Κακή αναπνοή; Νικήστε την μια για πάντα με αυτούς τους 8 απλούς τρόπους!

Κακή αναπνοή; Νικήστε την μια για πάντα με αυτούς τους 8 απλούς τρόπους!

Και ανακτήστε τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση

Μυρίζει άσχημα το στόμα σας; Η κακή αναπνοή είναι ένα πρόβλημα το οποίο μπορεί να μας ρίξει την αυτοπεποίθηση και φυσικά να μας στρεσάρει κάθε φορά που πάμε να μιλήσουμε στον... διπλανό μας. Πώς μπορούμε όμως να τη νικήσουμε μια για πάντα; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η κακή φροντίδα της στοματικής κοιλότητας, σε συνδυασμό με αρκετούς άλλους παράγοντες, ευθύνονται για την άσχημη αναπνοή.


Ακολουθήστε τα παρακάτω tips και ξενοιάστε:


1. Επισκεφτείτε το γιατρό σας: Μην ξεχνάτε να κάνετε check-up τουλάχιστον κάθε έξι μήνες. Αν το πρόβλημα είναι έντονο επισκεφθείτε και συντομότερα το γιατρό σας, ώστε να εντοπίσει την πηγή του... προβλήματος και να σας συμβουλέψει για το πώς να το αντιμετωπίσετε άμεσα.
2. Καλό βούρτσισμα: Μην ξεχνάτε να βουρτσίζετε καλά τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα. Θα πρέπει να περνάτε με νήμα όλα τα δόντια σας και φυσικά να βουρτσίζετε καλά και τη γλώσσα σας. Με αυτόν τον τρόπο θα δυσκολέψετε το έργο των βακτηρίων που θέλουν σαν τρελά να κάνουν πάρτι στο στόμα σας.
3. Μεσοδόντια βουρτσάκια: Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιήστε μεσοδόντια βουρτσάκια αντί νήματος. Είναι πιο εύκολα στη χρήση τους και φυσικά πολύ πιο αποτελεσματικά.
4. Νερό, νερό, νερό: Αν δεν καταναλώνετε άφθονες ποσότητες νερού κατά τη διάρκεια της μέρας τότε επιδεινώνετε το πρόβλημα, καθώς δεν παράγεται αρκετή ποσότητα σάλιου.

Proper-Way-of-Brushing-Your-Teeth


5. Πείτε κρασάκι: Όταν βγαίνετε τη... βολτούλα σας, προτιμήστε να ενδώσετε στο κρασί αντί ενός άλλου ποτού. Πέραν του ότι είναι πολύ πιο υγιεινό, θα νικήσετε και την κακοσμία της στοματικής κοιλότητας. Σύμφωνα με έρευνα του Journal of Agricultural and Food Chemistry, το κόκκινο κρασί αναστέλλει την ανάπτυξη των βακτηρίων. Φυσικά καταναλώστε το με μέτρο και μην ξεχάσετε να βουρτσίσετε καλά τα δόντια σας με το που γυρίσετε στο σπίτι.
6. Ναι στα φρούτα: Τα σκληρά φρούτα που απαιτούν αρκετά καλό μάσημα βοηθούν στον καθαρισμό των δοντιών. Επιπροσθέτως, η βιταμίνη C που περιέχουν βοηθά στην... εξολόθρευση των βακτηρίων. Ενδώστε σε ένα μήλο και... καλή σας απόλαυση!
7. Τσίχλα: Το μάσημα τσίχλας βοηθά τη στοματική κοιλότητα να παραμένει υγρή, νικώντας παράλληλα τις άσχημες οσμές (κατάλοιπα των τροφών). Φυσικά επιλέξτε αυτές που δεν περιέχουν ζάχαρη!
8. Τσάι αντί καφέ: Το πράσινο και το μαύρο τσάι περιέχουν άφθονη ποσότητα πολυφαινόλων, οι οποίες εμποδίζουν την ανάπτυξη των βακτηρίων.

Διαβάστε ακόμα

Κονδυλώματα: 4 αλήθειες που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον ιό

Καρκίνος του μαστού: Καταρρίπτουμε 6 μύθους γύρω από αυτόν!

«Ψήνεστε» στον πυρετό; Σας βρήκαμε τη λύση...για να του πείτε αντίο άμεσα!