Έχεις συχνά το αίσθημα έλλειψης ισορροπίας; 5 πράγματα που αποκαλύπτει για την υγεία σου!

Έχεις συχνά το αίσθημα έλλειψης ισορροπίας; 5 πράγματα που αποκαλύπτει για την υγεία σου!

Ιδού ποιες μπορεί να είναι οι πιθανότερες αιτίες της ανισορροπίας! 

Αναμφίβολα, κάθε φορά που κάτι δεν πάει πολύ καλά με την υγεία μας, σκεφτόμαστε αυτόματα τα χειρότερα αίτια που ενδεχομένως να προκαλούν την κατάσταση αυτή. Έτσι και η περίπτωση της συχνής αστάθειας, που συνήθως συνοδεύεται και με ζάλη και αποτελεί ένα πολύ συχνό πρόβλημα για πολλούς, αποτελεί ένα από τα συμπτώματα εκείνα που μας βάζουν σε αγωνία σχετικά με τα αίτια που μπορεί να την προκαλούν.


Οι απαντήσεις ωστόσο, είναι απλούστερες από όσο θα φανταζόμασταν, χωρίς βέβαια να αποκλείονται και οι σπανιότερες περιπτώσεις σοβαρών ασθενειών, όπως ο καρκίνος ή η σκλήρυνση κατά πλάκας, για το λόγο αυτό όταν τα συμπτώματα επιμένουν, είναι σωστότερο να επισκεφθείς κάποιον ειδικό. Παρακάτω, θα βρεις τις 5 πιθανότερες και συχνότερες αιτίες, στις οποίες ενδεχομένως να οφείλεται το εν λόγω πρόβλημα, που μπορεί και εσύ να αντιμετωπίζεις.


1.Πρόβλημα με το εσωτερικό των αυτιών σου
Μια από τις συνηθέστερες αιτίες για την έλλειψη ισορροπίας που μπορεί να νιώθεις είναι σίγουρα και κάποιο πρόβλημα με τα αυτιά σου. Οι συνθήκες που μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα ποικίλλουν και κυμαίνονται από μια απλή φλεγμονή στο εσωτερικό σύστημα του αυτιού μέχρι και την απώλεια ακοής. Και αυτό γιατί στο εσωτερικό τους βρίσκονται αρκετοί αισθητήρες που ελέγχουν την ισορροπία, την κίνηση αλλά και την περιστροφή του σώματός μας, με αποτέλεσμα όταν το σύστημα αυτό δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε, να υπάρχουν επιπτώσεις και στην σταθερότητα του σώματός σου.


2.Έχεις αδύναμους μύες
Είναι ένα πρόβλημα που συναντάτε σε μεγαλύτερο βαθμό, σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Γενικότερα όσο τα χρόνια περνούν, και φυσικά όσο λιγότερο ασχολούμαστε με τη σωματική άσκηση, οι μύες του σώματος γίνονται όλο και πιο αδύναμοι, με αποτέλεσμα το σώμα να παίρνει συνεχώς λανθασμένη στάση. Αν το κορμί σου δεν είναι λοιπόν ευθυγραμμισμένο, είναι πολύ πιθανό να χάνεις συνεχώς την ισορροπία σου.


3.Αποτελεί παρενέργεια κάποιας φαρμακευτικής αγωγής
Η ζάλη και η έλλειψη ισορροπίας μπορούν να συμπεριληφθούν στη μακρά λίστα των παρενεργειών από τη λήψη διάφορων φαρμάκων. Αν λαμβάνεις κι εσύ κάποια ειδική αγωγή, θα πρέπει να γνωρίζεις πως τα φάρμακα μειώνουν την αντίδρασή σου σε οποιοδήποτε ερέθισμα του περιβάλλοντος, συνεπώς, δεν είσαι σε θέση να εξισορροπήσεις.


4.Η κυκλοφορία του αίματός σου δεν γίνεται κανονικά
Η ορθοστατική υπόταση, η περίπτωση δηλαδή όπου νιώθεις ζάλη και αστάθεια όταν σηκώνεσαι όρθια απότομα, είναι μια εξαιρετικά συνηθισμένη αιτία. Ο λόγος είναι πως το αίμα μεταφέρεται προς τα πόδια σου, με αποτέλεσμα τη λανθασμένη κυκλοφορία του στον εγκέφαλό σου και την πτώση της αρτηριακής πίεσης.


5.Επιπλοκή στο νευρικό σου σύστημα
Η ύπαρξη μολύνσεων, η έλλειψη βιταμινών, η συχνή κατανάλωση αλκοόλ αλλά και διάφορες διαταραχές μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα ορισμένες βλάβες στο νευρικό σου σύστημα. Εάν τα νεύρα που ελέγχουν τους μύες των άκρων σου, λοιπόν, έχουν επηρεαστεί από το πρόβλημα αυτό, το άμεσο αποτέλεσμα θα είναι η έλλειψη συντονισμού, μέχρι και συχνές πτώσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Οι μεγαλύτεροι stars του Hollywood επιλέγουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Υγιής και νέα για πάντα; Ακολούθησε τα παρακάτω tips και δε θα χάσεις...!