κάνουν τη δουλειά τους μια χαρά -κατακλύζουν το σώμα μας, εν ολίγοις- και αυτό μας καθιστά απολύτως ευαίσθητες σε κάθε άγγιγμα τις δύσκολες μέρες οπότε καλύτερα να ακυρώσεις το ραντεβού με την αισθητικό σου εκείνη την εβδομάδα.

Διάβασε ακόμα:

6 τροφές που θα σε βοηθήσουν να μαυρίσεις πιο γρήγορα

Φυσική ενυδάτωση μετά τα πρώτα μπάνια: Όλα όσα πρέπει να κάνεις