Αυτός είναι ο μόνος λόγος που καθορίζει κάθε απόφασή μας

Αυτός είναι ο μόνος λόγος που καθορίζει κάθε απόφασή μας

Τι λένε οι ειδικοί.

Αλήθεια, έχεις σκεφτεί πόσες αποφάσεις παίρνεις καθημερινά; Στην προσωπική σου ζωή, στο σπίτι, στο γραφείο, με τους δικούς σου ανθρώπους, σε απλά πράγματα που βιώνεις καθημερινά;

Οι αποφάσεις μας, από τις πιο σημαντικές μέχρι τις πιο ασήμαντες, καθορίζουν αυτό που είμαστε, την τροπή που παίρνει η μέρα μας αλλά και όλη μας η ζωή, σε γενικότερο πλαίσιο. Αποφάσεις που μας δημιουργούν κάποια ποικίλα συναισθήματα, μας ζορίζουν, μας απελευθερώνουν, μας κάνουν να νιώθουμε δυνατές ή ευάλωτες.

Καθημερινά παίρνουμε πολλές μικρές και μεγάλες αποφάσεις και η αλήθεια είναι ότι κάποιες από αυτές μας δυσκολεύουν ιδιαίτερα. Όλοι γνωρίζουμε πως το να πάρεις μια απόφαση είναι πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη. Ο φόβος ότι μπορεί να αποτύχουμε μάς κάνει αρκετές φορές αναποφάσιστους.

Οι σημαντικές αποφάσεις μας προκαλούν άγχος μας. Η επιστήμη ωστόσο μάς προτρέπει να κάνουμε ένα πράγμα πριν πάρουμε μια απόφαση... Να φάμε κάτι!

Ερευνητές από το τμήμα ψυχολογίας του πανεπιστημίου Dundee, με επικεφαλή τον Dr Benjamin Vincent, διαπίστωσαν ότι η πείνα αλλάζει σημαντικά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Οι ερευνητές τονίζουν ότι δεν πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις με άδειο στομάχι. Μάλιστα διαπίστωσαν ότι η πείνα στην πραγματικότητα αλλάζει εντελώς το σκεπτικό των ανθρώπων και τους κάνει ανυπόμονους.

Μετά από μελέτες εντόπισαν ότι οι προτιμήσεις των ανθρώπων άλλαζαν δραματικά όταν πεινούσαν. Η συγκεκριμένη βρετανική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Psychonomic Bulletin & Review» έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα ερευνών που συνδέουν άμεσα την ποιότητα του φαγητού, το αίσθημα της πείνας και τη διατροφή γενικότερα με την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου. Γι αυτό πριν πάρεις μια σημαντική απόφαση φάε κάτι που σου αρέσει... Το λέει η επιστήμη!