Νικήστε τις αλλεργίες, στο ίδιο σας το σπίτι

Νικήστε τις αλλεργίες, στο ίδιο σας το σπίτι

Καθημερινές συμβουλές για να αποφύγετε ό,τι τις πυροδοτεί.

Έχετε κουραστεί να φτερνίζεστε, να ξύνεστε, να «τρέχει» η μύτη σας, να τσούζουν τα μάτια σας και να πληρώνετε τις ατελείωτες ποσότητες από τα χαρτομάντιλα που καταναλώνετε; Προστατέψτε τον εαυτό σας από τις αλλεργίες.

1. Επιλέξτε κοτόπουλο αντί για βοδινό. Έρευνα που διήρκησε 2 χρόνια και συμμετείχαν περίπου 2000 άτομα, έδειξε πως αυτοί που κατανάλωναν περισσότερα λιπαρά που προέρχονταν από βοδινό κρέας και γαλακτοκομικά, είχαν σχεδόν τριπλάσιες πιθανότητες να έχουν αλλεργική ρινίτιδα.

2. Φάτε ένα πορτοκάλι με το πρωινό σας γεύμα. Ορισμένες μελέτες συνδέουν τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης C στον οργανισμό, με διάφορες αλλεργίες.

3. Εμποδίστε την ανάπτυξη της μούχλας. Όταν λειτουργεί τι στεγνωτήριο των ρούχων ή όταν κάνετε ένα ζεστό μπάνιο, φροντίστε να αερίζετε καλά το σπίτι για να μην δημιουργείτε μούχλα από τους υδρατμούς.

4. Γενική καθαριότητα στο σπίτι. Απαλλάξτε όλα τα φωτιστικά του σπιτιού από τα πτώματα εντόμων και φυλάξτε στην αποθήκη όλα εκείνα τα πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε και απλά γίνονται εστίες σκόνης.

5. Πλύνετε την κουρτίνα του ντους τακτικά. Με χλωρίνη και ζεστό νερό, τουλάχιστον μία φορά το μήνα.