7 συνήθειες που ταλαιπωρούν τα πόδια σας...

Ερμιόνη Σαρρή
7 συνήθειες που ταλαιπωρούν τα πόδια σας...

Ήρθε η ώρα... για αλλαγές

Ένας λόγος, που αγαπάμε το καλοκαίρι ιδιαίτερα εμείς οι γυναίκες, είναι η ευκαιρία που έχουμε να φοράμε τις αγαπημένες μας σαγιονάρες και τα καυτά σορτσάκια. Για να έχουμε όμως , τα τέλεια πόδια να φορέσουμε τα παραπάνω πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στο σημείο αυτό του σώματός μας όλους τους μήνες του χρόνου.Πολύ πιθανόν, να μην έχετε συνειδητοποιήσει τι λάθος κάνετε στα πόδια σας και στερείτε από τον εαυτό σας την περιποιημένη τους εικόνα.

Πάμε να τα δούμε:


Φοράτε συνεχώς ψηλοτάκουνα: Τα τακούνια μπορεί να αποτελούν τη μεγαλύτερη αδυναμία των γυναικών (και των αντρών βέβαια) αλλά δυστυχώς πρέπει να τα αποφεύγετε όσο μπορείτε. Ο αχίλλειος τένοντας βραχύνεται όταν το πόδι βρίσκεται επάνω στα τακούνια. Εάν λοιπόν τα φοράτε συχνά, μπορεί να προκληθεί χρόνια τενοντίτιδα. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα θέλετε να περπατήσετε μία μεγάλη απόσταση, επιλέξτε ένα ζευγάρι παπούτσια με χαμηλό τακούνι και αλλάξτε λίγο πριν φθάσετε.

Δε φροντίζετε το σημείο ανάμεσα στα δάκτυλα: Το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί ένα από τα πιο... παραμελημένα σημεία του σώματός μας. Μη ξεχνάτε μετά κάθε μπάνιο να σκουπίζετε αρκετά καλά την περιοχή αυτή έτσι ώστε να αποφύγετε τις μυκητιάσεις.

Φοράτε λάθος παπούτσια: Παρότι τα ίσια παπούτσια είναι εξαιρετικά άνετα και ταιριάζουν σε κάθε περίσταση, δεν παρέχουν στο πόδι την απαραίτητη υποστήριξη ώστε να κινείται και να λειτουργεί όπως πρέπει. Φροντίστε να έχει λίγη σόλα και να στηρίζει καλά τη φτέρνα. Μία ιδανική λύση για τις καθημερινές σας μετακινήσεις είναι, για παράδειγμα, ένα ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών. Κάντε μία βόλτα στην αγορά και θα ενθουσιαστείτε με τα νέα σχέδια.

Δεν τα αφήνετε να αναπνεύσουν: Ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες προσπαθείτε να τα ζεστάνετε, όσο περισσότερο μπορείτε. Ναι μπορεί να κρυώνετε και σας καταλαβαίνουμε, αλλά προσπαθήστε το βράδυ που επιστρέφετε στο σπίτι και κυκλοφορείτε χωρίς παπούτσια, να τα αφήσετε γυμνά. Όπως και εσείς, έτσι και τα πόδια σας θέλουν... τον αέρα τους.

Δε φροντίζετε τα νύχια σας το χειμώνα: Ναι μπορεί να μη φοράτε σαγιονάρες και πέδιλα από τονΟκτώβριο μέχρι και το Μάιο, αυτό όμως δε σημαίνει πως πρέπει να παραμελείτε τα νύχια σας. Καλό θα ήταν να αποφύγετε το τακτικό βάψιμο, αλλά να τα λιμάρετε και να τα κόβετε σωστά. Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στις μυτερές άκρες στο πλάι των νυχιών σας. Δεν είναι λίγες οι φορές που πιέζουν το δέρμα σας και προκαλούν έντονες ενοχλήσεις

Φοράτε σε μεγάλη συχνότητα καλτσόν: Αν έχετε μία ιδιαίτερη αγάπη στα καλσόν, προσπαθήστε να μην τα φοράτε σε καθημερινή βάση. Δεν αμφιβάλλουμε, πως αποτελεί την τελευταία τάση της μόδας, αλλά η υγεία των ποδιών σας προηγείται.

Περπατάτε διαρκώς: Φυσικά και η άσκηση αποτελεί τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης των περισσότερων προβλημάτων υγείας, απλά με μέτρο. Αν καταλαβαίνετε, πως τα πόδια σας στέλνουν μηνύματα κούρασης, ξεκουράστε τα. Οι μύες του ποδιού είναι αρκετά ανθεκτικοί αλλά μέχρι ενός σημείου. Μερικά χιλιόμετρα λιγότερα θα σας κρατήσουν και πάλι σε φόρμα, μην αγχώνεστε!

Διαβάστε ακόμα:

Χαμογελάστε, κάνει καλό στην υγεία! Δείτε πώς

Πόνος στον αυχένα; Δοκιμάστε 3 ασκήσεις που θα σας ανακουφίσουν