7 (πραγματικά) αναπάντεχα μυστικά που εγγυώνται μακροζωία

7 (πραγματικά) αναπάντεχα μυστικά που εγγυώνται μακροζωία

Στάσου κάθε μέρα στο ένα πόδι για λίγη ώρα! Αναπάντεχο αρκετά;

Σίγουρα δεν έχεις ξαναδιαβάσει κανένα από τα μυστικά μακροζωίας που ακολουθούν. Αυτά είναι μερικά απλά και εντελώς αιφνιδιαστικά κόλπα που οι έρευνες έδειξαν πως μπορούν να προσθέσουν χρόνια στη ζωή μας.


Ισορρόπησε για λίγα λεπτά στο ένα πόδι σου κάθε πρωί.
Καταλαβαίνουμε ότι ακούγεται λίγο αστείο το να στέκεσαι στο ένα πόδι όσο για παράδειγμα διαλέγεις τι θα φορέσεις στο γραφείο, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς αυτή η άσκηση έχει σημαντικά οφέλη ενάντια στα πεσίματα και στο σπασίματα των οστών όσο μεγαλώνεις.

Κάνε σεξ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα
Δεν αστειευόμαστε. Η απόλαυση συνοδεύεται με μακροζωία καθώς εκτεταμένη έρευνα στην Ουαλία έδειξε πως οι συμμετέχοντες που έκαναν σεξ λιγότερο από μία φορά τον μήνα είχαν διπλές πιθανότητες να πεθάνουν πιο νωρίς από εκείνους που είχαν δύο συνευρέσεις σε μια εβδομάδα.

Φάε τρία τρία καρύδια ημερησίως
Τα καρύδια είναι ο πιο υγιεινός ξηρός καρπός και αυτό γιατί είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά αντιγήρανσης και αντιοξειδωτικά που πολεμούν σχεδόν όλες τις αρρώστιες. Η κατανάλωση τριών κάθε μέρα είναι αρκετή για να εκμεταλλευτείς όλες τις ιδιότητές του.

Έχε έξι καλούς φίλους στους οποίους μπορείς να βασιστείς.
Το να αποκτήσεις καλούς φίλους κα ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς είναι το μυστικό για να φτάσεις τα 100 χρόνια σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έγινε στην Αυστραλία. Οι φίλοι προσφέρουν συναισθηματική υποστήριξη, που μας βοηθά να αντιμετωπίζουμε καλύτερα το στρες. Παράλληλα η αγάπη που παίρνουμε βοηθάει την παραγωγή της ντοπαμίνης που μας κάνει να αισθανόμαστε ευτυχισμένοι. Το έξι είναι ο ιδανικός αριθμός που χρειάζεσαι.

Σταμάτα να τρως όταν νιώθεις 80% γεμάτο το στομάχι.
Το μυστικό μακροζωίας μια φυλής στην Ιαπωνία που έχει το μικρότερο δείκτη παχυσαρκίας και το μεγαλύτερο όρο ζωής παγκοσμίως είναι πως σταματούν να τρώνε όταν νιώσουν πως ικανοποίησαν τη πείνα τους κατά 80%. Αυτό επιστημονικά εξηγείται απλά. Όταν μειώνεις την ποσότητα της τροφής που καταναλώνεις ο μεταβολισμός δουλεύει λιγότερο και άρα δίνεις λιγότερη δουλειά στο σώμα σου.

Αντί για καφέ βάλε στη κούπα σου τσάι
Γεμάτο αντιοξειδωτικά το τσάι βοηθάει το σώμα σου στις καρδιακές παθήσεις, ενάντια στον καρκίνο και στην πρόωρη γήρανση. Έρευνα του εξωτερικού απέδειξε πως οι ενήλικοι που κατανάλωναν σε τακτική βάση τσάι είχαν μεγαλύτερο μέσο όρο ζωής.

Βούρτσισε τα δόντια σου κάθε βράδυ
Οι ασθένειες των ούλων είναι το πιο διαδεδομένο ιατρικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Οπότε όσο περίεργο και αν ακούγεται βουρτσίστε τα δόντια σου για καλή υγεία. Πολλές έρευνες δείχνουν πως οι ασθένειες των ούλων συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης άλλων ασθενειών όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και συγκεκριμένους τύπους καρκίνου.

Διαβάστε ακόμη:

Μηλόξυδο: Ένας θησαυρός για την υγεία σας... και όχι μόνο

Πώς θα απαλλάξω το παιδί μου για πάντα από τις ψείρες;