Έχεις 5 λεπτά; Αφιέρωσέ τα στον... εαυτό σου!

Ερμιόνη Σαρρή
Έχεις 5 λεπτά; Αφιέρωσέ τα στον... εαυτό σου!

Είναι για καλό!

Μία ακόμη εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και ελπίζουμε να σε βρίσκει μέσα στο... χαμόγελο. Η καθημερινότητα σου είναι σκληρή και όσα sticker και αν κολλάς δίπλα στον υπολογιστή σου, τα περισσότερα από αυτά μένουν πάντα εκεί. Ξεχνάς, όμως πως για να συνεχίσεις να χαμογελάς και να... τρέχεις για όλους και για όλα, πρέπει πρώτα να φροντίσεις τον εαυτό σου. Σήμερα, λοιπόν, κιόλας σήκωσε το τηλέφωνο και νοιάσου για εσένα.

Κλείσε ραντεβού στο γυναικολόγο σου: Μπορεί να αναβάλλεις συνεχώς το καφεδάκι που έχεις κανονίσει με μία φίλη από τα παλιά, αλλά ο γυναικολόγος είναι ένας φίλος που δε θέλει... αναβολή. Αν, λοιπόν, έχεις ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία φορά που τον είδες, ήρθε η ώρα να σηκώσεις το τηλέφωνο και να κανονίσεις την επόμενη επίσκεψή σου.

Κάνε εξετάσεις αίματος: Ελπίζουμε να είσαι μία από τις τυχερές που το καμπανάκι της υπερκόπωσης δεν έχει χτυπήσει ακόμα. Αν πάλι ξυπνάς και νιώθεις κουρασμένη ή από τις πρώτες κιόλας ώρες της δουλειάς τα μάτια σου... κλείνουν, τότε πάρε βαθιά αναπνοή και δώσε λίγο αίμα. Δε θα σου πάρει περισσότερο από 2 λεπτά ενώ ταυτόχρονα θα μάθεις όλα όσα χρειάζεσαι για την υγεία σου.

Επισκέψου τον οφθαλμίατρό σου: Τα μάτια σου δεκατέσσερα συνήθιζε να λέει η μαμά σου όταν ήσουν μικρή, και εσύ όσο μεγαλώνεις τόσο τα παραμελείς. Σκέψου όμως πόσες ώρες περνάς πια μπροστά από μία οθόνη υπολογιστή ή χαζεύοντας μέσω του κινητού σου τα social media. Δεν είναι μόνο η μυωπία ή ο αστιγματισμός που μπορεί να έχουν κάνει την πρώτη τους εμφάνιση, αλλά ακόμη και η... ξηροφθαλμία.

Από καρδιά πώς... πας;: Άγχος, στρες και τρέξιμο είναι όλα όσα σε εκφράζουν τους τελευταίους μήνες. Φεύγεις με «τη ψυχή στο στόμα» από το γραφείο και προσπαθείς να τα προλάβεις όλα. Σπίτι, οικογένεια και καριέρα δε σε αφήνουν να ανασάνεις. Μην ξεχνάς, λοιπόν, το γιατρό της... καρδιάς σου. Μπορεί αυτή να ανήκει σε έναν και μόνο, αλλά και εσύ πρέπει να τη φροντίζεις.

Αααα και μην ξεχάσεις να προσφέρεις αγάπη σε αυτούς που αγαπάς. Αυτό και αν θα σου χαρίσει... υγεία!

Διαβάστε ακόμα:

Μήπως τις έχεις και εσύ; 5 νευρικές συνήθειες που βλάπτουν την υγεία σου

Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας: Δες πώς μπορείς να προστατευτείς!