Αυτό είναι το πιο anti stress πράγμα που μπορείς να κάνεις μόνη σου στο σπίτι

Παυλίνα Μητροφάνη
Αυτό είναι το πιο anti stress πράγμα που μπορείς να κάνεις μόνη σου στο σπίτι

Και σου δίνουμε 8 tips για να το κάνεις εύκολα και απλά!

Οι τελευταίες ημέρες του Αυγούστου είναι ημέρες ανασυγκρότησης! Επιστρέφοντας από τις διακοπές τακτοποιείς εκκρεμότητες, αδειάζεις βαλίτσες, ετοιμάζεσαι για την -ελπίζουμε ομαλή!- επιστροφή στο γραφείο και μέσα σε όλα αυτά καλό είναι να βρεις και λίγο χρόνο για τον εαυτό σου.

Είναι πολύ σημαντικό να αφιερώνουμε λίγο χρόνο κάθε ημέρα για να περιποιηθούμε τον εαυτό μας και το πιο σημαντικό...να τον ξεκουράσουμε και να τον χαλαρώσουμε από το stress που μας προκαλούν οι καθημερινές απαιτήσεις, κοινωνικές και επαγγελματικές.

Το ζεστό μπάνιο βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και έχει ακόμη 6 οφέλη στην υγεία

Μe time

Και αν σκέφτεσαι πως σε αυτόν τον «προσωπικό χρόνο» μπορείς να διαβάσεις κάποιο βιβλίο, να σκρολάρεις στο Tik Tok, να ακούσεις το τελευταίο album της Queen B... καλά κάνεις και το σκέφτεσαι γιατί μπορείς να κάνεις όλα τα παραπάνω.

Μπορείς να κάνεις, όμως και το πιο anti stress, πράγμα ever: ένα χαλαρωτικό μπάνιο! Σε βοηθάει να μειώσεις το άγχος και σε κάνει να αισθάνεσαι ανανεωμένη και ξεκούραστη πριν ακόμα βγεις από την μπανιέρα σου!

Πες αντίο στο stress κάνοντας το απόλυτο χαλαρωτικό μπάνιο!

Τι καλύτερο,λοιπόν, από το να «κλείσεις» την ημέρα σου με ένα rexaxing bath και να μετατρέψεις το μπάνιο σου σε ιδιωτικό spa;

https://www.instagram.com/p/CU2qFzglG1H

Πώς θα το πετύχεις αυτό; Σε 8 βήματα, τόσα χρειάζονται για«να βγάλεις» την κούραση της ημέρας από πάνω σου.

Συγκέντρωσε αυτά που θα χρειαστείς

Διάλεξε το αγαπημένο σου αφρόλουτρο, ένα βιβλίο ή περιοδικό, μερικά κεριά και αιθέρια έλαια για το χαλαρωτικό μπάνιο σου. Το μπάνιο σου «θα πλημμυρίσει» με ωραίες μυρωδιές!

Αρωματικό λάδι

Πρόσθεσε λίγο αρωματικό λάδι όταν το νερό στη μπανιέρα σου έχει φτάσει μέχρι τη μέση. Το έλαιο λεβάντας ή τριαντάφυλλου είναι εξαιρετικές επιλογές λόγω του χαλαρωτικού αρώματός τους.

Σωστή θερμοκρασία

Χαμήλωσε τα φώτα και βεβαιώσου ότι το μπάνιο σου έχει τη σωστή θερμοκρασία. Ένα ζεστό μπάνιο είναι το καλύτερο για να χαλαρώσει το σώμα σου. Εάν είναι πολύ ζεστό, βέβαια, μπορεί να νιώσεις μια ελαφριά ζαλάδα (δεν το θέλουμε αυτό οπότε προσοχή!).

Βάλε χαλαρωτική μουσική και άναψε μερικά κεριά

Το Spotify έχει slowly music playlists και είναι αυτό που χρειάζεσαι για μια τέτοια «ιεροτελεστία»! Εξαρτάται από τη διάθεσή σου, βέβαια, αλλά προσπάθησε να βρεις κάτι χαλαρωτικό, ήρεμο και με θετική ενέργεια. Άναψε μερικά κεριά και τοποθέτησέ τα στην άκρη της μπανιέρας.

Πάρε μερικά σνακ και drinks

Ένα δροσερό αναψυκτικό ή κρύο νερό με μια φέτα λεμόνι, είναι ό,τι πρέπει για το «me time» σου. Μπορείς ακόμη και να «κακομάθεις» τον εαυτό σου με ένα ωραίο ποτήρι κρασί, σαμπάνια, φράουλες, σοκολάτες κ.λπ.

Ό,τι θέλεις, είναι η ιδιαίτερη στιγμή σου! Απόλαυσέ της! Τοποθέτησέ το σε κοντινή απόσταση για να το φτάνεις, αλλά αρκετά μακριά ώστε να μην πέσει και στην μπανιέρα.

Βάλε μια μάσκα προσώπου και δέσε τα μαλλιά σου

Δέσε τα μαλλιά σου και βάλε μια μάσκα προσώπου. Το να κάνεις μπάνιο και να φροντίζεις, ταυτόχρονα, την επιδερμίδα του προσώπου σου έχει διπλό όφελος... και για την εμφάνιση αλλά και για την ψυχολογία σου.

https://www.instagram.com/p/CBh22S4BPIq

Απόλαυσε το μπάνιο σου

Χαλάρωσε, διάβασε ένα βιβλίο και ξέχασε τα πάντα. Αυτή είναι η ώρα σου να χαλαρώσεις!

Πέρασε χρόνο με τον εαυτό σου

Απλώς απόλαυσε λίγο χρόνο με τον εαυτό σου. Μετά το μπάνιο σου κάνε οτιδήποτε σε ευχαριστεί και σου προσφέρει την απόλυτη χαλάρωση! Κοινώς, μην κάνεις τίποτα απολύτως αν δεν είναι ανάγκη... απλά κάθισε! Η «γλύκα της απραξίας» δεν είναι «χρήσιμη» μόνο για τις διακοπές μας.