Τσάκρα: Αφυπνίστε τη δύναμη που κρύβετε μέσα σας

Τσάκρα: Αφυπνίστε τη δύναμη που κρύβετε μέσα σας

Τι πρέπει να ξέρετε για τα 7 κέντρα ενέργειας του σώματος

Η γνώση της φιλοσοφίας των τσάκρα είναι ιδιαίτερα σηµαντική, καθώς µέσω αυτής µπορούµε να ελέγξουµε την ενέργεια που έχει το σώμα μας και να οδηγηθούµε στον αυτοέλεγχο. Απώτερος στόχος, είναι η αφύπνιση της ενέργειας που βρίσκεται σε λανθάνουσα κατάσταση. Τα τσάκρας είναι τα 7 κέντρα ενέργειας που βρίσκονται κατά μήκος του σώματος ξεκινώντας από την βάση της σπονδυλικής στήλης και καταλήγουν στο στέμμα στην κορυφή του κεφαλιού. Απορροφούν την ενέργεια του σύμπαντος και την εκπέμπουν στην ανθρώπινη αύρα. Ιδανικά, τα τσάκρας όταν λειτουργούν αρμονικά (είναι ανοιχτά), απολαμβάνουμε καλή υγεία σωματική, ψυχική και πνευματική. Τα ένστικτά μας λειτουργούν σε συνδυασμό με τα συναισθήματά μας και τη σκέψη μας. Στο άρθρο αυτό θα σας δώσουμε πληροφορίες για το κίτρινο τσάκρα που αντιπορσωπεύει την αυτοπεποίθηση και τον δυναμισμό ενός ανθρώπου.

ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΣΑΚΡΑ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟΥ
Το κίτρινο είναι το τσάκρα του ηλιακού πλέγµατος και έχει ως σύµβολο το λωτό, µε τα 10 πέταλα. Είναι το τσάκρα που εµπνέει τον αυθορµητισµό, την αυτοπεποίθηση και τη δύναµη. Βρίσκεται δυο δάχτυλα πάνω από τον οµφαλό, στο µέρος δηλαδή του σώµατός µας από όπου ακτινοβολεί η συναισθηµατική µας ενέργεια και αποτελεί το κέντρο της συγκρότησης της προσωπικότητας, των κοινωνικών σχέσεων και της επίτευξης των επιθυµιών. Συνδέεται µε το στοιχείο της φωτιάς, που αντιπροσωπεύει το φως, τη δραστηριότητα και εν τέλει, τον εξαγνισµό. Το τρίτο τσάκρα είναι το κέντρο της δύναµής µας και το πιο σηµαντικό έργο του, είναι η εξισορρόπηση των επιθυµιών των κατώτερων τσάκρα.
Εξ' αιτίας της καθηµερινής πίεσης που δεχόµαστε από το οικογενειακό, εργασιακό, ή φιλικό περιβάλλον και επιπλέον λόγω του φόβου που συχνά –ανθρώπινα- αισθανόµαστε, ή ακόµα επειδή µε κάποιο τρόπο νιώσαµε ένα είδος απόρριψης, τα τσάκρα είναι πολύ πιθανό να μπλοκάρουν. Ανάλογα µε τη θέση του, κάθε τσάκρα έχει διαφορετικές επιπτώσεις κατά την περίοδο δυσλειτουργίας του. Τα σωµατικά συµπτώµατα της υπολειτουργίας του τρίτου τσάκρα, είναι η αίσθηση αδυναµίας και η αδικαιολόγητη νευρικότητα, ενώ σε συναισθηµατικό επίπεδο, νιώθουµε να κυριαρχεί αβεβαιότητα και η παθητικότητα διέπει τις κινήσεις και τις αντιδράσεις µας. Αντίθετα, όταν το τρίτο τσάρκα υπερλειτουργεί, το σώµα µας καταβάλει η υπερβολική και σπασµωδική δραστηριότητα και παράλληλα, στη συµπεριφορά µας παρατηρούνται φαινόµενα αυταρχισµού, επιθετικότητας, έπαρσης και υπέρµετρης φιλοδοξίας.
Η οµαλή λειτουργία του τρίτου τσάκρα προσφέρει ζωντάνια, ενίσχυση των ικανοτήτων και της πρακτικότητας, ενώ προάγει τη συνεργασία, την ισότητα και τη ρεαλιστική αντίληψη των πραγµάτων. Για αυτό, το ζητούµενο είναι καθένας µας να βρει τον τρόπο που του ταιριάζει, για να αφυπνίσει και να φέρει σε ισορροπία τα τσάκρα, τα νοητά αυτά κέντρα ενέργειας του σώµατός µας. Για το κίτρινο τσάκρα, προτείνονται οι βαθιές αναπνοές, καθώς και οι τεχνικές και οι κινήσεις εκείνες, που µπορούν να µειώσουν το στρες.

Διαβάστε ακόμη:

Κρύωσες ξανά; Αυτά είναι τα 6 ιδανικά βότανα που θα σου... κόψουν το βήχα!