3 συνήθειες που θα σε κάνουν να δείχνεις πιο ξεκούραστη

3 συνήθειες που θα σε κάνουν να δείχνεις πιο ξεκούραστη

Τι μπορείς να κάνεις μόνη σου από το σπίτι και να νικήσεις τον χρόνο!

Κάθε γυναίκα κυνηγά τον χρόνο! Από την πιο μικρη μέχρι την πιο μεγάλη. Όταν είμαστε μικρές θέλουμε να μεγαλώσουμε και όταν είμαστε μεγάλες θέλουμε -τι άλλο;- να μικρύνουμε. Τι ειρωνια! Αυτός ο χρόνος μοιάζει να μας φλερτάρει πάντα κι εμείς να τον κυνηγάμε διακαώς.

Ας το πάρουμε απόφαση: η διαδικασία τη γήρανσης είναι κάτι που συμβαίνει φυσικά στον ανθρώπινο σώμα κι αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να μας πανικοβάλλει. Η κάθε ηλικία έχει τη δική της χάρη και γοητεία κι ακόμη και τα σημάδια του χρόνου μπορούν να σου δώσουν ένα «κάτι» παραπάνω στη συνολική μας εικόνα. Όμως, υπάρχουν κάποιοι τρόποι που μπορούν να μας κάνουν να δείχνεουμε νεότερες, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ σε περιποιοήσεις και προϊόντας. Είναι 3 τόσο δραστικοί τρόποι που αμέσως θα δεις πως θα κάνουν τη διαφορά στην εμφάνισή σου.

1.Κοιμήσου ανάσκελα.
Η στάση του μωρού είναι μία θέση που βολεύει τους περισσότερους ανθρώπους, καθώς θεωρείται μία από τις πιο βολικές που υπάρχουν. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν ακόμα και τον ύπνο σε μπρούμυτα θέση και δεν τον αλλάζουν για κανέναν άλλο. Με αυτούς τους τρόπους, όμως, ευνοείται ο σχηματισμός ρυτίδων στα μάγουλα και στο πηγούνι που με τον καιρό γίνονται όλο και πιο βαθιές. Αντ’ αυτού, προτείνεται ο ύπνος ανάσκελα όπως κάνει η Jennifer Lopez.

2.Επίλεξε φρούτα αντί για επεξεργασμένες τροφές και ζάχαρη.
Οι επεξεργασμένες τροφές και η ζάχαρη μπορούν να επηρεάσουν την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης, δύο πολύ σημαντικά στοιχεία για τo δέρμα και τη διατήρηση της νεανικής του εμφάνισης. Έτσι, αποτελούν λόγο για πρόωρη γήρανση και να μοιάζεις μεγαλύτερη απ’ όσο πραγματικά είσαι.

3.Κάνε yoga.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine έδειξε ότι η yoga αυξάνει τις ορμόνες που έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες (DHEA-S και GH). Συνδυαστικά με αυτό, η yoga βοηθά στη βελτίωση της ισορροπίας, παράμετρος που σχετίζεται με τη γήρανση, και βοηθά στην ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος και την καλή υγεία των κοκάλων.