«Ποιες επιλογές μου προσφέρει η πλαστική χειρουργική για την κυτταρίτιδα;»

«Ποιες επιλογές μου προσφέρει η πλαστική χειρουργική για την κυτταρίτιδα;»

Ο πλαστικός χειρουργός Γιώργος Ανδρεανίδης από αυτή εδώ τη στήλη απαντά σε κάθε απορία σας

Όλα όσα μας ρωτάτε για τις νέες τεχνικές στην πλαστική χειρουργική, αλλά και για κάθε είδους απορία γύρω από τον κόσμο της ομορφιάς βρίσκουν την απάντησή τους με τη συνεργασία του πλαστικού χειρουργού, Γιώργου Ανδρεανίδη... Ρωτήστε μας ότι σας απασχολεί και θα δείτε δημοσιευμένη την απάντησή σας.

Στείλτε τη δική σας ερώτηση στο info@queen.dpg.gr.

IMG 1444 b0f14

"Θα ήθελα να ρωτήσω ποιες είναι δυνατότητες της πλαστικής χειρουργικής για την κυτταρίτιδα. Έχω έντονο πρόβλημα στα πόδια και παρά τα διατροφικά προγράμματα που ακολουθώ κατά καιρούς δεν έχω δει βελτίωση". Νική, Τ.

Ο γιατρός Γιώργος Ανδρεανίδης μας εξηγεί λεπτομερώς τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας.


"H κυτταρίτιδα παρατηρείται στο 80-90%των γυναικών και πολύ σπάνια στους άνδρες. Κατά κανόνα η κυτταρίτιδα παρατηρείται στην περιοχή των μηρών, των γλουτών, των γοφών και της κοιλιάς. Ενάντια στην κοινή γνώμη δεν έχει άμεση σχέση με το πάχος διότι κυτταρίτιδα παρατηρείται τόσο σε παχύσαρκα όσο και σε αδύνατα άτομα. Για την κυτταρίτιδα ο βαθμός βελτίωσης του προβλήματος είναι ανάλογα με το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Έτσι μπορούμε να περιμένουμε ένα αποτέλεσμα της τάξης του 40-70% καλύτερο από το υπάρχον πρόβλημα. Τα αποτελέσματα ειδικά στο τοπικό πάχος και την διαμόρφωση του περιγράμματος του σώματος, μπορεί να είναι και μόνιμα.

Η μέθοδος LPG-Endermologie είναι η μόνη θεραπεία που έχει περάσει και τα δυο στάδια έγκρισης του FDA (1ο ασφαλείας και 2ο αποτελεσματικότητας) κάτι που το κάνει μοναδικό στην καταπολέμηση του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας. Εφαρμόζεται σε όλες τις περιοχές που υπάρχει τοπικό πάχος, χαλάρωση ή κυτταρίτιδα, με διαφορετικό πάντα πρόγραμμα στον υπολογιστή του μηχανήματος και εξατομικευμένο πρόγραμμα ανά περιοχή. Μπορεί να γίνει όλες τις εποχές του χρόνου και ιδιαίτερα πριν το καλοκαίρι όπου το ζητούμενο είναι τα 'αποκαλυπτήρια' στην παραλία. Δεν ενδείκνυται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και σε ηλικίες άνω των 65 ετών.
Μετά την εγκυμοσύνη όμως έχει ευεργετικά αποτελέσματα, αφού υπάρχει ειδικό πρόγραμμα επαναφοράς των ιστών και σύσφιξης. Με μια ειδική κεφαλή γίνεται κινητοποίηση και ομαλοποίηση των ιστών, διασπώντας τα υπερτροφικά λιποκύτταρα και χαλαρώνοντας τα μεσοκυττάρια διαφράγματα. Με τη βοήθεια υπολογιστή η πίεση ή η αναρρόφηση που ασκείται στους ιστούς είναι διαφορετική σε κάθε σημείο ομαλοποιώντας έτσι τα ανεπιθύμητα λακουβάκια. Ταυτόχρονα με την υπεραιμία που δημιουργείται στην περιοχή έχουμε καλύτερη αιμάτωση, αποσυμφόρηση και αναζωογόνηση των ιστών..
*Η κάθε συνεδρία διαρκεί 40 -50 λεπτά, είναι ευχάριστη όπως ένα ολόσωμο μασάζ και χρειάζονται 15-20 συνεδρίες ανάλογα πάντα με το πρόβλημα.

Μεσοθεραπεία
Είναι η ενέσιμη μορφή (σε αναλογία με την μηχανική του LPG) αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας. Πρόκειται για ουσίες που λειτουργούν καταλυτικά στις χημικές διαδικασίες του μεταβολισμού, επιταχύνοντας τις διεργασίες του σώματος-λιπόλυση, παραγωγή ελαστικών ινών και κολλαγόνου- κατά εκατοντάδες φορές.
Ανάλογα με το πρόβλημα υπάρχουν και αντίστοιχες ουσίες. Έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια μονοθεραπεία ενζύμων ή ένα κοκτέιλ από λιποδιαλύτες και συσφικτικές ουσίες εφόσον το πρόβλημα δεν είναι μόνο η κυτταρίτιδα αλλά και το τοπικό πάχος και η χαλάρωση. Η μεσοθεραπεία αντιμετωπίζει την κυτταρίτιδα και τη χαλάρωση στους μηρούς, γλουτούς, κοιλιά, μπράτσα και μπορεί να γίνει όλο τον χρόνο ανεξάρτητα από την έκθεσή σας στον ήλιο. Δεν ενδείκνυται σε άτομα που είναι αλλεργικά στις ουσίες που εγχύονται, σε εγκύους, αλλά και σε γυναίκες που θηλάζουν. Πριν την εφαρμογή απαιτείται ιατρικό ιστορικό για αποφυγή αλλεργικών αντιδράσεων και αν υπάρχει υπόνοια αλλεργίας δοκιμαστικό τεστ. Μετά την επέμβαση για ένα εικοσιτετράωρο απαγορεύεται το καυτό μπάνιο και η σωματική άσκηση. Ο συνδυασμός δε με τη μέθοδο LPG ανεβάζει κατά πολύ το ποσοστό βελτιώσεις.
* Χρειάζονται 6-8 θεραπείες ανά 15 ημέρες. Θεραπεία συντήρησης: 1 φορά το μήνα.

***What's new?
Μια νέα θεραπευτική φιλοσοφία στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας είναι αυτή με τα νήματα, μια διαδικασία που γίνεται στο ιατρείο, με τοπική αναισθησία (αναισθητική κρεμά) και με βελόνες μικρότερες και από αυτές του βελονισμού.
Ουσιαστικά τοποθετέιται υποδόρια αλλά και ενδοδερμικά ένα πλέγμα από ειδικά νήματα (ακίνδυνα γιατί χρησιμοποιούνται στην καρδιοχειρουργική). Ταυτόχρονα μπορεί να γίνει έγχυση μεσοθεραπευτικων ουσιών για να δώσει το μέγιστο του αποτελέσματος. Το πλέγμα των νημάτων δημιουργεί στήριγμα των ιστών και διάσπαση των διαφραγμάτων που δημιουργούν τα γνωστά λακουβάκια της κυτταρίτιδας. Σε πολύ έντονο πρόβλημα ίσως την καλύτερη λύση τη δίνει ο συνδυασμός των παραπάνω θεραπειών μαζί".

*Η θεραπεία γίνεται μια φορά ανά 8-10 μήνες.

Διαβάστε ακόμη:

«Μπορώ να αποκτήσω βραζιλιάνικα οπίσθια»; Ναι, μπορείς!

DPG Network