Kάθεστε; Πόσα μικρόβια ανταλλάσετε με τον σύντροφό σας με ένα 10λεπτο γαλλικό φιλί;

Kάθεστε; Πόσα μικρόβια ανταλλάσετε με τον σύντροφό σας με ένα 10λεπτο γαλλικό φιλί;

Ο στόχος μας πάντως δεν είναι να σταματήσετε να φιλάτε τον καλό σας!

Τι περιλαμβάνει ένα παθιασμένο φιλί με τον καλό σου; Περίπου 80 εκατομμύρια μικρόβια! Μπορεί να ακούγεται εξωπραγματικό, αλλά είναι αλήθεια. Τόσα είναι τα βακτήρια, που μεταφέρονται από έναν σύντροφο στον άλλο, σε ένα κλασικό γαλλικό φιλί σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Οι ερευνητές ήθελαν να ανακαλύψουν γιατί οι άνθρωποι είναι το μόνο είδος, που έχει επαφή στόμα με στόμα. Μία θεωρία υποστηρίζει πως η ανταλλαγή σάλιου βοηθάει τα ζευγάρια να αποφασίσουν τη συμβατότητά τους ενώ μια δεύτερη θεωρία αναφέρει πως η ανταλλαγή των μικροβίων δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων.

Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε πως τα 21 ζευγάρια, που συμμετείχαν, με ένα γαλλικό φιλί τους διάρκειας 10 δευτερολέπτων μετέφεραν 80 εκατομμύρια μικρόβια ο ένας στον άλλον. Παράλληλα οι ερευνητές ανακάλυψαν πως όσο πιο συχνά φιλιόντουσαν οι δύο σύντροφοι τόσο αποκτούσαν παρόμοιο προφίλ στα μικρόβια που είχαν στο στόμα τους!

Και επειδή με αυτή την ιατρική είδηση δεν θέλουμε να χαλάσουμε την απόλαυση ενός παθιασμένου φιλιού να σου πούμε πως από την έρευνα δεν προκύπτει καμία επιπλοκή στην υγεία σου από αυτή την ανταλλαγή σωματικών υγρών!


Διαβάστε ακόμη:


Αυτά είναι τα καλύτερα αιθέρια έλαια για λαμπερό πρόσωπο