Πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ: Και όμως μπορείς να τον αντιμετωπίσεις

Ερμιόνη Σαρρή
Πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ: Και όμως μπορείς να τον αντιμετωπίσεις

Γιατί δεν θα αφήσεις κανένα «άουτς» να σου χαλάσει την απόλαυση!

Πόνος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής; Ναι, είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, μιας και αρκετές γυναίκες παραπονιούνται ότι νιώθουν έντονο πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής και μάλιστα σε συχνή βάση. Το άγχος και η κακή ψυχολογία, για παράδειγμα, αποτελούν μία από τις πιο συχνές αιτίες για τις οποίες οι γυναίκες στερούνται τη σεξουαλική τους απόλαυση. Το να θεραπεύσεις τον πόνο θα κάνει θαύματα όχι μόνο στη σεξουαλική και συναισθηματική ζωή αλλά και την γυναικεία σου αυτοπεποίθηση. Πάμε να δούμε τι πρέπει να κάνεις.

Δοκίμασε ένα λιπαντικό: Αν ο πόνος οφείλεται σε άγχος ή στρες, τότε ένα υγρό λιπαντικό είναι η λύση.

Αφέσου ελεύθερη στα χέρια του συντρόφου σας: Μπορεί να μην είσαι η γυναίκα που αρέσκεται στα προκαταρκτικά αλλά ένα μασάζ από τα χέρια του αγαπημένου σου θα σε χαλαρώσει. Διώξε το στρες από μέσα σου και το σεξ δεν θα είναι πλέον επίπονο!

Άλλαξε σαπούνι: Έλεγξε το ph του σαπουνιού που χρησιμοποιείς για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής και βεβαιώσου, ότι δε σου προκαλεί ξηρότητα. Μην ξεχνάς, ότι στην ξηρότητα του κόλπου σου συμβάλλει αρκετά και η κακή διατροφή. Οπότε, εκτός από το σαπούνι φροντίσε να κάνεις μερικές αλλαγές και στην διατροφή σου.

Δοκίμασε μία φαρμακευτική αγωγή: Δυστυχώς, ο πόνος αυτός μπορεί να δηλώνει και την ύπαρξη μίας μόλυνσης. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφτείς το γιατρό σου και να του εξηγήσεις ακριβώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.

Πρόσεξε την στάση: Πάρε το παιχνίδι στα χέρια σου και επίλεξε τις στάσεις, που σε κάνουν να αισθανεσαι καλύτερα. Με αυτό τον τρόπο θα ελέγχεις καλύτερα τη διείσδυση.

Αν δεις ότι ο πόνος συνεχίζει να σε ταλαιπωρεί, συμβουλέψου άμεσα το γιατρό σου.

Διάβασε επίσης:

Μύθοι και αλήθειες γύρω από το AIDS