Αποτοξίνωση: Τα do's και dont's της που πρέπει να γνωρίζετε

Ερμιόνη Σαρρή
Αποτοξίνωση: Τα do's και dont's της που πρέπει να γνωρίζετε

Οι μέρες το απαιτούν

Ξυπνήσατε με μεγάλες τύψεις μετά το χθεσινό «μαραθώνιο» φαγητού. Δεν αφήσατε τίποτα που να μη δοκιμάσατε (και καλά κάνατε) και μόνο με τη σκέψη του δεύτερου γύρου την ημέρα της Πρωτοχρονιάς σας πιάνει πονοκέφαλος. Εντάξει, οι γιορτές είναι απόλυτα συνδεδεμένες με καλό και μπόλικο φαγητό, αλλά μπορείτε για 2-3 μέρες να κάνετε μία αποτοξίνωση και να μη αφήσετε τον οργανισμό σας να απορροφήσει τόσες τοξίνες. Για αυτό, λοιπόν, δείτε τι πρέπει να προσέξετε:


Do's


-Πίνετε πολύ νερό. Γενικώς προσπαθήστε να ενυδατώσετε όσο μπορείτε τον οργανισμό σας με υγρά μένοντας πιστές στα 6 με 8 ποτήρια νερό. Μέσα στην ημέρα δοκιμάστε και μία με δύο κούπες πράσινο τσάι και μη σας απασχολεί τίποτα.

- Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με λαχανικά και φρούτα. Αποτοξίνωση δε σημαίνει να μην τρως τίποτα, για αυτό δε θέλουμε υπερβολές. Δείξτε ιδιαίτερη αγάπη στα μούρα, δαμάσκηνα και μήλα. Πραγματικά θα σας σώσουν.

-Δοκιμάστε τροφές με Ωμέγα 3 και πρωτεΐνες: Μερικά καρύδια, αμύγδαλα θεωρούνται κατάλληλα για τη σαλάτα σας, οπότε μην τα αμελήσετε.

-Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι ζεστό νερό και φρέσκο χυμό λεμονιού: Είναι κάτι σα να λέμε θαυματουργό, αφού θα δώσει στο σώμα σας τη δυνατότητα να ξυπνήσει και το πεπτικό σας σύστημα θα βρει και πάλι τους ρυθμούς του.

Dont΄s

- Αποφύγετε το αλκοόλ και τα ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη. Όπως είπαμε και προηγουμένως, ο οργανισμός σας χρειάζεται ενυδάτωση και τα συγκεκριμένα κρίνονται απολύτως απαγορευτικά. Λίγες ημέρες είναι, πρέπει να δείξετε υπομονή.

- Πες όχι στη ζάχαρη και το αλάτι: Οι λόγοι είναι προφανείς και να θυμάσαι πως το πεπτικό σας σύστημα χρειάζεται ξεκούραση , όπως και εσείς. Μερικές τροφές περιέχουν από μόνες τους αλάτι και ζάχαρη, οπότε δε χρειάζεται να τις εμπλουτίσετε και άλλο.

- Μην κοιμάσαι με τι ώρες: Καταλαβαίνουμε πως είναι μεγάλη ευκαιρία οι μέρες αυτές να ξεκουραστείτε, αλλά δείτε το ως μία μεγαλύτερα για να... κινηθείτε. Βγείτε για έναν περίπατο και αναζωογονηθείτε.

Διαβάστε ακόμα:

6 προσωπικά αντικείμενα που πρέπει να κρατήσεις... για τον εαυτό σου

Συνήθειες που κάνουν κακό στην υγεία μας: 5 λάθη που κάνουμε στο... μπάνιο!