Τσίχλα... κανείς; Τα 5 «συν» της τσίχλας στη ζωή σας

Ερμιόνη Σαρρή
Τσίχλα... κανείς; Τα 5 «συν» της τσίχλας στη ζωή σας

Μασάτε, κάνει καλό!

Στο μυαλό σας την έχετε ως ένα σωτήριο πραγματάκι για τις δύσκολες ώρες, που η αναπνοή σας μυρίζει. Δοκιμάσατε λίγο τζατζίκι και ο καλός σας μόλις κόρναρε με το αμάξι. Μία τσίχλα και φύγατε βουρ για το ραντεβού.

Η τσίχλα όμως δεν έχει μόνο αυτή την ιδιότητα. Δείτε 5 περιπτώσεις για τις οποίες πρέπει να μασάτε πού και πού μία τσίχλα και δείξτε ιδιαίτερη προτίμηση σε αυτές χωρίς ζάχαρη. Όσον αφορά τη γεύση, η απόφαση είναι δική σας.

Βοηθάει στο αδυνάτισμα: Αν έχετε μπει σε δίαιτα και προσπαθείτε απεγνωσμένα να αντισταθείτε σε κάθε λιχουδιά που περνάει από μπροστά σας, η τσίχλα θα σας σώσει. Έχετε πάντα ένα πακετάκι στην τσάντα σας και όταν έρθει η ώρα, ανοίξτε το. Αν αισθάνεστε πως θέλετε να μασήσετε κάτι επειγόντως, προτιμήστε μία τσίχλα παρά μία... σοκολάτα.

Διώχνει το άγχος: Ένα κόλπο που συστήνεται στους μαθητές κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Το μάσημα της τσίχλας μπορεί να σας χαλαρώσει και να διώξει το στρες σε χρόνο... dt! Μην ξεχνάτε, πως βοηθάει και στη συγκέντρωση. Είπαμε, πως ετοιμάζετε ένα καινούριο project; Τις τσίχλες σας μην ξεχάσετε!

13171a54b50048ca84c9cc7eee3e4a49 1f9da

Βοηθάει στην πέψη: Ειδικά το Σαββατοκύριακο, οι περισσότεροι πέφτουν με τα μούτρα στο... φαγητό. Αν, λοιπόν, αισθάνεστε πως για ακόμη μία φορά το παρακάνατε με τη μερίδα σας, μασήστε μία τσίχλα. Και όμως μπορεί να προλάβει την παλινδρόμηση τους οξέος από το στομάχι μέχρι πίσω στο λαιμό και να ενισχύσει την κινητικότητα του εντέρου σας.

Καθαρίζει την αναπνοή: Εντάξει η ιδιότητα της αυτή είναι πασίγνωστη, αλλά δε γινόταν να την παραλείψουμε κιόλας. Οπότε, αν έχετε κάποιο ραντεβουδάκι ή ένα σημαντικό meeting μην ξεχάσετε να δροσίσετε την αναπνοή σας. Το σάλιο έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και θα διώξει στο πι και φι τα υπολείμματα των τροφών από τη στοματική σας κοιλότητα.

Προστατεύει τα δόντια: Οι τσίχλες χωρίς ζάχαρη χαρακτηρίζονται θαυματουργές για το σμάλτο των δοντιών σας. Το σάλιο, όπως είπαμε και πριν ξεπλένει την περιοχή του στόματος και αποτρέπει τη φθορά των δοντιών.

Διαβάστε ακόμα:

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: 10 + 2 tips για να κοιμάστε σαν πουλάκια

Ώρα για ξεκαθάρισμα! 6 πράγματα που πρέπει να φύγουν από τη ζωή σας άμεσα