Υποφέρετε από πόνους περιόδου; Aντιμετωπίστε τους σε χρόνο... dt

Ερμιόνη Σαρρή
Υποφέρετε από πόνους περιόδου; Aντιμετωπίστε τους σε χρόνο... dt

Για να μη χάνετε άλλο τη διάθεσή σας

Η περίοδος είναι κάτι σα μία επισκέπτρια που εμφανίζεται κάθε μήνα στη ζωή σας και ενώ σας είναι απαραίτητη, πολλές φορές εύχεστε να μην ανήκατε ποτέ στο... γυναικείο φύλο. Υπάρχουν μήνες που οι πόνοι είναι αφόρητοι και σας εμποδίζουν να χαρείτε ακόμη και τις πιο απλές στιγμές της ημέρας. Προτιμάτε να μείνετε όλη μέρα στο κρεβάτι (να πούμε και την αλήθεια δεν ακούγεται και πάντα τόσο κακή ιδέα) και είστε ένα βήμα πριν καταναλώσετε ό,τι παυσίπονο κυκλοφορεί στο χώρο.

Σας καταλαβαίνουμε απολύτως, καθώς δεν είστε οι μόνες. Για αυτό το λόγο σας βρήκαμε τις πιο εύκολες λύσεις για να διώξετε τους πόνους της περιόδου και να μην αναφερθείτε ξανά στις... άσχημες μέρες του μήνα.

Διατηρήστε ζεστά τα πέλματα: Κατά κάποιο τρόπο αυτό λειτουργεί θετικά. Τις ημέρες που περιμένετε την περίοδο σας, κάντε ζεστά ποδόλουτρα και διατηρήστε όσο μπορείτε ζεστά τα πέλματα.

Πιείτε ροφήματα: Εκτός από το κλασσικό χαμομήλι μπορείτε να δοκιμάσετε να βράσετε ένα ξύλο κανέλας και με δύο τρία γαρύφαλλα και να τα αφήσετε για λίγο σε σιγανή φωτιά. Πιείτε το τις πρώτες ώρες του πόνου... και θα μας θυμηθείτε!

Η σωστή διατροφή: Εκτός από τα διάφορα παυσίπονα που τρώτε σαν καραμέλες τις δύσκολες μέρες της περιόδου υπάρχουν και τροφές που μπορούν να λειτουργήσουν εξίσου καλά. Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο, ασβέστιο, Ω3 λιπαρά και βιταμίνες του συμπλέγματός Β θα φανούν σωτήριες για το πρόβλημά σας. Με αυτόν τον τρόπο θα πείτε αντίο στο πρήξιμο και τις κράμπες. Ψάρια, φρούτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής άλεσης σε... προτεραιότητα.

Κουλουριαστείτε: Ξαπλώστε στο κρεβάτι ή τον καναπέ σας και προτιμήστε την εμβρυική στάση (μείνετε, δηλαδή, στο πλάι, σε «σκυφτή» θέση). Μπορεί να φαίνεται απλοϊκό, αλλά αυτή ακριβώς η στάση είναι ιδιαίτερα χαλαρωτική για τους μύες της κοιλιακής χώρας και μπορεί να φέρει άμεση ανακούφιση.

Διαβάστε ακόμα:

Πόνοι περιόδου: Δείτε τις 2 απλές ασκήσεις που θα σας ανακουφίσουν άμεσα

7 (πραγματικά) αναπάντεχα μυστικά που εγγυώνται μακροζωία

Πώς θα απαλλάξω το παιδί μου για πάντα από τις ψείρες;