Κι όμως τις έχεις κι εσύ: 10 καθημερινές συνήθειες που βλάπτουν την υγεία σου!

Κι όμως τις έχεις κι εσύ: 10 καθημερινές συνήθειες που βλάπτουν την υγεία σου!

Δώσε προσοχή και λάβε τα μέτρα σου

Κάνεις ό,τι περνά από το χέρι σου για να παραμένεις υγιής. Προσέχεις τη διατροφή σου, πίνεις πολύ νερό, ασκείσαι τακτικά και προσπαθείς με διάφορους τρόπους να αποβάλλεις το άγχος. Μέχρι εδώ όλα καλά! Μήπως όμως παρόλο που προσέχεις, κάνεις κακό στην υγεία σου χωρίς να το καταλαβαίνεις, πολύ απλά επειδή έχεις κι εσύ μία ή περισσότερες από τις παρακάτω συνήθειες;

Πάμε να τις δούμε:


1. Κάθεσαι διαρκώς σταυροπόδι: Κι όμως, αν κάθεσαι διαρκώς σε αυτή τη στάση οι φλέβες συμπιέζονται και αυξάνεται απότομα η αρτηριακή πίεση. Επιπλέον, επιβαρύνονται οι αρθρώσεις του ισχίου.
2. Όταν στέκεσαι όρθια έχεις πολύ καλά τεντωμένα τα γόνατα: Η στάση αυτή επιβαρύνει έντονα τις αρθρώσεις στο γόνατο. Αυτό που πρέπει να προσέχεις είναι να μην «κλειδώνει» το γόνατο, αλλά να παραμένει ελάχιστα λυγισμένο.
3. Κάθεσαι με τις ώρες στην καρέκλα του γραφείου: Αν παραμένεις στην ίδια στάση για πολλές ώρες και δε σηκώνεσαι καθόλου, επηρεάζεις την κυκλοφορία του αίματος. Μην ξεχνάς να κάνεις μικρά διαλείμματα μέσα στη μέρα, στη διάρκεια των οποίων θα φροντίζεις να κινείσαι.
4. Κοιμάσαι μπρούμυτα: Η στάση αυτή πιέζει το στομάχι σου και επιβαρύνει τον αυχένα σου. Προτίμησε να κοιμάσαι ανάσκελα ή στο πλάι.
5. Καμπουριάζεις: Οκ, σίγουρα κατά την παιδική ηλικία σου φώναζε η μαμά σου να διορθώσεις την στάση του σώματός σου. Γιατί άραγε; Μα φυσικά γιατί όταν καμπουριάζεις συμπιέζονται οι μύες των ώμων και δημιουργείται πιάσιμο και πόνος.

tie-the-knot-belt 0dcbb


6. Σφίγγεις πολύ τη ζώνη σου ή φοράς υπερβολικά στενά παντελόνια: Οι συνήθειες αυτές πιέζουν την περιοχή της κοιλιάς με αποτέλεσμα να δημιουργούν προβλήματα όπως γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και κοιλιακό άλγος.
7. Μασάς διαρκώς τσίχλα: Η αγαπημένη σου αυτή ασχολία συντελεί στην υπερλειτουργία των μυών της γνάθου. Όπως καταλαβαίνεις μόνο θετικά αποτελέσματα δε θα έχει μακροπρόθεσμα.
8. Κάθεσαι με τις ώρες και χαζεύεις στον υπολογιστή ή το κινητό: Το αποτέλεσμα είναι ένα, σκύβεις πολύ και επιβαρύνεις τον αυχένα σου. Φρόντισε να κάθεσαι σε ίσια θέση και τοποθέτησε την συσκευή σε τέτοιο σημείο ώστε να μη χαλά η στάση σώματός σου.
9. Μιλάς στο τηλέφωνο στηρίζοντάς το στον ώμο σου: Με αυτόν τον τρόπο επιβαρύνεις τους μυς της πλάτης, των ώμων και του αυχένα. Κόψε άμεσα αυτή τη συνήθεια.
10. Τοποθετείς την τσάντα σου στον ίδιο ώμο: Σκέψου μόνο πόσο βάρος καλείται καθημερινά να κουβαλά ο ένας σου (!) ώμος και τι μυϊκή ανισορροπία θα υπάρχει όσο περνά ο καιρός. Φρόντιζε να αλλάζεις μεριά και φυσικά να μην κουβαλάς πολύ βάρος.