Οι 3 εναλλακτικοί τρόποι να ενυδατωθείτε, χωρίς να πιείτε νερό!

Βιβή Αγγελάκη
Οι 3 εναλλακτικοί τρόποι να ενυδατωθείτε, χωρίς να πιείτε νερό!

Ευκόλα, γρήγορα και απλά!


Το νερό, είναι αναμφισβήτητα το πιο ζωτικό συστατικό του οργανισμού μας, το οποίο συμβάλλει στη σωστή ενυδάτωση και ανάπτυξή του. Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτες, καθημερινά θα πρέπει να προσλαμβάνουμε 2,2 λίτρα νερό, ενώ το καλοκαίρι η ποσότητα αυτή θα πρέπει να αυξάνεται, λόγω της αποβολής μεγαλύτερου ποσοστού υγρών από το σώμα μας!

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που δεν προλαβαίνουμε ή ξεχνάμε να πιούμε νερό σε καθημερινή βάση;

Υπάρχουν 3 εναλλακτικοί τρόποι που θα ενυδατώσουν τον οργανισμό σας στο λεπτό!

1) Φρούτα και λαχανικά
Όλα τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν νερό, αλλά ορισμένα από αυτά έχουν πιο υψηλή περιεκτικότητα . Εντάσσοντας τα φρούτα και τα λαχανικά στη διατροφή σας θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας να μείνει ενυδατωμένος όλη τη διάρκεια της ημέρας. Κι αν ψάχνετε για τα σουπερ φρούτα και λαχανικά, που το 90% του βάρους τους είναι νερό, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε το αγγούρι, το γκρέιπφρουτ, τις ντομάτες, το καρπούζι, τα βατόμουρα, τις φράουλες, αλλά και το μαρούλι, το σπανάκι και το κολοκύθι. Μπορείτε να φτιάξετε ένα χυμό ή απλά να τα χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική σας!

2) Παγωμένο τσάι και καφές
Θα έχετε ακούσει ότι η καφεΐνη δεν βοηθά στην ενυδάτωση, αλλά κάτι τέτοιο είναι εν μέρει αλήθεια. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το παγωμένο τσάι, ο καφές και άλλα ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη ενυδατώνουν τον οργανισμό.

3) Νερό καρύδας
Εκτός από μια σειρά από βιταμίνες και ανόργανα άλατα, το νερό καρύδας είναι ένα ισοτονικό υγρό, αυτό σημαίνει ότι περιέχει την ακριβή αναλογία των ηλεκτρολυτών που έχουν τα ανθρώπινα κύτταρα. Μπορείτε να πιείτε νερό καρύδας απευθείας ή να το προσθέσετε σε ρόφημά σας ή σε κάποιο χυμό.