Αιτίες που μπορεί να προκαλούν πονοκεφάλους

Αιτίες που μπορεί να προκαλούν πονοκεφάλους

Επιπλέον αιτίες που μπορεί να τους πυροδοτούν ή να τους ενισχύουν.  

1.Η αλλαγή στο χρώμα του τοίχου σας
Πέρα από ατέρμονους καβγάδες και διαφωνίες ως προς την επιθυμητή απόχρωση του τοίχου σας, οι μυρωδιά και οι αναθυμιάσεις από τα χρώματα, μπορεί να σας προκαλέσει πονοκέφαλο. Γι΄αυτόν το λόγο, πολλές εταιρίες που εμπορεύονται χρώματα, έχουν δημιουργήσει καινούργιες, μη τοξικές βαφές, άοσμες.

2. Αφυδάτωση
Δεν χρειάζεται να πίνετε ατελείωτα λίτρα νερού για να είστε ενυδατωμένες. Νερό περιέχουν και τα φρούτα και τα λαχανικά και μαζί με αυτό και πολλές βιταμίνες.

3.Παραλείπετε γεύματα
Μπορεί να είστε πολυάσχολες, αλλά αν αφήνετε άδειο το στομάχι σας, παραλείποντας γεύματα, η πείνα θα σας δημιουργήσει και πονοκέφαλο. Βρείτε έστω πέντε λεπτά να φάτε ένα σνακ.

4. Μεγάλη κατανάλωση καφεΐνης
Ενώ μικρή ποσότητα μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τον πονοκέφαλο, η μεγάλη ποσότητα μπορεί ν α έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

5.Αδράνεια
Πρόσφατη Σουηδική μελέτη έδειξε πως οι άνθρωποι που δεν κάνουν κανενός είδους άσκηση, έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάσχουν από πονοκεφάλους. Βάλτε στόχο να καταφέρετε να ασκείστε 20 με 30 λεπτά, πέντε φορές την εβδομάδα.

6.Έλλειψη ύπνου
Έρευνες έδειξαν πως εκείνοι οι οποίοι κοιμόντουσαν κατά μέσο όρο, 6 ώρες την ημέρα, είχαν περισσότερους πονοκεφάλους από εκείνους που κοιμόντουσαν περισσότερο.