Βάλε στοπ σε αυτές τις κακές συνήθειες και δες τα ποσοστά του στρες να μειώνονται

Ερμιόνη Σαρρή
Βάλε στοπ σε αυτές τις κακές συνήθειες και δες τα ποσοστά του στρες να μειώνονται

Τι κάνεις λάθος στην καθημερινότητά σου;

Και ποιος άνθρωπος πάνω σε αυτή τη γη δεν είναι αγχωμένες αυτές τις ημέρες. Ιδιαίτερα όταν ο μήνας φτάνει προς το τέλος του και οι οικονομικές υποχρεώσεις διπλασιάζονται, τότε το στρες χτυπάει κόκκινο. Καθημερινά έχεις πολλά πράγματα που σε προβληματίζουν και θεωρείς πως το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να κάτσεις σε θέση οκλαδόν και να παίρνεις βαθιές ανάσες.

Εντάξει, και αυτό καλό είναι, απλά υπάρχουν και μερικές καθημερινές συνήθειες που πρέπει να κόψεις... τάχιστα. Μπορεί να μην καταλαβαίνεις πως αυξάνουν τα ποσοστά του άγχους σου, αλλά όντως συμβαίνει.

- Μην περνάς όλο σου το απόγευμα/βράδυ στον καναπέ: Καταλαβαίνουμε πως είσαι κουρασμένη, απλά το σώμα σου χρειάζεται... κίνηση. Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό BMC Public Health δείχνει πως η καθιστική ζωή αυξάνει τα ποσοστά του στρες. Πήγαινε, λοιπόν, μία βόλτα με την κολλητή σου (ή ακόμα και το σκύλο σου), γράψου σε κάποιο μάθημα χορού ή τελοσπάντων... ζήσε την καθημερινότητά σου με ζωντάνια.

women at sofa 2861d

- Τρως συνεχώς... απ' έξω: Δε θα στο παίξουμε νοικοκυρές, καθώς και εμείς οι ίδιες τρελαινόμαστε στο να δοκιμάζουμε τις νέες γεύσεις της πόλης, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται με μέτρο. Εννοείται, πως στην ερώτηση τι θα φάμε σήμερα η απάντηση των ονείρων μας είναι... θα παραγγείλουμε κάτι από έξω, αλλά δυστυχώς αυτό είναι κάτι που μας... αγχώνει(επίσης). Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία μας και μας το επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά η έρευνα του περιοδικού British Journal of Pharmacology. Όσοι έτρωγαν παχυντικές τροφές μετά από 16 εβδομάδες έδειχναν πιο νευρικοί και πιο αγχώδεις.

blond-cakes-delicious-food-girls-Favim.com-161459 72bf8