Δυσπεψία - φούσκωμα: αυτή είναι η λύση που θα σας... ηρεμήσει

Η δυσπεψία και ο μετεωρισμός (δηλαδή η παρουσία αέρα στο έντερο) δεν είναι ασθένειες, αλλά αρκετά συνηθισμένες διαταραχές του γαστρεντερικού, οι οποίες συχνά επηρεάζουν έντονα την καθημερινότητά μας. Συνήθως γίνονται αντιληπτά από το αίσθημα φουσκώματος και πρησμένης κοιλιάς ενώ εκδηλώνονται με συμπτώματα όπως ήπιος πόνος ή δυσφορία στο άνω μέρος της κοιλιάς, ναυτία αλλά κι αέρια.


Μελέτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχουν δείξει ότι το φούσκωμα και ο μετεωρισμός ταλαιπωρούν έως και 3 στους 10 ενήλικες (και μάλιστα το φαινόμενο αυτό είναι δυο φορές πιο συχνό στις γυναίκες), έως και 7 στους 10 που πάσχουν είτε από δυσκοιλιότητα είτε από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. 

CARBOSYLANE bc739

Η απάντηση στο πρόβλημα ονομάζεται Carbosylane, ένα προϊόν με 20ετή παρουσία στην Ελλάδα για την πρόληψη και την ανακούφιση των συμπτωμάτων της δυσπεψίας και του μετεωρισμού.
Κάθε δόση Carbosylane αποτελείται από 2 κάψουλες (μια μπλε και μια κόκκινη) οι οποίες περιέχουν 140mg ενεργού άνθρακα και 45 mg σιμεθικόνης ανά κάψουλα. Συγκεκριμένα:
- Η μπλε κάψουλα απελευθερώνει τα δραστικά συστατικά της στο στομάχι δρώντας έτσι σε διαταραχές της ανώτερης μοίρας του πεπτικού συστήματος.
- Η κόκκινη κάψουλα δε διαλύεται στο στομάχι αλλά αντίθετα απελευθερώνει τα δραστικά συστατικά της στο έντερο δρώντας έτσι σε διαταραχές της κατώτερης μοίρας του πεπτικού συστήματος.


Η συνήθης δοσολογία είναι 3 φορές την ημέρα, πριν ή μετά τα κύρια γεύματα. Το Carbosylane απορροφά τα αέρια από το στομάχι και το έντερο ενώ αποβάλλεται χωρίς να απορροφηθεί από τον οργανισμό.

Όλα τα συγχορηγούμενα με το Carbosylane φάρμακα πρέπει να χορηγούνται τουλάχιστον μία ώρα πριν ή τουλάχιστον μία ώρα μετά τη λήψη του Carbosylane.


Διατίθεται στην ελληνική αγορά από την εταιρεία ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ ΑΕΒΕ στα φαρμακεία.


ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ