Ήπιες λίγο παραπάνω χθες; Δες τι πρέπει να κάνεις για να σταθείς και πάλι στα πόδια σου

Ερμιόνη Σαρρή
Ήπιες λίγο παραπάνω χθες; Δες τι πρέπει να κάνεις για να σταθείς και πάλι στα πόδια σου

Χωρίς να καταλάβει κανείς τα καμώματα σου!

Ξύπνησες με αφόρητο πονοκέφαλο και δεν μπορείς να σηκωθείς ούτε από το κρεβάτι; To ξέρουμε πως καταβάθος είχες βγει για ένα χαλαρό ποτάκι( ίσα ίσα να φύγει από πάνω σου η ένταση) αλλά τελικά κατέληξες να γυρίσεις με το φως της ημέρας. Λίγο η καλή παρέα, λίγο η μουσική σε οδήγησαν να μη ξέρεις που πατάς και που πηγαίνεις.

Αν και θα σου χρειαστούν 48 ώρες περίπου να ξεφύγεις από την κατάσταση αυτή της μέθης (σκέψου το αυτό την επόμενη φορά που θα παραγγείλεις το πέμπτο σφηνάκι), υπάρχουν κάποιοι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις για να σταθείς και πάλι στα πόδια σου.

Πιες υγρά: Και δεν εννοούμε τα χθεσινά ποτά! Ενυδάτωσε τον οργανισμό σου με νερό και φυσικούς χυμούς. Αν βέβαια ούτε το στομάχι σου έχει καταφέρει να βγει σώο από τη χθεσινή κραιπάλη, κράτησε ένα μέτρο. Μη το παρακάνεις και προσπάθησε να πίνεις το νερό γουλιά γουλιά.

Προτίμησε ένα φλιτζάνι καφέ: Θα σε ξυπνήσει κάπως. Επειδή όμως ο καφές έχει διουρητικές δράσεις αρκέσου στον έναν και μόνο, γιατί ο οργανισμός σου είναι ήδη πολύ αφυδατωμένος.

Δοκίμασε νερό με μέλι: Φτιάξε ένα μείγμα με νερό, μέλι και λεμόνι και θα αισθανθείς καλύτερα.

Κατανάλωσε υδατάνθρακες: Ένα πιάτο μακαρόνια ή ότι άλλο προτιμάς θα σου δώσει ενέργεια τη δύσκολη αυτή ώρα.

Βγες στον ήλιο: To ξέρουμε πως ούτε μέχρι τον καναπέ του σπιτιού σου δεν μπορείς να πας αλλά συνδύασε αυτόν τον έναν και μοναδικό καφέ της ημέρας με λίγη έκθεση στον ήλιο. Φώναξε και τι φίλες σου για παρέα. Άλλωστε και αυτές στην ίδια κατάσταση θα είναι!

Διαβάστε ακόμα:

Πολύ καλήμερα σας! 5 τρόποι να ξυπνήσεις με ενέργεια τα πρωί ακόμα και αν δυσκολεύσαι

Kακιές συνήθειες: 'H μήπως και όχι;