Πυρετός και δέκατα: Τι μπορεί να σημαίνει;

Ερμιόνη Σαρρή
Πυρετός και δέκατα: Τι μπορεί να σημαίνει;

Είναι όντως τόσο αθώος;

Όλοι μας κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε ανεβάσει πυρετό είτε εξαιτίας μίας ίωσης, είτε ενός απλού κρυολογήματος. Μπορεί ο υψηλός πυρετός να είναι η αιτία που πέφτουμε στο κρεβάτι, κουκουλωνόμαστε με το πάπλωμα και μένουμε σπίτι για μέρες , και τα δέκατα όμως μερικές φορές δεν είναι τόσο αθώα, όσο θέλουμε να νομίζουμε.


Πρώτα από όλα ας ξεκαθαρίσουμε τις αιτίες, που μπορεί ένας άνθρωπος να παρατηρήσει αλλαγές στη θερμοκρασία του σώματός του. Τα λοιμώδη νοσήματα(ιώσεις, λοιμώξεις από μικρόβια και άλλους μικροοργανισμούς), ρευματικά, αντιδράσεις από τη λήψη κάποιας φαρμακευτικής αγωγής ή και ο υπερθυρεοειδισμός, αποτελούν τις κυριότερες από αυτές. Βέβαια δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις ανθρώπων με κακοήθειες( νεοπλάσματα ή καρκίνος), που παρουσιάζουν χαμηλή αύξηση της θερμοκρασίας του σώματός τους, ως σύμπτωμα της πάθησής τους, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.


Γενικότερα τα δέκατα δεν αποτελούν κάτι ανησυχητικό για την υγεία σας, αν εμφανιστούν για λίγες ημέρες. Ίσως ο οργανισμός σας έχει εξασθενίσει και χρειάζεται ξεκούραση και καλή διατροφή. Αν πάλι παρατηρήσετε θερμοκρασίες πάνω από 37.0 τα πρωινά και πάνω από 37.2 τα απογεύματα, για ένα χρονικό διάστημα περίπου 10 ημερών, μη διστάσετε να επισκεφτείτε το γιατρό σας, έστω και αν δεν υπάρχουν άλλα εμφανή συμπτώματα.

Οι γιατροί είναι ανάμεσα μας και πρόθυμοι να μας βοηθήσουν σε κάθε μας πρόβλημα. Καλό θα ήταν να τους συμβουλευόμαστε!

Διαβάστε ακόμα:

Κρύωσες ξανά; Αυτά είναι τα 6 ιδανικά βότανα που θα σου... κόψουν το βήχα!

Οι πιο κατάλληλες τροφές για να μην κρυώσετε φέτος το χειμώνα!