Δεν μπορείς να κοιμηθείς; 8 καθημερινοί άνθρωποι σου δίνουν τα tips τους για ήρεμο ύπνο!

Δεν μπορείς να κοιμηθείς; 8 καθημερινοί άνθρωποι σου δίνουν τα tips τους για ήρεμο ύπνο!

Ιδού πώς θα νικήσεις τις αϋπνίες

Το τελευταίο διάστημα ένας ήρεμος ύπνος σου φαντάζει όνειρο, μιας και εσύ δεν καταφέρνεις με τίποτα να χαλαρώσεις και να τον απολαύσεις. Λίγο το στρες της καθημερινότητας, λίγο οι υποχρεώσεις που «τρέχουν», λίγο η ρευστή πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας... ε, δε θέλει και πολύ!

Αυτό όπως καταλαβαίνεις δε μπορεί να συνεχιστεί για πολύ –καθώς πολύ σύντομα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σου-, καλό θα ήταν να το πάρεις ψύχραιμα και να πείσεις τον εαυτό σου πως θα καταφέρει να νικήσει το πρόβλημα.

e 2cb1a

8 απλοί, καθημερινοί άνθρωποι μας δίνουν τα δικά τους σωτήρια tips. Κλέψε ιδέες:

- «Συνήθιζα να ξαπλώνω και να βλέπω videos στο YouTube. Παρόλο που ξεκινούσα με τη λογική να δω δυο-τρία βίντεο για να με πάρει ευχάριστα ο ύπνος, κατέληγα να βλέπω αμέτρητα και να κοιμάμαι πολύ αργά. Ηθικό δίδαγμα; Δεν παίρνεις ποτέ το laptop σου στο κρεβάτι και δεν κάθεσαι με τις ώρες στον υπολογιστή πριν πέσεις για ύπνο.»
- «Λατρεύω τα βιβλία και φροντίζω πάντοτε να διαβάζω πριν κοιμηθώ. Το κόλπο για να σε πάρει εύκολα ο ύπνος; Μα φυσικά να επιλέξεις το σωστό βιβλίο. Ένα ρομαντικό είναι ό,τι πρέπει – αντίθετα μια περιπέτεια θα σε κρατήσει σε εγρήγορση και δε θα σε αφήσει να κοιμηθείς εύκολα.»
- «Ξάπλωνα στο κρεβάτι και προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου να κοιμηθεί παρόλο που δε νύσταζα ιδιαίτερα. Στριφογύριζα με τις ώρες και το άγχος μου δε με άφηνε να ησυχάσω. Τελικά κατάλαβα πως το να πιέζω τον εαυτό μου δεν οδηγεί πουθενά. Αν δε σε παίρνει ο ύπνος πάνω στο τέταρτο σήκω και απασχολήσου με κάτι που σου αρέσει. Σύντομα η... νύστα θα σου «χτυπήσει την πόρτα».»
- «Έλυσα το πρόβλημα με το να απενεργοποιώ όλες τις συσκευές στο δωμάτιό μου! Τηλέφωνο, ηλεκτρονικός υπολογιστής, τηλεόραση... όλα «νεκρά». Επίσης κόλλησα μονωτικές ταινίες σε κάθε πιθανό λαμπάκι που με ενοχλούσε το φως του. Το απόλυτο σκοτάδι με βοηθά να κοιμάμαι πιο γρήγορα.»

rw ecd1d


- «Το χλιαρό μπανάκι μισή ώρα πριν πέσω για ύπνο με χαλαρώνει τόσο πολύ που δεν βλέπω την ώρα να κοιμηθώ. Αν, δε, βάλω και αιθέρια έλαια στην μπανιέρα εκεί να δεις επιτυχία!»
- «Το κόλπο μου για ήρεμο και ποιοτικό ύπνο; Μα φυσικά η σωστή προετοιμασία. Μισή ώρα πριν πέσω για ύπνο βάζω τις πιζάμες μου, βάζω χαλαρωτική μουσική και μπαίνω στο σωστό mood. Τόσο απλά και εύκολα.»
- «Το στρες μου «έχει χτυπήσει την πόρτα» και τα βράδια δε με παίρνει εύκολα ο ύπνος. Έκλεινα τα μάτια μου και όλες οι υποχρεώσεις μου ερχόντουσαν ως δια μαγείας στο νου μου. Πώς κατάφερα να το νικήσω; Διαβάζοντας βιβλία στο κρεβάτι μου! Είναι μαγικό πώς ένα βιβλίο μπορεί να σε συνεπάρει και να σε οδηγήσει στη δική του πραγματικότητα - άσε που με νανουρίζει και με παίρνει πιο εύκολα ο ύπνος.»
- «Μόλις έμαθα πως η καφεΐνη παραμένει στον οργανισμό μου και δρα για 8 ολόκληρες ώρες έκοψα την απογευματινή συνήθεια του καφέ και «βρήκα την... υγειά μου»! Πλέον κοιμάμαι πιο εύκολα.»