«Τρως» τα νύχια σου; 4 απλά tips για να κόψεις την κακή αυτή συνήθεια

«Τρως» τα νύχια σου; 4 απλά tips για να κόψεις την κακή αυτή συνήθεια

Πίστεψέ μας, μπορείς να τα καταφέρεις!

Το άγχος σου μεγάλο. Τρέχεις διαρκώς να προλάβεις την καθημερινότητα που τρέχει. Η πίεση στη δουλειά μεγάλη. Οι υποχρεώσεις του σπιτιού ακόμη περισσότερες. Οι ρυθμοί της ζωής σου τρελοί. Κάπου πρέπει κι εσύ να ξεσπάσεις. Οι περισσότεροι, λοιπόν, από εμάς ξεσπάμε στα νύχια μας.

Η συνήθεια αυτή, εκτός του ότι είναι πολύ ανθυγιεινή (ναι, τα νύχια σου κρύβουν πολλά μικρόβια) είναι και αντιαισθητική (τα φαγωμένα νύχια δεν είναι και το καλύτερο θέαμα). Πάμε να δούμε, λοιπόν, 4 απλά tips που θα σε βοηθήσουν να σταματήσεις την κακή αυτή συνήθεια:


1. Kόβε συχνά τα νύχια σου: Όσο πιο κοντοκομμένα είναι, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για εσένα να τα τρως.
2. Βάφε τα νύχια σου: Το βερνίκι πάνω στο νύχι θα σε βοηθήσει να σταματήσεις την κακή αυτή συνήθεια. Αν πάλι δε σου αρέσουν τα χρώματα, πέρνα ένα ειδικό διάφανο με πικρή γεύση, το οποίο θα κάνει σίγουρα δουλίτσα!
3. Ηρέμησε: Η συνήθεια αυτή είναι καθαρή απόρροια πίεσης και στρες. Φρόντισε να χαλαρώνεις έστω για 5-10 λεπτά στο γραφείο και φυσικά μην ξεχνάς την άσκηση. Το pilates και η yoga θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς την πίεση της ημέρας και θα σου χαρίσουν ένα πιο χαλαρό υπόλοιπο μέρας.
4. Αντιπερισπασμός: Βάλε ένα λαστιχάκι στο χέρι σου και κάθε φορά που πιέζεσαι και θες να φας τα νύχια σου, παίξε με αυτό. Το κομπολόι μπορεί να κάνει επίσης την ίδια δουλειά (ναι, πρότεινέ το στον καλό σου).

Διαβάστε ακόμα

6 συνήθειες που έχουν οι υγιείς άνθρωποι πριν πέσουν για ύπνο!

Άσχημη αναπνοή; Νικήστε την μια και καλή με αυτά τα 10 απλά tips!

Αυχενική σπονδύλωση: Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα και πότε πρέπει να πάτε στο γιατρό