Προσέχετε την υγεία σας;

Προσέχετε την υγεία σας;

Όχι όσο θα έπρεπε.

Και μην νομίζετε πως είστε οι μόνοι. Υπάρχουν κάποια συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι από εμάς, όσο αφορά την υγεία τους. Ποια είναι αυτά;

1.Δεν παίρνουμε τα φάρμακα μας. Είναι το νούμερο ένα λάθος και γιατί είναι το συνηθέστερο αλλά και γιατί είναι σημαντικό. Όταν ο γιατρός μας συνταγογραφεί κάποιο φάρμακο, είναι σε συγκεκριμένες δοσολογία και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Οι περισσότεροι από εμάς, μόλις νοιώσουμε καλύτερα, σταματάμε να το λαμβάνουμε αυθαίρετα ή ακόμα πολλές φορές το ξεχνάμε. Παραλείποντας να τελειώσετε ένα αντιβιοτικό, μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση ανθεκτικών βακτηρίων και σε υποτροπή. Το ότι αισθάνεστε καλύτερα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το πρόβλημα σας έχει λυθεί. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν αλλάξετε κάτι από τις οδηγίες που σας έχει δώσει αρχικά.

2. Αναβάλλουμε το ετήσιο τσεκ απ μας. Όλοι έχουμε δουλειές, παιδιά, ευθύνες, αλλά ακριβώς επειδή τα έχουμε όλα αυτά, έχουμε και ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας και την οικογένεια μας, να είμαστε υγιείς για να μπορούμε να τα κάνουμε όλα αυτά. Εξετάσεις όπως το ΠΑΠ τεστ για τις γυναίκες ή τεστ κοπώσεως, για παράδειγμα, πρέπει να είναι στο ετήσιο πρόγραμμα σας, χωρίς καμία αναβολή.