Αψουυυυύ! Tips για να νικήσετε την ανοιξιάτικη αλλεργία σε χρόνο dt!

Ερμιόνη Σαρρή
Αψουυυυύ! Tips για να νικήσετε την ανοιξιάτικη αλλεργία σε χρόνο dt!

Γιατί η Άνοιξη είναι μόνο για... χαμόγελα!

Επιτέλους! Ο ήλιος έκανε την εμφάνισή του και μπορούμε δίχως φόβο να πούμε πως η Άνοιξη είναι εδώ. Μαζί της όμως εκτός από τη ζέστη, την αλλαγή της ώρας και τα όμορφα καταπράσινα τοπία φέρνει και τις αλλεργίες. Η γύρη, για παράδειγμα, στρώνεται ως χαλί στους κήπους μας ενώ γενικώς η ατμόσφαιρα είναι κάπως... αλλεργική. Και επειδή είμαστε και εμείς «θύματά» της και γνωρίζουμε πόσο ενοχλητικό είναι να μην μπορεί κάποιος να αναπνεύσει και συνεχώς να φτερνίζεται, έχουμε μερικά tips για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τα συμπτώματα αυτά.

Sos... διατροφή: Γενικώς η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις αλλεργίες. Υπάρχουν μερικές τροφές οι οποίες θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα της αλλεργίας, όπως το πράσινο τσάι, το σκόρδο, τα κρεμμύδια, οι ντομάτες, τα καρύδια ή και ο μαϊντανός. Δείξτε μία ιδιαίτερη προσοχή στα φρούτα της εποχής, όπως οι φράουλες. Μερικοί συνηθίζουν να βγάζουν κοκκινίλες μετά την κατανάλωσή τους, σημάδι ότι έχουν αλλεργία στο φρούτο αυτό. Και τέλος, μην ξεχάσετε να πιείτε ένα χυμό φρέσκου πορτοκαλιού, καθώς η βιταμίνη C θα σας τονώσει στο πι και φι!

Χυμός να τον πιείτε στο ποτήρι: Ρίξτε μέσα σε ένα μίξερ ένα μήλο καθαρισμένο,1 καρότο (να έχετε βγάλει ίσα ίσα τη φλούδα) και μερικά κλωνάρια σέλινου και ανακατέψτε τα πολύ καλά. Ύστερα, προσθέστε μέσα στο μείγμα λίγο νερό και μόλις ομογενοποιηθεί είναι έτοιμο για να το πιείτε.

Στέγνωμα ρούχων: Αν ανήκετε στην κατηγορία των αλλεργικών, καλό θα ήταν να σταματήσετε να απλώνετε τα ρούχα στο... μπαλκόνι. Η σκόνη και κυρίως η γύρη θα έρθουν και θα τρυπώσουν στις ίνες της αγαπημένης σας μπλούζας και εσείς θα απορείτε γιατί φτερνίζεστε και πάλι.

Παπούτσια στο χαλάκι: Μερικές νοικοκυρές ακολουθούν το συγκεκριμένο tip κατά τη διάρκεια όλη της χρονιάς για θέματα καθαριότητας και υγιεινής. Αφήστε, λοιπόν, τα παπούτσια σας έξω από το σπίτι και έτσι γλιτώστε από τα μικρόβια μία και έξω. Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται, η σόλα των παπουτσιών μεταφέρει σε χρόνο dt ό,τι κυκλοφορεί στον έξω κόσμο (γύρη, μικρόβια, σκόνη) τα οποία μπορούν να επιδεινώσουν την κατάστασή σας.

Πείτε αντίο στο... jogging: Αν μέχρι τώρα συνηθίζατε να φοράτε τα αθλητικά σας και να τρέχετε στο πάρκο της γειτονιάς, τα νέα είναι δυσάρεστα. Δυστυχώς, όσο και αν είμαστε υπέρ της άσκησης, θα σας συμβουλεύαμε να πατήσετε για λίγο το... pause. Η φύση ναι μεν είναι όμορφη την εποχή αυτή, μην ξεχνάτε όμως πως σας ταλαιπωρεί. Προτιμήστε, λοιπόν, για τους μήνες αυτούς ένα διαφορετικό τρόπο άσκησης και μόλις αποχαιρετίσουμε την Άνοιξη, επιστρέψτε και πάλι δριμύτεροι.

Αερισμός σπιτιού: Μην ξεχνάτε να ανοίγετε καθημερινά τα παράθυρα του σπιτιού σας έστω και για λίγα λεπτά. Αποφύγετε όμως τις ώρες αιχμής και συνδυάστε τη δουλειά αυτή με το πρωινό σας ξύπνημα. Όσο δηλαδή ετοιμάζεστε για τη δουλειά, ανοίξτε τις μπαλκονόπορτες και αφήστε το φρέσκο αέρα και τις ηλιαχτίδες του ήλιου να μπουν στο χώρο σας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, για παράδειγμα στις 12 το μεσημέρι, η γύρη είναι πιο έντονη στην ατμόσφαιρα και έτσι θα τρυπώσει εύκολα στο χώρο σας.

Διαβάστε ακόμα:

5 «σύμμαχοι» του Alzheimer που αγνοούσατε μέχρι τώρα

Οι 3 (επιστημονικοί) λόγοι που οι άντρες με τατουάζ γίνονται οι καλύτεροι σύζυγοι