Kαλό χειμώνα με ζεστή σοκολάτα: 6 απρόσμενοι τρόποι που αυτό το ρόφημα σε τονώνει!

Kαλό χειμώνα με ζεστή σοκολάτα: 6 απρόσμενοι τρόποι που αυτό το ρόφημα σε τονώνει!

Και το σώμα αγαπάει την σοκολάτα!

Η κατανάλωση σοκολάτας είναι εδώ και πολλά χρόνια μία από τις προτάσεις για την καταπολέμηση διάφορων ασθενειών. Στη Γαλλία του 17ου αιώνα, για παράδειγμα, οι γιατροί την προτειναν ως "φάρμακο" για την καταπολέμηση της μελαγχολίας και το θυμού. Πλέον μετά από επιστημονικές έρευνες έχει αποδειχθεί πως η ζεστή σοκολάτα- και για να είμαστε πιο σαφεις, το ζεστό κακάο που θα φτιάξετε με γάλα ή νερό, σκόνη κακάο και (προαιρετικά) λιγη ζάχαρη- βοηθάει το σώμα μας με τα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχει να αντιμετωπίσει ασθένειες που σχετίζονται με την καρδιά ενώ είναι και ένα "αντίδοτο" στη γήρανση.


Δείτε, λοιπόν, τι προσφέρει το ζεστό κακάο στον οργανισμό:



1. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο της Κορνουάλης τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο ζεστό κακάο είναι σχεδόν διπλάσια σε ποσότητα σε σχέση με αυτά που υπάρχουν στο κόκκινο κρασί.

2. Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι αυτό που κάνει το ζεστό κακάο ένα εξαιρετικό ρόφημα για τον οργανισμό το ότι είναι ζεστό, καθώς απελευθερώνονται τα περισσότερα αντιοξειδωτικά συστατικά του.

3. Είναι προτιμότερο από μια πλάκα σοκολάτας. Μία πλάκα σοκολάτας έχει περίπου 8 γραμμάρια λιπαρών ενώ το ρόφημα κακάο περιέχει πολύ λιγότερα λιπαρά άρα και θερμίδες.

5. Τα φλαβονοειδή που περιέχει βοηθάνε το σώμα να επεξεργαστεί αποτελεσματικά το νιτρικό οξείδιο,ένα φυσικό αέριο που παράγει και που βοηθάει στη ρύθμιση της ροής του αίματος. Έτσι, μειώνει σημαντικά την αρτηριακή πίεση.

6. Τα φλαβονοειδή επίσης εμποδίζουν το να "κολλήσουν" τα αιμοπετάλια μεταξύ τους, προστατεύοντας έτσι από τον σχηματισμών θρόμβων.

7. Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα η κατανάλωση ζεστού κακάο μας βοηθάει να σκεφτόμαστε καλύτερα. Τα φλαβονοειδή αυξάνουν την ροή του αίματος και οξυγόνου προς τον εγκέφαλο και επιπλέον υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν πως προφυλάσσει και από την άνοια.

Διαβάστε ακόμη:


Η δυσκοιλιότητα χαλάει την καθημερινότητα σου;5 φυσικές συνταγές για να την αντιμετωπίσεις