Λάθη που κάνουμε εις βάρος της υγείας μας

Λάθη που κάνουμε εις βάρος της υγείας μας

Μικρές ανθυγιεινές συνήθειες που αθροίζονται.

  • Φοβόμαστε τους γιατρούς. Πολλοί ανησυχούν για κάποιο πρόβλημα που τυχόν αντιμετωπίζουν, σιωπηλά, γιατί πιο πολύ ακόμα φοβούνται τι θα τους πει ο γιατρός ότι έχουν. Εκτός του ότι αυτό είναι στρουθοκαμηλισμός, η ανησυχία και το να μην ξέρετε, μπορεί να σας προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα υγείας, ψυχολογικό ή σωματικό.
  • Δεν λειτουργούμε προληπτικά αλλά θεραπευτικά. Καπνίζουμε με την σκέψη ότι μέχρι τώρα είμαστε υγιείς, έχουμε κακές διατροφικές συνήθειες γιατί έως τώρα δεν παχαίνουμε ή δεν έχουμε αυξημένη χοληστερίνη, δεν γυμναζόμαστε γιατί είμαστε ικανοποιημένοι με το σώμα μας όπως είναι. Είναι λάθος να περιμένουμε να μας συμβεί κάτι κακό για να διορθώσουμε λανθασμένες συμπεριφορές και συνήθειες. Είναι πολύ καλύτερα να υιοθετούμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να προλαμβάνουμε ή να ελαχιστοποιούμε τις πιθανότητες να μας συμβεί κάτι κακό.
  • Κάνουμε τους γιατρούς. Αν ήταν τόσο απλό να λύνουμε τα προβλήματα υγείας, απλά ή πιο σύνθετα, διαβάζοντας ιατρικές συμβουλές και φάρμακα από το internet, αυτοί οι άμοιροι οι γιατροί, γιατί σπουδάζουν και ξενυχτάνε τόσα χρόνια; Επίσης , οι φίλοι που είχαν ίδιο πρόβλημα με εσάς και ακολούθησαν κάποια θεραπεία, δεν σημαίνει πως η θεραπεία αυτή είναι η κατάλληλη και για εσάς. Ιατρικές συμβουλές, γνωματεύσεις, θεραπείες και φάρμακα, πρέπει να παίρνετε μόνο από τον γιατρό σας.