Κρύωσες ξανά; Αυτά είναι τα 6 ιδανικά βότανα που θα σου… κόψουν το βήχα!

Κρύωσες ξανά; Αυτά είναι τα 6 ιδανικά βότανα που θα σου… κόψουν το βήχα!

Αντιμετώπισε τον επίμονο βήχα με τον πιο φυσικό τρόπο!

Μπορεί ο χειμώνας να είναι μια εποχή που μας προσφέρει πολλές ευχάριστες εμπειρίες και αναμνήσεις, ωστόσο είναι αρκετές και οι φορές που μας κάνει να μην «σηκώνουμε κεφάλι» από τα κρυολογήματα και τις ιώσεις. Ένα από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματά τους είναι σίγουρα ο βήχας, που μπορεί να αποτελεί έναν μηχανισμό άμυνας του οργανισμού μας και τη στιγμή που πραγματοποιείται οι βλεννώδεις εκκρίσεις να απομακρύνονται από το αναπνευστικό μας σύστημα, ωστόσο, δυσχεραίνει την καθημερινότητά μας αλλά και αποτελεί ένα ισχυρό μέσο μετάδοσης του ιού στους γύρω μας.


Η φύση, που πρώτη έχει «μεριμνήσει» για όλα τα θέματα υγείας, έχει για ακόμα μια φορά τις λύσεις στο «φαρμακείο» της, αφού τα βότανα που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση διαφόρων προβλημάτων είναι πολλά. Εμείς, συγκεντρώσαμε 6 από αυτά, που είναι ιδανικά για την καταπολέμηση του ενοχλητικού σε όλους επίμονου βήχα.


1.Ευκάλυπτος
Πρόκειται για ένα αειθαλές δέντρο με αμέτρητες θεραπευτικές ιδιότητες, ανάμεσα στις οποίες και η δράση του ενάντια στις φλεγμονές του αναπνευστικού, το άσθμα αλλά και τον βήχα. Το αιθέριο έλαιό του αποτελεί ένα από τα καλύτερα κατευναστικά του βήχα, ενώ παράλληλα ρευστοποιεί τα φλέματα.


2.Μολόχα
Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, η μολόχα αποτελεί ένα θαυματουργό βότανο, που δρα καταπραϋντικά στο βήχα και βοηθά στη ρευστοποίηση των φλεμάτων. Τα φύλλα της είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β1, Β2 και C, οι οποίες συνίστανται σε περιπτώσεις καταρροής και φλεγμονής του αναπνευστικού συστήματος.


3.Πεύκο
Μπορεί να μην έχεις στο μυαλό σου πως το πεύκο μπορεί να αποτελέσει κάτι περισσότερο από ένα απλό δέντρο, ωστόσο οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι γνωστές και επιβεβαιωμένες. Αποτελεσματικό και ιδανικό για το βήχα, το πεύκο είναι διαδεδομένο για τις αποχρεμπτικές του ιδιότητες, αλλά και κατάλληλο για την μείωση της καταρροής.


4.Νεροκάρδαμο
Ιδανικό βότανο που δρα κατά της βρογχίτιδας, του βήχα αλλά και της καταρροής. Παρά τις ευεργετικές αυτές ιδιότητές του όμως, μετρά και πολλές ακόμα, αφού είναι ένα φυτό πλούσιο σε ιώδιο, σίδηρο, βιταμίνη C και Ε, κάλιο, θείο, φώσφορο και μαγγάνιο, συστατικά άκρως ωφέλιμα για την υγεία μας.


5.Πουλμονάρια
Τα παράξενα φύλλα της που μοιάζουν με πνεύμονες, έδωσαν από μόνα τους την απάντηση στο ερώτημα για το που μπορεί να βοηθήσει το συγκεκριμένο βότανο. Έτσι, από αρχαιοτάτων χρόνων, η πουλμονάρια χρησιμοποιούνταν για την καταπολέμηση προβλημάτων του αναπνευστικού συστήματος και μάλλον τα αποτέλεσματα ήταν ορατά, αφού είναι γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες μέχρι και σήμερα.


6.Λεβάντα
Διαδεδομένη για τις αντιμικροβιακές της ιδιότητες, η λεβάντα μπορεί να δράσει αποτελεσματικά κατά του βήχα και του άσθματος. Είτε μέσω εισπνοών, είτε μέσω εντριβής με το αιθέριο έλαιό της, η λεβάντα έχει αναρίθμητες θεραπευτικές ιδιότητες λόγω της περίπλοκης και σύνθετης σύστασής της, καθώς μερικά μόνο από τα πολύτιμα συστατικά της είναι το αιθέριο έλαιο, η ρητίνη και η τανίνη.

Διαβάστε ακόμη:

Οι πιο κατάλληλες τροφές για να μην κρυώσετε φέτος το χειμώνα!

Χαμογελάστε, κάνει καλό στην υγεία! Δείτε πώς