Τριγλυκερίδια: 5 καθημερινές συνήθειες που τα αυξάνουν

Γωγώ Φούντα
Τριγλυκερίδια: 5 καθημερινές συνήθειες που τα αυξάνουν

Διαβάστε παρακάτω, για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις

Τριγλυκερίδια: Ο φόβος κάθε Έλληνα καλοπερασάκια, ο οποίος ούτε τη διατροφή του θα προσέξει ιδιαίτερα, ούτε θα αθληθεί, ούτε θα περιορίσει τον αριθμό των τσιγάρων που κάνει καθημερινά. Δεν είναι όμως κρίμα κι άδικο, να κινδυνεύουμε με καρδιοπάθειες και εμφράγματα μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούμε να βελτιώσουμε κάπως τις καθημερινές μας συνήθειες; Και δεν είναι ακόμα χειρότερο να κληροδοτούμε στα παιδιά μας προβλήματα για τα οποία δεν φταίνε απολύτως πουθενά; Εμείς λοιπόν σας έχουμε 5 πολύ βασικές συνήθειες που οι οποίες αυξάνουν τα τριγλυκερίδια, και καλό θα ήταν να τις αποφεύγετε από δω και πέρα.

1. Αναψυκτικά-φρουτοχυμοί-γλυκό τσάι: Εντάξει μπορεί να είναι γευστικά και να σας ξεδιψούν, αλλά η ζάχαρη και οι γλυκαντικές ουσίες, είναι ικανές να αυξήσουν σημαντικά τα τριγλυκερίδια. Από την άλλη, αυξάνουν το σωματικό βάρος κάτι που φυσικά επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την καρδιά.

2. Συχνή κατανάλωση λευκών τροφών: Ζυμαρικά, ρύζι, ψωμί, πατάτες. Όλα τόσο νόστιμα και χορταστικά αλλά δυστυχώς και τόσο επιβλαβή για την υγεία. Εντάξει είναι σκληρό να τα κόψετε μαχαίρι, αλλά προσπαθήστε να τα μειώσετε. Αξίζει τον κόπο. Πάντως, αν δεν μπορείτε να τα στερηθείτε, προτιμήστε τα προιόντα ολικής άλεσης.

3. Κόκκινο κρέας: Όπως όλα τα ωραία και νόστιμα, έτσι και το κόκκινο κρέας, είναι πλούσιο σε κορεσμένα λίπη κάτι που φυσικά οδηγεί σε αύξηση των τριγλυκεριδίων. Προτιμήστε λοιπόν κοτόπουλο ή γαλοπούλα και αποφύγετε τα πολλά τυριά, όσο κι αν δεν μπορείτε να τους αντισταθείτε.

4. Τηγανιτό ψάρι: Ναι το ψάρι είναι υγιεινό αλλά υπό προυποθέσεις. Δηλαδή αν ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο τρώτε ψάρι, είναι με το να το τηγανίζετε τότε μάλλον δεν ωφελεί σε τίποτα το φάτε δεν το φάτε. Με το τηγάνισμα, καταστρέφονται τα καλά λιπαρά του ψαριού, τα Ω3 δηλαδή, και φορτώνεστε με κορεσμένα λίπη τα οποία δεν έχουν απολύτως καμία ωφέλεια. Καταναλώστε το ψητό ή βραστό. Είναι εξίσου νόστιμο.

5. Παραλείπετε γεύματα: Σε μία καθημερινότητα που όλα τρέχουν και όλα γίνονται γρήγορα και αγχωτικά, είναι λογικό το τελευταίο που σας ενδιαφέρει να είναι το φαγητό. Ωστόσο, μπορεί να πιστεύετε ότι με το να μην τρώτε, χάνετε βάρος, αλλά το μόνο που καταφέρνετε είναι στο τέλος της ημέρας να πέφτετε με τα μούτρα στο φαγητό, και σίγουρα όχι σε υγιεινές επιλογές.

Διαβάστε ακόμη:

Άσχημη αναπνοή; Νικήστε την μια και καλή με αυτά τα 10 απλά tips!

Αυχενική σπονδύλωση: Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα και πότε πρέπει να πάτε στο γιατρό