Αντιμετωπίστε τη δυσκοιλιότητα με αυτές τις μαγικές συνταγές!

Αντιμετωπίστε τη δυσκοιλιότητα με αυτές τις μαγικές συνταγές!

Και νικήστε τον εχθρό σας

Η ελλιπής ποσότητα φυτικών ινών και υγρών ευθύνεται -τις περισσότερες φορές- για πιθανή εμφάνιση δυσκοιλιότητας. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αυξήσετε την πρόσληψη νερού, πράσινου τσαγιού, σιτηρών ολικής άλεσης, λαχανικών και φρούτων. Επιπλέον θα πρέπει να βάλετε την άσκηση στη ζωή σας, καθώς μπορεί να σας ανακουφίσει σημαντικά.


Μπορεί να σας ακούγεται αλλόκοτο, αλλά η παρακάτω συνταγή κάνει θαύματα: Ρίξτε σε ένα μπολ 1 ποτήρι νερό και προσθέστε λίγες σταγόνες λεμονιού. Έπειτα ρίξτε μέσα 2 ξερά δαμάσκηνα, ½ κ.σ σταφίδες, 1 χουρμά και ½ αποξηραμένο σύκο. Αφήστε τα υλικά να μουλιάσουν για περίπου 3 ώρες και έπειτα βράστε το μείγμα για περίπου 20 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει και καταναλώστε το!

Τέλος, αν η ενόχληση είναι ιδιαίτερα έντονη τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε το ακόλουθο μαγικό ρόφημα: Σε βρασμένο νερό ρίχνετε λίγα φύλλα βασιλικού και τα αφήνετε για περίπου 6-7 λεπτά. Έπειτα σουρώνετε και καταναλώνετε άμεσα το αφέψημα. Μπορείτε να πίνετε ένα φλιτζάνι του τσαγιού την ημέρα.

*Δοκιμάστε τα παραπάνω tips και απαλλαγείτε με φυσικό τρόπο από τα ενοχλητικά συμπτώματα!

Διαβάστε ακόμα

Δυσκοιλιότητα: Tροφές, βότανα και tips για να την αντιμετωπίσεις

H καλύτερη άσκηση για να απαλλαγείτε από τη δυσκοιλιότητα με φυσικό τρόπο