Τα γνωρίζεις; Αυτά είναι τα 7 αντικείμενα με τα περισσότερα μικρόβια μέσα στο σπίτι

Τα γνωρίζεις; Αυτά είναι τα 7 αντικείμενα με τα περισσότερα μικρόβια μέσα στο σπίτι

Δώσε προσοχή και λάβε τα μέτρα σου

Τι κι αν καθαρίζουμε καθημερινά το σπίτι μας με σχολαστικότητα, τα μικρόβια βρίσκουν πάντοτε τον τρόπο να κρύβονται ακόμη και στα πιο απίθανα σημεία. Ποια αντικείμενα όμως που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση αποτελούν εστίες μικροβίων;


Μάθε ποια είναι και λάβε τα μέτρα σου:


- Οδοντόβουρτσες: Τι κι αν τις χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε τα δόντια μας, δυστυχώς, πάνω τους συγκεντρώνονται εκατομμύρια μικρόβια ( από μύκητες μέχρι σταφυλόκοκκο). Η υγρασία του μπάνιου και τα μικρόβια που εκτοξεύονται στο χώρο του μπάνιου με το που τραβάμε το καζανάκι, είναι οι κυριότεροι υπεύθυνοι. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να την αλλάζεις κάθε 3 μήνες και επιπλέον να μην ξεχνάς να τοποθετείς την ειδική προστατευτική θήκη μετά από κάθε χρήση.
- Σφουγγαράκι πιάτων: Τι κι αν ρίχνεις πάνω του άφθονες ποσότητες υγρών καθαριστικών, αυτό επιμένει να κρύβει μέσα στην πορώδη επιφάνειά του εκατοντάδες μικρόβια. Φρόντιζε μία φορά την εβδομάδα να το τοποθετείς στο φούρνο μικροκυμάτων (σε υψηλή θερμοκρασία) για τουλάχιστον δύο λεπτά.
- Πλάκα κοπής: Πάνω σε αυτή κόβεις κάθε λογής κρέας. Όπως πολύ καλά φαντάζεσαι τα μικρόβια που συγκεντρώνονται σε αυτή είναι πάααρα πολλά. Αυτό που πρέπει, λοιπόν, να κάνεις είναι να την απολυμαίνεις τακτικά με χλωρίνη και ζεστό νερό.

woman-cutting-onions-facebook-max 92291


- Μαξιλάρια: Τι κι αν αλλάζεις μαξιλαροθήκες πολύ συχνά, τα μικρόβια τρέχουν και κρύβονται ωραιότατα στο μαξιλάρι σου. Η χνουδωτή επιφάνειά του αποτελεί ιδανικό μέρος για να κατοικήσουν τα βακτήρια και οι μύκητες. Επομένως, μην ξεχνάς να το πλένεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
- Χειριστήρια ηλεκτρικών συσκευών και πληκτρολόγιο υπολογιστή: Τα πιάνουμε διαρκώς, επομένως είναι απολύτως λογικό τα αντικείμενα αυτά να κατατάσσονται στα πιο βρώμικα του σπιτιού. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τα περνάς με απολυμαντικά μαντηλάκια μια φορά τη μέρα.
- Λεκάνη και βρύση μπάνιου: Οκ, για την λεκάνη το έχεις ακούσει πολλές φορές, ήρθε η ώρα όμως να μάθεις πως και η βρύση κρύβει αμέτρητα μικρόβια. Μην ξεχνάς να την απολυμαίνεις με χλωρίνη κάθε βράδυ.
- Πετσέτες - μπουρνούζια: Βγαίνεις από το μπάνιο, σκουπίζεσαι με την πετσέτα ή το μπουρνούζι σου και μετά το κρεμάς ωραιότατα στη θέση του μέσα στο μπάνιο. Έχε κατά νου πως μέσα στο υγρό αυτό περιβάλλον είναι πανεύκολο να αναπτυχθούν βακτήρια και μούχλα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο δε θα πρέπει να το παρακάνεις με τη χρήση τους. Μετά από 3-4 χρήσεις θα πρέπει να τα βάζεις αμέσως για πλύσιμο!