Μήπως είσαι εθισμένη στα... social media: Δες τα πιο συχνά σημάδια

Ερμιόνη Σαρρή
Μήπως είσαι εθισμένη στα... social media: Δες τα πιο συχνά σημάδια

Και σε ρωτάει μία... addicted

Ας ξεκινήσουμε με μία βαθύτατη εξομολόγηση. Ναι είμαι εθισμένη και δεν το κρύβω. Τα παράπονα των φίλων μου ότι είμαι συνεχώς με ένα κινητό στο χέρι και ότι δεν προλαβαίνουν να ανεβάσουν μία φωτογραφία και τους έχω κάνει στο πρώτο λεπτό like με έκανε να προβληματιστώ. Έκανα την έρευνα μου και είπα να τη μοιραστώ μαζί σας. Αν λοιπόν, και εσύ που αυτή τη στιγμή με διαβάζεις συμφωνείς με τα παρακάτω που θα αναφέρω, συγνώμη που θα στο πω αλλά.... Καλωσήρθες στο club των εθισμένων.

Τα social media αναμφισβήτητα αποτελούν μεγάλο μέρος της ζωής μας. Δεν είναι μόνο η σελίδα του facebook που μπορείς να περάσεις άπειρες ώρες σερφαρίσματος, αλλά και το Instagram, το twitter, το snapchat κ.α.

Με το που ξυπνήσεις κοιτά τις ενημερώσεις σου: Δεν προλαβαίνεις καλά καλά να ανοίξεις τα μάτια σου και έχεις πάρει ήδη το κινητό στα χέρια. Κάνεις μία γρήγορη έρευνα ( ποιος βγήκε και που), τι έχει ανεβάσει γενικώς ο καθένας, αν έχεις κανένα σχόλιο ή Like και ύστερα συνεχίζεις με το πρωινό σου. Να πούμε την αλήθεια είναι κάπως υπερβολικό (και ναι το παραδέχομαι).

Κοιτάς το κινητό σου μέσα στον ύπνο σου: Έχει τύχει να ξυπνήσεις μέσα στον ύπνο σου και να αρχίσεις να χαζεύεις στα social media αντί να αλλάξεις πλευρό. Ναι μπορεί να αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να ξανακοιμηθείς αλλά το φως του κινητού δε θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και πάλι. Για αυτό άστο καλύτερα στο κομοδίνο να... κοιμάται.

Απογοητεύεσαι από τον... τοίχο σου: Είδες κάτι, σου άρεσε και το κοινοποίησες. Τα likes όμως και τα σχόλια δεν πήραν φωτιά, όπως εσύ πίστευες και... στεναχωρήθηκες. Εντάξει δεν έβαλες και τα κλάματα απλά μεταξύ μας σκέφτηκες να το διαγράψεις. Έχω άδικο; To ίδιο βέβαια ισχύει και με τις φωτογραφίες ή τα status.

Κάνεις παντού check in: Η γνωστή κοινοποίηση τοποθεσίας είναι η πρώτη σου κίνηση μόλις βρεθείς σε ένα μέρος. Είτε μπεις στο πιο μοδάτο μαγαζί της πόλης είτε κάνεις μία μικρή εξόρμηση, δεν αφήνεις στιγμή τους διαδικτυακούς σου φίλους να σε... χάσουν. Το θετικό είναι βέβαια ότι κάνεις και μία μίνι διαφήμιση στο μέρος όπου βρίσκεσαι, να τα λέμε και αυτά.Και κάτι τελευταίο. Αν το σπίτι σου είναι hotspot στη λίστα του check in τότε ναι είσαι κάπως υπερβολική.

Γνωρίζεις μόνο τα διαδικτυακά νέα των φίλων σου: Δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις βγει για καφέ με τις φίλες σου και έχεις ξοδέψει τα 2/3 του χρόνου χαζεύοντας στο κινητό και συζητώντας για το ποιος ανέβασε τι. Ή ακόμα καλύτερα βγάζεις μία φωτογραφία μαζί τους και ψάχνεις απεγνωσμένα το καλύτερο φίλτρο επεξεργασίας πριν την ανεβάσεις. Η ομορφιά δε χρειάζεται φίλτρα και η φιλία... κινητά.

Συμπαθείς κάποιον από τα... Like του: Μπορεί να σου ακούγεται κάπως υπερβολικό, αλλά ναι συμβαίνει και αυτό. Ήσασταν συμμαθητές, έχετε να τα πείτε πάνω από 5-6 χρόνια(στην πραγματικότητα ποτέ δεν ήσασταν φίλοι), αλλά μόνο και μόνο επειδή του αρέσουν όλα όσα ανεβάζεις, εσύ τον έχεις πολύ ψηλά. Δε λέμε ότι είσαι λάθος, απλά καλό θα ήταν να τα λέγατε που και που και από κοντά.

Εκνευρίζεσαι όταν δεν υπάρχει ίντερνετ: Με το που καταλάβεις ότι βρίσκεσαι σε ένα χώρο χωρίς wifi ή το 3g σου είναι απών, χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου. Από την άλλη, δε σε νοιάζει να ξεμείνεις στη μέση του πουθενά αρκεί να έχεις ένα από δύο παραπάνω. Το θέμα μπαταρία δεν τον αναφέρουμε, γιατί ομολογουμένως όπου και αν πας στην τσάντα σου βρίσκεται πάντα ένας φορτιστής. Σωστά;

Διαβάστε ακόμα:

Έντονος πόνος από τακούνια: Αντιμετωπίστε τον στο πι και φι

Το σεξ κάνει καλό στην υγεία: Οι 6 τρόποι που τονώνει τον οργανισμό σου!