Μήπως το σώμα σου θέλει να σου πει κάτι; 6 σημάδια ότι πρέπει να χάσεις βάρος ΤΩΡΑ

Μήπως το σώμα σου θέλει να σου πει κάτι; 6 σημάδια ότι πρέπει να χάσεις βάρος ΤΩΡΑ

Γιατί η ζυγαριά δεν είναι η μόνη που λέει την αλήθεια

Αν ένα πρωινό δεν κατάφερες να μπεις στο αγαπημένο σου τζιν μάλλον μπήκες σε σκέψεις ότι πρέπει να ξεκινήσεις δίαιτα. Αυτό βεβαίως και είναι σημάδι ότι έχεις πάρεις επιπλέον βάρος, αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα κιλά σου είναι βλαβερά για το σώμα σου και πρέπει να τα χάσεις. Τα παρακάτω 6 σημάδια, όμωςμ είναι...


1. Σου είναι πλέον δύσκολο να ασκηθείς. Μπορεί να σου αρέσει ο αθλητισμός, αλλά το τελευταίο διάστημα έχεις εγκαταλείψει κάθε σωματική δραστηριότητα. Το βάρος σου σε κρατάει πίσω από τα σπορ. Δεν υπάρχει καλύτερο σημάδι να καταλάβεις ότι πρέπει να αρχίσεις ισσοροπημένη διατροφή σου.

2. Το ροχαλητό σου μπορεί να αναστήσει και νεκρούς. Αν ο σύντροφός σου έχει χάσει τον ύπνο του και κάθε πρωί παραπονείται πως δεν τον άφησες να κοιμηθεί σημαίνει πως πιθανόν να υποφέρεις από υπνική άπνοια κατά την οποία δεν αναπνέεις σωστά όταν κοιμάσαι. Αυτό συμβαίνει όταν στην περιοχή του λαιμού έχει συσσωρευτεί αρκετό λίπος για να κλείνει τους αεραγωγού.

3. Είσαι κουρασμένη. Κάθε μέρα. Όλη μέρα. Τα πολλά κιλά μπορεί να οδηγήσουν σε μια συνεχή κατάσταση κόπωσης. Αν ακόμα και μια βόλτα στα μαγαζιά σε κουράζει, το περιττό βάρος είναι η αιτία.

4. Όλη μέρα νιώθεις ότι πεινάς παρά το γεγονός πως έχεις καταναλώσει αρκετές ποσότητες φαγητού. Μπορεί αυτό να είναι και ένδειξη πως τρως λάθος τροφές όπως γλυκά, αλλά μπορεί να είναι και σημάδι ότι δεν μπορείς να περιορίσεις τις αυξανόμενες ανάγκες του σώματος σου. Σημάδι που θα πρέπει να σε βάλει σε σκέψεις.

5. Οι εξετάσεις έδειξαν πως έχεις υψηλή αρτηριακή πίεση και χοληστερόλη. Αν κάνεις δίαιτα θα διαπιστώσεις πως αυτές οι τιμές θα πέσουν χωρίς φαρμακευτική αγωγή. Και φυσικά αυτός ο τρόπος είναι πιο υγιεινός, πιο οικονομικός και πιο ασφαλής.

6. Η περίμετρος της κοιλιάς σου είναι περισσότερο από 90 εκατοστά. Βεβαίως και δεν μπορούμε να βάλουμε νούμερο στην υγεία, αλλά οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως το λίπος στην κοιλιά μπορεί να αυξήσει καρδιακής πάθησης, διαβήτη τύπου 2, υψηλή χοληστερόλη και αρτηριακή πίεση. Αν η περιοχή της κοιλιάς σου ξεπερνά την παραπάνω τιμή συμβουλέψου τον γιατρό σου.

Διαβάστε ακόμη:

Δεν τα ξέρεις και πρέπει να στα πούμε: Συμβουλές υγείας που ανατρέπουν όσα γνώριζες