Το ευεργετικό πράσινο τσάι: 6 δράσεις του στον ανθρώπινο οργανισμό που δεν ήξερες

Το ευεργετικό πράσινο τσάι: 6 δράσεις του στον ανθρώπινο οργανισμό που δεν ήξερες

Νέες έρευνες υπογραμμίζουν την σπουδαιότητά του στο καθημερινό μας διαιτολόγιο

Απαλύνει από τους πόνους της αρθρίτιδας
Αν θέλεις να μειώσεις τους πόνους πιες τέσσερα φλιτζάνια τσάι κάθε μέρα. Το τσάι περιέχει κερκετόλη, ένα συστατικό με αντιφλεγμονώδη δράση και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ευρήματα πρόσφατης έρευνας έδειξαν πως οι γυναίκες που έπιναν περισσότερα από τρία φλιτζάνια την ημέρα είχαν 60% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Τόνωσε το μυαλό σου
Ερευνητές από την Ολλανδία επιβεβαίωσαν σε πρόσφατη έρευνα πως δύο φλιτζάνια πράσινο τσάι τονώνει σημαντικά τη δυνατότητα συγκέντρωσης και εγρήγορσης του ανθρώπινου εγκεφάλου. Παράλληλα το πράσινο τσάι δεν σου προκαλεί νευρικότητα όπως άλλα ροφήματα που επίσης περιέχουν καφεΐνη.

Καταπολεμά την ακμή
Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι ανακάλυψε πρόσφατα πως ακόμα και μικρές ποσότητες πράσινου τσαγιού μπορούν να μειώσουν τα σπυράκια κατά τα δύο τρίτα, όταν πρόκειται για μέτρια ακμή. Η έρευνα ανέφερε πως αν απλώσεις κρύο πράσινο τσάι στο πρόσωπό σου δύο φορές την εβδομάδα για έξι εβδομάδες θα δείτε ορατή διαφορά στα σπυράκια.


Μειώνει τα συμπτώματα από τις αλλεργίες
Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, συστατικά που προστατεύουν από φλεγμονές. Αν ταλαιπωρείσαι από αλλεργίες δες την αλλαγή πίνοντας μερικά φλιτζάνια την ημέρα.

Μειώνει τα πρησμένα μάτια
Είναι ήδη γνωστό πως τα σακουλάκια από το τσάι είναι θαυματουργά στους μαύρους κύκλους. Το πράσινο τσάι έχει επιπλέον και εξαιρετική δράση στα πρησμένα μάτια. Πάρε δύο υγρά σακουλάκια πράσινο τσάι, τοποθέτησέ τα στα μάτια σου και ξάπλωσε για 20'. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα.

Μειώνει τα συμπτώματα του άσθματος
Ένα από τα αντιοξειδωτικά που εντοπίζονται στο πράσινο τσάι έχει αναγνωριστεί πως ενισχύει τον οργανισμό ώστε να αντιστέκεται στα συμπτώματα που προκαλούν τα διάφορα αλλεργιογόνα. Προσπάθησε να πίνεις δύο φλιτζάνια την ημέρα για να μειώσεις τα συμπτώματα.

Διαβάστε ακόμη:

Say cheeze! 9 έξυπνες και απλές συμβουλές για λαμπερό χαμόγελο