Τηλεργασία: Πώς θα συνεχίσεις να παραμένεις δραστήρια και γεμάτη ενέργεια

Τηλεργασία: Πώς θα συνεχίσεις να παραμένεις δραστήρια και γεμάτη ενέργεια

Μέχρι πριν από μερικές ημέρες δεν μπορούσες να φανταστείς ότι θα εργαζόσουν από το σπίτι και κυρίως, πως θα έπρεπε να περνάς ολόκληρη την ημέρα σου -ή το περισσότερο μέρος της- εντός σπιτιού.

Όσο παράξενα και αν σου φαίνονται όμως όσα βιώνεις, γνωρίζεις καλά πως την περίοδο που διανύουμε είναι σημαντικό να μείνεις στο σπίτι, προκειμένου να προστατεύσεις τον εαυτό σου, τα αγαπημένα σου πρόσωπα και φυσικά, κάθε συνάνθρωπό σου.

Πώς όμως θα καταφέρεις να παραμείνεις δραστήρια, αποδοτική και κυρίως συγκεντρωμένη όταν εργάζεσαι από το σπίτι; Η αλήθεια είναι ότι οι περισπασμοί στο σπίτι είναι πολλοί, ενώ το γεγονός πως δεν μπορείς να ακολουθήσεις πλέον τη συνηθισμένη σου ρουτίνα τόσο σε ό,τι αφορά τη διατροφή σου, όσο την περιποίηση και την άσκησή σου, σε κάνει να αισθάνεσαι συχνά μια ατονία και δεν σου επιτρέπει να συγκεντρώνεσαι και ενδεχομένως να αποδίδεις, τόσο καλά όσο θα ήθελες.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που θέλεις να παραμείνεις δραστήρια και γεμάτη ενέργεια ενώ εργάζεσαι από το σπίτι, αξίζει να αφιερώσεις την προσοχή σου στη λίστα που ακολουθεί!

Δώσε βάση στη διατροφή σου και απόφυγε το τσιμπολόγημα

Για να παραμείνεις δραστήρια, συγκεντρωμένη, αποδοτική και γεμάτη ενέργεια, είναι σημαντικό να δώσεις έμφαση στη διατροφή σου. Για να αντιμετωπίσεις το τσιμπολόγημα και την κατανάλωση μη υγιεινών τροφών και δη junk food, φρόντισε να έχεις πάντα φρούτα και λαχανικά στην κουζίνα ώστε να παίρνεις τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι, δίχως να επιβαρύνεις τον οργανισμό σου με περιττές θερμίδες. Το νερό θα σε βοηθήσει επίσης να αποφύγεις το τσιμπολόγημα.

pic1

Ανακάλυψε τη «ρίζα της ζωής», δηλαδή το ginseng

Η αλήθεια είναι, βέβαια, πως πολλές φορές τα τρόφιμα από μόνα τους δεν αρκούν για να προσφέρουν στον οργανισμό σου όλες τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία που έχει ανάγκη. Ειδικότερα στην περίπτωση που οι απαιτήσεις της καθημερινότητάς σου είναι πολλές και αισθάνεσαι την ανάγκη να ενισχύσεις τη συγκέντρωση αλλά και το ανοσοποιητικό σου, καλό είναι να κάνεις πιο στοχευμένες επιλογές. Ένα ολοκληρωμένο συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει συστατικά που τονώνουν τον οργανισμό και τις νοητικές σου λειτουργίες είναι ό,τι χρειάζεσαι σε αυτή την περίπτωση. Ένα από αυτά τα συστατικά είναι το ginseng και συγκεκριμένα, δύο τύποι της πολύτιμης αυτής ρίζας: Το Siberian και το Korean -ή αλλιώς, Panax- ginseng.

Σίγουρα έχεις ακούσει ότι το ginseng «είναι κάτι που κάνει καλό», όμως γιατί; Η ίδια η ονομασία του ginseng αποκαλύπτει πολλά για τις ιδιότητές του, αφού ginseng σημαίνει «ρίζα της ζωής». Το Korean ginseng, λοιπόν, θα σου δώσει ζωντάνια και θα τονώσει τις πνευματικές και σωματικές λειτουργίες σου, ενώ είναι εξαιρετικό για την καταπολέμηση άγχους και την έλλειψη συγκέντρωσης! Όσο για το Siberian ginseng, αξίζει να αναφέρουμε πως μεταξύ άλλων, θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Μπορείς να βρεις και τα δυο στο Immuvit Plus Q10 το οποίο περιέχει και Συνένζυμο Q10 το οποίο, όπως είναι γνωστό, μπορεί να «ξεκλειδώσει» την ενέργειά σου. Σε αντίθεση με άλλα συμπληρώματα αποτελεί την ιδανική λύση για μακροχρόνια ενίσχυση του οργανισμού και απευθύνεται σε άτομα όπως εσύ, που έχουν αυξημένες ανάγκες και χρειάζονται επιπλέον σωματική και πνευματική αντοχή!

Must tip: Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι το στοιχείο-«κλειδί» όσον αφορά τα συμπληρώματα διατροφής είναι ότι έχουν δημιουργηθεί για να καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες. Αυτό σημαίνει, λοιπόν, πως μια γυναίκα άνω των 50 ετών, καλό είναι να κάνει μια περισσότερο στοχευμένη επιλογή με Korean ginseng, όπως το Immuvit Prime 50+. Διότι όπως πολύ καλά γνωρίζεις, μετά τα 50 και όσο μεγαλώνουμε, οι ανάγκες μας για ενέργεια και φυσικά, καλύτερη συγκέντρωση και πιο δυνατή μνήμη αυξάνονται συνεχώς!

pc2

Γυμνάσου με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Η άσκηση αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για να τονώσεις την ενέργειά σου και φυσικά, να παραμείνεις σε φόρμα. Μπορεί το γυμναστήριό σου να έκλεισε, μπορείς όμως να έχεις εκπληκτικά αποτελέσματα στο σώμα και τη διάθεσή σου, κάνοντας την προπόνησή σου στο σπίτι. Δοκίμασε να ανακαλύψεις στο YouTube βίντεο με προγράμματα γυμναστικής που σου αρέσουν ή ακόμη καλύτερα, να «κατεβάσεις» μια δωρεάν fitness εφαρμογή στο κινητό για να δημιουργήσεις ένα οργανωμένο πρόγραμμα γυμναστικής με βάση τις ανάγκες σου. Μισή ώρα άσκησης την ημέρα, αρκεί να σου δώσει την ώθηση που χρειάζεσαι και να σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα.

pic3

Ένας καθαρός χώρος εργασίας χωρίς περισπασμούς

Για να αισθάνεσαι περισσότερο δραστήρια ενώ εργάζεσαι από το σπίτι, είναι σημαντικό να δημιουργήσεις έναν άνετο και καθαρό χώρο εργασίας. Σε όποιο δωμάτιο του σπιτιού και αν εργάζεσαι, δοκίμασε να απομακρύνεις από το οπτικό σου πεδίο περιττά αντικείμενα που μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή σου. Τοποθέτησε δίπλα σου ένα αρωματικό κερί, ένα φυτό ή μερικά λουλούδια για να αισθάνεσαι περισσότερο ήρεμη και φρόντισε να επιλέξεις έναν αρκετά φωτεινό χώρο για να τοποθετήσεις τον υπολογιστή. Σε κάθε περίπτωση, αν από τις πρώτες ήμερες της τηλεργασίας αισθανθείς πόνο στο σώμα ή νιώσεις πιασμένη, καλό είναι να αλλάξεις σημείο. Είναι σημαντικό να διατηρείς μια σωστή στάση σώματος καθώς εργάζεται προκειμένου να μην καταπονείς την πλάτη, τη μέση, τον αυχένα και τα γόνατά σου.

pic4

Κοιμήσου καλά, περιόρισε τον χρόνο μπροστά στην οθόνη και φτιάξε πρόγραμμα

Τέλος, αν θέλεις να συνεχίσεις να είσαι αποδοτική στην εργασία σου και να διατηρήσεις την ενέργειά σου καθώς εργάζεσαι από το σπίτι, προσπάθησε να κοιμάσαι καλύτερα και περισσότερες ώρες, μην περνάς το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου χρόνου σου παρακολουθώντας σειρές ή σκρολάροντας στα social media.

Διάβασε ένα βιβλίο μιας και η ανάγνωση συμβάλλει στην τόνωση και τη διέγερση του εγκέφαλου και πάνω από όλα, μην ξεχάσεις να τρέφεσαι καλά αυτή την περίοδο, να βρεις, δηλαδή, την ιδανική, αυθεντική φόρμουλα για τις ανάγκες σου! Δοκίμασε να ακολουθήσεις τις παραπάνω συμβουλές και να είσαι σίγουρη πως η τηλεργασία, θα γίνει «παιχνιδάκι».