Οι 4 καθημερινές συνήθειες που απειλούν... την ομορφιά σου!

Οι 4 καθημερινές συνήθειες που απειλούν... την ομορφιά σου!

Νομίζεις πως το να κοιμάσαι μπρούμυτα είναι αθώο;

Κόψε όσο είναι ακόμη καιρός τις κακές συνήθειες που απειλούν την εμφάνισή σου και κέρδισε περισσότερα νεανικά και όμορφα χρόνια!

1. Γλείφεις συχνά τα χείλη σου
Αυτή η συνήθεια, που εντείνεται σε περιόδους άγχους, αφυδατώνει τα χείλη και τους προκαλεί σκασίματα. Αν το παρακάνεις, μην παραξενευτείς αν εμφανίσεις έντονο ερεθισμό, κοκκινίλα γύρω από τα χείλη ή ακόμη και πληγές!
Σου προτείνουμε: Να διατηρείς βαμμένα τα χείλη σου, γιατί τόσο η κακή γεύση όσο και η πιθανότητα να λερωθείς θα λειτουργούν αποτρεπτικά γι' αυτή σου τη συνήθεια. Για να καταπολεμήσεις τα συμπτώματα ξηρότητας που μπορεί ήδη να έχεις προκαλέσει, προμηθεύσου από το φαρμακείο ένα καλό ενυδατικό και καταπραϋντικό balm.

2. Κοιμάσαι συνήθως μπρούμυτα ή από τη μία πλευρά
Είναι ό,τι χειρότερο για την επιδείνωση των ρυτίδων έκφρασης στο πρόσωπό σου. Έχει παρατηρηθεί από τους ειδικούς πως το τσαλάκωμα της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια του ύπνου έχει ως επακόλουθο τη γρηγορότερη εμφάνιση ή επιδείνωση των ρυτίδων.
Σου προτείνουμε: Να αλλάξεις την αγαπημένη σου συνήθεια στον ύπνο και να προσπαθήσεις να κοιμάσαι όσο μπορείς ανάσκελα. Μια υφασμάτινη μάσκα ματιών μπορεί επίσης να σε βοηθήσει.

3. Δαγκώνεις νύχια και πετσάκια
Πέρα από το αισθητικό θέμα, μπορεί να δημιουργηθούν και ουσιαστικά προβλήματα όπως φλεγμονές γύρω από τα νύχια (παρωνυχίες) και προβλήματα στην ποιότητα των νυχιών (ονυχοδυστροφίες).
Σου προτείνουμε: Να χρησιμοποιείς σκληρυντικά και δυναμωτικά βερνίκια νυχιών. Κάποια από αυτά έχουν μάλιστα και πολύ δυσάρεστη γεύση, ώστε να αποτρέπουν το φάγωμα. Ακόμη πιο αποτελεσματικό θα είναι να φορέσεις για κάποιο διάστημα ψεύτικα νύχια, τα οποία είναι ιδιαίτερα σκληρά και καθόλου εύγευστα!

4. Σπας τα σπυράκια
Δεν είσαι η μόνη! Όλες το έχουμε κάνει. Δυστυχώς όμως, σε κάποιες αυτή η συνήθεια μπορεί να βλάψει ιδιαίτερα την εμφάνιση της επιδερμίδας τους. Μπορεί να προκύψει μια φλεγμονώδης αντίδραση ή λοίμωξη, οπότε το σπυράκι θα μεγαλώσει και θα φανεί πολύ χειρότερα, ενώ δεν αποκλείεται να προκληθεί σημάδι ή ακόμη και ουλή που δεν θα υποχωρεί εύκολα (ιδίως αν έχεις δέρμα με τέτοια τάση).
Σου προτείνουμε: Να χρησιμοποιείς ένα concealer σε στικ, που περιέχει ουσίες ενάντια στα σπυράκια (π.χ. σαλικυλικό οξύ), ώστε να καλύπτει την ατέλεια στη στιγμή και να δρα θεραπευτικά. Εναλλακτικά, μπορείς να προμηθευτείς από το φαρμακείο μία κρέμα με ΑΗΑ και να τη χρησιμοποιείς τοπικά πάνω στο σπυράκι το βράδυ. Το επόμενο πρωί θα έχει περιοριστεί πολύ.

Διαβάστε ακόμη:

To μυστικό της Κλεοπάτρας για τους μαύρους κύκλους